00.00 Agenda publică (dezbatere electorală), cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Ardelean, Florin Iura, Mircea Ciocan. Titlul emisiunii: Candidatul PSD la prezidenţiale, stabilit duminică, după alegeri. (reluare) 02.00 Ne Cheamă Natura 03.00 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Daniela Bălu. Titlul emisiuni: Daniela Bălu– raport la 7575 de zile. 04.00 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Szilagyi Ştefan. Titlul emisiunii: Fotbalul judeţean îşi decide în curând campioana sezonului 2018-2019. 05.00 Festival concurs - Samus Guit Art la Poesis 06.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 06.30 Ştiri 07.00 Agenda publică (dezbatere electorală), cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Ardelean, Florin Iura, Mircea Ciocan. Titlul emisiunii: Candidatul PSD la prezidenţiale, stabilit duminică, după alegeri. (reluare) 09.00 Promovare Electorală, cu Mihai Sălceanu, invitat: Mariana Sălăgean. Titlul emisiuni: Echipele PSD de campanie primite cu braţele deschise în judeţ.(reluare) 10.00 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Iulian Budău. Titlul emisiunii: Realitatea şi provocările familiilor. 11.15 Teleshopping 11.30 Ştiri 12.00 Agenda publică (dezbatere electorală), cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Ardelean, Florin Iura, Mircea Ciocan. Titlul emisiunii: Candidatul PSD la prezidenţiale, stabilit duminică, după alegeri. (reluare) 14.00 Cultură 14.15 Teleshopping 14.30 Promovare Electorală, Ludovic Orban a găsit la Satu Mare o organizaţie PNL puternică. (reluare) 15.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Cionca. Titlul emisiunii: Pădurea şi fauna pe care o adăposteşte. 16.20 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Daniela Bălu. Titlul emisiuni: Daniela Bălu– raport la 7575 de zile. 17.10 Zone Folclorice, cu Ioana Vladimirescu 18.00 Cultură – Performanţe istorice pentru învătământul sătmărean. 18.30 Promovare Electorală, cu Mihai Sălceanu (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Promovare Electorală, cu Mihai Sălceanu (reluare) 23.30 Reportaj la Sâmbra Oilor 22.05.2019

Delta Dunării aşteaptă turişti inclusiv pentru sărbătorile de iarnă

Scris de Vasile Andreica, 24 septembrie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Cei care aleg Delta încearcă să evite aglomeraţia, frigul şi preţurile mari de la munte

Mai multe hoteluri şi pensiuni din Delta Dunării, care cumulează peste 1.000 de locuri de cazare, şi-au anunţat intenţia de a rămâne deschise pentru a primi turişti de Crăciun şi Revelion, dublându-se astfel, faţă de anul trecut, capacitatea de cazare disponibilă.

Numărul turiştilor care vin în Deltă în perioada de iarnă creşte puternic din mai multe motive: vin din ce în ce mai mulţi turişti străini, companiile româneşti organizează diverse evenimente în această perioadă, iar numărul celor care aleg Delta pentru Crăciun şi Revelion în detrimentul staţiunilor montane creşte puternic, pentru că un sejur în Deltă este mai ieftin de Revelion decât în miezul verii, în timp ce sărbătorile de iarnă în staţiunile de la munte sunt cele mai scumpe din an, arată studiul.

O destinaţie mai ieftină şi mai caldă

”Hotelierii se aşteaptă ca din ce în ce mai mulţi turişti, inclusiv o parte dintre cei cu vouchere de vacanţă, care n-au mai găsit loc la mare în vară, să aleagă Delta pentru Crăciun şi Revelion, o destinaţie mai ieftină, mai caldă şi mai puţin aglomerată decât staţiunile montane în perioada sărbătorilor de iarnă”, a informat vineri Eurolines.

Câteva hoteluri importante şi mai multe pensiuni din Deltă rămân deschise în acest an pentru sărbătorile de iarnă, în timp ce o parte dintre structurile de cazare din această destinaţie şi-au închis deja porţile, iar cealaltă parte îşi va închide porţile la jumătatea lunii octombrie. Cu toate acestea, structurile de cazare care rămân deschise până pe 3 ianuarie, pentru a putea organiza şi Crăciunul, şi Revelionul, cumulează peste 500 de camere, respectiv mai mult de 1.000 de locuri.

„Deja, din această toamnă se constată o creştere cu 25% a cererii pentru Delta Dunării. Acum, la jumătatea lunii septembrie, avem un grad de ocupare de 75% faţă de peste 65% anul trecut, iar pentru luna octombrie estimăm că resortul va fi ocupat în proporţie de 45%, comparativ cu 22% în octombrie 2017”, a declarat directorul general al Green Village Resort, Laurenţiu Butuc.

Avantajele Deltei

La resortul de patru stele, un pachet de trei nopţi de cazare de Crăciun, cu pensiune completă, cu mese tradiţionale şi program de entertainment, costă 230 de euro de persoană, iar un pachet similar de Revelion are preţul de 335 de euro de persoană.

„În Deltă nu este atât de frig iarna sau, oricum, nu atât de frig ca la munte. Oamenii vin aici pentru sărbătorile de iarnă ca o alternativă la aglomeraţia, agitaţia şi preţurile mari de pe Valea Prahovei. Vin pentru experienţă, pentru un altfel de Crăciun sau Revelion. Vremea este mai blândă, iarna este ca o toamnă întârziată, Dunărea nu îngheaţă până la jumătatea lunii ianuarie, iar turiştii se pot plimba cu barca, pot pescui şi pot observa păsările prădătoare. Ne aşteptăm ca în următoarele două luni, dar mai ales de Crăciun şi Revelion, să avem un număr important de turişti cu vouchere de vacanţă”, a afirmat Laurenţiu Butuc. În Deltă, mâncarea este gătită în continuare după reţete vechi, păstrate nealterate de către locuitori, spune el.

Resortul a încheiat anul trecut cu o cifră de vânzări de 2,2 milioane euro, cu 22% mai mare faţă de anul precedent.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.