20.07.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Emil Şuhani, Radu Creţu. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern cu protestatarii la gard. (reluare) 01.30 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 02.40 Cultură, Hajduszoboszlo vacante de vis. 03.00 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 05.30 Info Studio cu Laczko Eva. Titlul emisiuni: Casa zâmbetelor-oază de bucurie. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona. 08.00 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Adrian Cozma. Titlul emisiuni: Creşterea cailor de rasa şi relaxarea. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: . 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas, Gordan Dalma, Gsiszar Lorant. Titlul emisiunii: La Satu Mare se organizează Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Emil Şuhani, Radu Creţu. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern cu protestatarii la gard. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Iuliu Cadar. Titlul emisiuni: Iuliu Cadar-raport la 3650 de zile. 14.35 Teleshopping 15.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 16.00 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 17.30 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat: Alina Perşa. Titlul emisiunii: Asociaţia ACT4U, implicată în diverse activităţi ecologice. 18.00 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiuni: Cum controlăm furia? 18.30 Şedinţă de Consiliu 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Constantin Demian, Daniela Silaghi. Titlul emisiunii: Care sunt cele mai mari probleme ale adolescenţilor?(reluare) 23.00 Şedinţă de Consiliu

Directorii de şcoli au primit ultimatum pentru autorizaţiile ISU

Scris de Mirela Filimon, 24 februarie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Termenul limită pentru conformare este 30 iunie

Primarii din judeţ şi directorii de şcoli s-au întâlnit vineri cu reprezentanţii ISU Satu Mare, Prefecturii Satu Mare, Consiliului Judeţean şi Jandarmeriei pentru a discuta despre siguranţa la incendiu a clădirilor în care funcţionează unităţi şcolare.

Întâlnirea s-a lăsat cu nemulţumiri referitoare la normele în vigoare care, din punctul de vedere al directorilor de şcoli, sunt greu de respectat.

La prezidiu s-au aflat prefectul judeţului, Radu Bud, şi subprefectul Altfatter Tamas, preşedintele CJ, Pataki Csaba, prim adjunct locotenent colonel Constantin Ganea, împuternicit adjunct al inspectorului şef Sergiu Buzduga, plutonier major Ovidiu Bonaţ şi plutonier major Marius Siladi, din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare. Au mai fost invitate Carmen Vida şi Ligia Ionaş, ingineri verificatori de proiecte şi reprezentanţi ai Inspectoratului :colar Judeţean Satu Mare.

După cum a declarat prefectul Radu Bud, această primă întâlnire pe tema măsurilor stabilite pentru eficientizarea activităţilor de avizare – autorizare a unităţilor de învăţământ şi-a propus să fie un prim pas spre rezolvarea situaţiilor acolo unde aceste autorizaţii ISU lipsesc.

Nicio şcoală nu

se conformează

prevederilor legislative actualizate

Inginerul verificator Ligia Ionaş a declarat că nicio şcoală nu se conformează prevederilor legislative actualizate, care sunt mai restrictive.

Probleme apar în special la acele şcoli care au peste 200 de elevi. Partea de autorizare este foarte complexă, începând de la analizarea clădirii, de la întocmirea planurilor şi realizarea releveelor, inclusiv pe terenuri, acte care trebuie aduse la zi şi care presupun costuri ridicate. Directorii aflaţi în sală şi-au exprimat nemulţumirile legate de timpul scurt pe care îl au la dispoziţie pentru a întocmi aceste acte şi i-au rugat pe reprezentanţii ISU să fie mai permisivi la efectuarea controalelor.

Trebuie menţionat că amenzile pentru lipsa autorizaţiilor ISU încep de la 5.000 lei, ajung până la 20.000 lei şi vor fi suportate de proprietarii clădirilor în care funcţionează instituţiile de învăţământ.

Termenul limită pentru conformare este 30 iunie, iar bugetele comunelor încă nu s-au votat. Prin urmare, primarii nu vor avea fondurile necesare pentru a obţine documentaţia necesară, dar şi pentru achiziţionarea unor noi echipamente speciale.

Deşi legea este în vigoare de 10 ani, majoritatea primarilor nu au făcut până acum niciun demers pentru obţinerea autorizaţiilor ISU.

Trebuie menţionat că la nicio instituţie de învăţământ situaţia nu este atât de gravă încât unitatea să fie închisă, după cum a declarat împuternicitul şefului ISU Satu Mare, lt. col. Constantin Ganea.

Primarii au fost

informaţi cu privire

la organizarea

evenimentelor publice

Inspectorul şef Ovidiu Popa de la Inspectorul Judeţean de Jandarmi a profitat de faptul că primarii au fost prezenţi în număr mare la întâlnirea din sala Prefecturii şi a făcut unele precizări referitoare la organizarea adunărilor publice. Reprezentanţii UAT-urilor au fost îndemnaţi să transmită din timp locurile de desfăşurare a manifestărilor publice, pentru ca Jandarmeria să asigure sprijinul necesar ori de câte ori există o solicitare în acest sens.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.