20.02.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Ciprian Crăciun, Beniamin Urs, Ioan Leitner. Titlul emisiunii: Cine merge la dezvoltare şi transporturi. Ce va face preşedintele?(reluare) 01.30 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Popa Ovidiu Adrian. Titlul emisiuni: Popa Ovidiu Adrian – raport la 1.640 zile. 02.45 Cultură – Opera filozofică a lui Vasile Lucaciu, repusă în circulaţie dupa 130 de ani. 04.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Acoperiţii versus descoperiţii din administraţia publică. 05.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Giura Ioan. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitaţi: Bekessy Elisabeta, Gabor Ferenc. Titlul emisiunii: Primăvara aceasta şi casele pot deveni mai verzi.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.15 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 10.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Iulian Budău. Titlul emisiunii: Omul cotemporan şi negarea lui Dumnezeu. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Ciprian Crăciun, Beniamin Urs, Ioan Leitner. Titlul emisiunii: Cine merge la dezvoltare şi transporturi. Ce va face preşedintele?(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Panoramic sportiv, cu Ionu Blăjan, invitat: Gheorghe Popdan. Titlul emisiunii: Sportul şcolar eminescian în 2018 şi 2019. 14.20 Teleshopping 14.40 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii:Cum ne conformăm la programele ecologice şi la ţinta de reciclare. 15.25 Cultură – Opera filozofică a lui Vasile Lucaciu, repusă în circulaţie dupa 130 de ani. 17.00 Zone Folclorice 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct 23.00 Cultură

Discursul de adio al fostei şefe DNA. Reacţii la revocarea din funcţie

Scris de Vasile Andreica, 10 iulie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Dragnea menţine ameninţarea suspendării, PNL dă credit preşedintelui, iar un deputat USR îşi varsă pe Facebook supărarea

Laura Codruţa Kovesi a avut o primă reacţie după ce preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare din funcţia de procuror-şef al DNA.

Iată ce a spus fosta şefă a DNA, în declaraţia de presă susţinută luni după aflarea deciziei.

Discursul Laurei Codruţa Kovesi

“Preşedintele României a emis decretul de revocare, mandatul meu încetează începând de azi. Am fost procuror-şef timp de 5 ani şi tot ce am realizat şi ce nu am realizat am consemnat într-un raport care va putea fi consultat pe site-ul DNA.

Propunerea de revocare nu a întâlnit condiţiile prevăzute de lege. CSM a dat aviz negativ. Am dovedit că motivele indicate de Ministerul Justiţiei o parte sunt nereale, o parte neîntemeiate.

Decretul de revocare lasă un semn de întrebare. Va exista o subordonare a procurorilor-şefi faţă de Ministerul Justiţiei? Motivarea CCR sugerează că procurorii ar putea fi subordonaţi ministrului Justiţiei.

Am luat act de decretul de revocare şi nu voi mai lucra în DNA. Voi rămâne procuror. Aş dori să adresez un mesaj tuturor colegilor mei şi tuturor procurorilor din Ministerul Public

Vă mulţumesc tuturor pentru curajul vostru, pentru profesionalism, pentru dârzenia în lupta cu infracţionalitatea, pentru că au mers înainte indiferent de cât de umiliţi şi de târâţi în noroi am fost.

DNA a obţinut şi alte rezultate care nu sunt statistici. DNA a demonstrat că legea e egală pentru toţi. Procurorii independenţi au făcut investigaţii asupra unor persoane care erau de neatins. Am contribuit prin anchetele noastre la conştientizarea privind fenomenul corupţiei. Am demonstrat că instituţiile publice din România lucrează legal, şi corupţia poate fi înfrântă.

Modul în care vor să schimbe legile arată că vor protecţie pentru trecut şi viitor. Vă spun: nimic nu poate fi pus în balanţă faţă de continuarea luptei anticorupţie. Am văzut forma adoptată în Parlament la codul de procedură penală, am văzut şi observaţiile. E de bun simţ să observăm că demersul politic este pentru blocarea justiţiei.

Procurorii nu pot duce o luptă politică. Procurorii trebuie să fie independenţi. DNA este o instituţie matură, profesionistă. Aşa că, dragi colegi, nu abandonaţi, continuaţi să vă faceţi treaba. Mulţumesc tuturor partenerilor instituţionali din ţară şi din străinătate.

Aş avea un mesaj pentru cetăţenii României: Corupţia poate fi învinsă, nu abandonaţi.”

La finalul discursului, Kovesi a fost aplaudată de cei prezenţi la sediul DNA. Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii ar urma să discute miercuri unde îşi va continua activitatea Laura Codruţa Kovesi.

