20.08.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 01.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 03.30 Cultură cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Iubirea ca artă şi ştiinţă. 04.30 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat: Sorin Berindei. 05.30 Info Studio cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni: Vacanţa perfectă. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 09.30 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiuni: Copiii, tehnicile de meditaţie şi relexare. 10.10 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Porcii de mangaliţa între mit şi realitate. 11.00 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Capcanele reţelelor de socializare. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 13.30 Ne cheamă natura cu Ioana Zaharia. 14.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 15.30 Teleshopping 15.45 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni:Efectele muzicii în tândul adolescenţilor. 16.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 17.30 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Florin Mulcuţan. Titlul emisiunii: Centru olimpic de sport la Satu Mare. 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiunii: Prevenţa cardiovasculară. 18.30 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (reluare) 23.00 Portret de artist

Direcţia de Sănătate Publică a primit 400 doze de vaccin tetravalent

Scris de Mihaela Ghiţă, 24 martie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare a primit 400 de doze de vaccin tetravalent pe care urmează să îl distribuie în aceste zile medicilor de familie din judeţ. Cantitatea este destul de mică în raport cu nevoile, la această categorie de vaccin fiind în evidenţă circa  1000 – 1500 de copii, inclusiv restanţierii. Vaccinul tetravalent este folosit pentru imunizarea copiilor împotriva difteriei, tetanosului şi a tusei convulsive şi se administrează copiilor la vârsta de 4 ani, conform Calendarului Naţional de Vaccinare sau atunci când sunt aduşi de părinţi la medic.  Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare speră totuşi să existe şi o a doua tranşă de vaccin pentru a putea să acopere necesarul conform catagrafiei.

Un alt produs imunologic extrem de necesar, care a fost asigurat de Ministerul Sănătăţii până acum cu intermitenţe este vaccinul hexavalent, însă în cazul acestuia deocamdată DSP a primit doar o înştiinţare că există, fără alte menţiuni despre perioada şi cantitatea pe care ar urma să o primească. Potrivit medicului epidemiolog Lidia Tămaş, şef Serviciu Epidemilogie în cadrul DSP şi purtător de cuvânt, o adresă privind repartizarea vaccinului se aşteaptă pentru finalul lunii martie. :i în acest caz sunt necesare peste 2000 de doze de vaccin.

Direcţia de Sănătate Publică se confruntă, de asemenea, cu lipsa vaccinului împotriva tetanosului (VTA). La sfârşitul anului 2016 s-a încercat achiziţionarea acestuia direct de către DSP existând bani prin programul naţional însă fără succes, deoarece nu se afla nici măcar în depozitele de medicamente. „Am vrut să achiziţionăm acest vaccin pentru stocul antiepidemic (în condiţii de imundaţii sau alte dezastre naturale) pentru vaccinarea populaţiei la risc, însă nu l-am găsit la depozite. Bani am avut pe program naţional, dar n-am avut de unde să cumpărăm”, a subliniat dr. Lidia Tămaş.

În acest caz se caută în continuare găsirea unor soluţii pentru procurarea vaccinului, cel puţin pentru persoanele incluse în categoriile la risc, cum sunt de pildă femeile gravide.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.