PSD reproşează întârzierea deciziei

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că discuţia privind declanşarea procedurii de suspendare a preşedintelui Iohannis va continua în partid şi în coaliţie, el susţinând că şeful statului a semnat decizia de revocare a şefei DNA la 30 de zile de la decizia CCR, „nu de dragul Constituţiei, ci la presiunea unor calcule personale”. „Dacă voia să o revoce o revoca de la început, nu-l oprea nimeni”, a afirmat Dragnea, spunând că nici copiii de la grădiniţă nu au crezut că Iohannis are nevoie de 30 de zile pentru a citi motivarea Curţii.

Preşedintele Comisiei speciale pentru modificarea legilor justiţiei, deputatul PSD Florin Iordache, a declarat că decizia preşedintelui de a o revoca pe şefa DNA este o decizie normală şi spune că, totuşi, i-a luat cam mult să citească motivarea CCR, dar a dat dovadă că este garantul respectării Constituţiei. Preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolicea, a declarat că decretul de revocare din funcţie a şefei DNA a fost semnat cu o întârziere de 30 de zile. El spune că decretul avea o semnificaţie „extraordinară” pentru că şi pe viitor ar fi putut preşedintele să încalce Constituţia prin nesemnarea altor decrete importante.

La rândul său, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat luni că decizia preşedintelui Iohannis de a o revoca pe Codruţa Kovesi trebuia luată acum o lună şi susţine că, dacă s-a luat aşa târziu, nu este decizia lui Klaus Iohannis, ci a „sistemului”, care a calculat ce înseamnă o suspendare din funcţie. Ştefănescu afirmă că prin revocarea procurorului-şef al DNA a fost „sacrificat” un om şi va urma o revanşă, care poate fi legată de dosarul de la DIICOT deschis pe numele premierului Dăncilă sau de Codul penal.

PNL dă credit lui Iohannis

Liderul PNL, Ludovic Orban, a susţinut luni că decizia preşedintelui Klaus Iohannis a fost o acţiune analizată, afirmând că Iohannis a ales interesul României în defavoarea interesului personal. Orban a mai spus că, dacă nu ar fi revocat-o pe Kovesi, risca să produc evenimente care să “creeze tulburări sociale”. Fostul lider al PNL, Alina Gorghiu, spune că decizia preşedintelui a fost luată după o analiză făcută cu maximă atenţie şi că se impunea respectarea deciziei Curţii Constituţionale. Gorghiu mai crede că linia politică impusă de şeful statului  şi anume ”toleranţă zero la corupţie” nu se va schimba.

Băsescu aminteşte referendumul din 2009

Fostul preşedinte Traian Băsescu spune că şeful statului a ales corect atunci când a revocat-o pe Laura Codruţa Kovesi de la şefia DNA, punând în aplicare decizia CCR, el afirmând că acum este de văzut dacă cei care îi cereau imperativ lui Iohannis să respecte decizia CCR sunt dispuşi, la rândul lor, să pună în aplicare decizia Curţii prin care a fost validat referendumul din 2009 care reduce la 300 numărul parlamentarilor.

Traian Băsescu mai spune că România nu are în momentul de faţă mai mult de 300 de politicieni care să poată exercita cu competenţă funcţia de parlamentar.

Un deputat USR îl evocă pe Emil Constantinescu

Deputatul USR Cristian Seidler afirmă, după anunţul revocării şefei DNA făcut de preşedintele Klaus Iohannis, că ”Emil Constantinescu are un follower” (un discipol).

”6,3 milioane de voturi luate pe numele tău. 1,8 milioane de like-uri pe fb, obţinute pe numele tău. Decizie de importanţă majoră pentru lupta anti-corupţie. Tu trimiţi purtătorul de cuvânt!? Emil Constantinescu are un follower”, scrie el pe Facebook.

Abonează-te acum Online!
  1. Alex a spus: 10 iulie 2018, ora 19:16

    „Eli, Eli, Lama Sabactani?”- Sa vrei sa faci bine si sa fii pus in imposibilitate de-a face acest lucru, iata un lucru care se intampla din cand in cand pe acest Pamant. E totusi un pic de diferenta, ceea ce a facut Mantuitorul Nostru, il stim prin interpusi si mai stim ca scopul era Binele Suprem. Ceea ce a facut Laura o stim din gura ei si scopul ei era a Binele Unora. Jocul cu Puterea implica riscuri, unii si le asuma altii, in schimb, nu. Probabil daca Laura ar fi tintit Binele Suprem nu ajungea in pozitia aceasta si poate ca daca ar fi cotit-o din timp era stimata de mult mai multi. Peste putin timp nici nu ne-o vom mai aminti, doar cei care au avut direct de suferit.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.