21.02.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Gabriel Zetea, Adrian Albu, Ciprian Ardelean. Titlul emisiuni: Iohannis a făcut o analiză populistă a bugetului populist.(reluare) 01.40 Cultură – Concert dedicat Centenarului Mari Unirii. 03.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Giura Ioan. 04.40 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Popa Ovidiu Adrian. Titlul emisiuni: Popa Ovidiu Adrian – raport la 1.640 zile. 05.45 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Acoperiţii versus descoperiţii din administraţia publică. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Daniel Dragoş. Titlul emisiunii: Pesta Porcină Africană şi soarta vânatului în judeţul Satu Mare.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Sanatate frumusete stil 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitat: Pallai Bela. Titlul emisiunii: Viaţa Greco-catolică. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Gabriel Zetea, Adrian Albu, Ciprian Ardelean. Titlul emisiuni: Iohannis a făcut o analiză populistă a bugetului populist.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 14.30 Teleshopping 14.50 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Popa Ovidiu Adrian. Titlul emisiuni: Popa Ovidiu Adrian – raport la 1.640 zile. 16.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Acoperiţii versus descoperiţii din administraţia publică. 17.20 Cultură – Hoinar prin Satu Mare 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Marcel Nichita. Titlul emisiunii: Semnele îmbătrânirii pielii. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Cultură cu Ioan Aniţaş, invitaţi: Dana Criste, Gheorghe Cormoş. Titlul emisiunii: Poezia sătmăreană în contextul globalizării.

Delta Dunării aşteaptă turişti inclusiv pentru sărbătorile de iarnă

Scris de Vasile Andreica, 24 septembrie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Cei care aleg Delta încearcă să evite aglomeraţia, frigul şi preţurile mari de la munte

Mai multe hoteluri şi pensiuni din Delta Dunării, care cumulează peste 1.000 de locuri de cazare, şi-au anunţat intenţia de a rămâne deschise pentru a primi turişti de Crăciun şi Revelion, dublându-se astfel, faţă de anul trecut, capacitatea de cazare disponibilă.

Numărul turiştilor care vin în Deltă în perioada de iarnă creşte puternic din mai multe motive: vin din ce în ce mai mulţi turişti străini, companiile româneşti organizează diverse evenimente în această perioadă, iar numărul celor care aleg Delta pentru Crăciun şi Revelion în detrimentul staţiunilor montane creşte puternic, pentru că un sejur în Deltă este mai ieftin de Revelion decât în miezul verii, în timp ce sărbătorile de iarnă în staţiunile de la munte sunt cele mai scumpe din an, arată studiul.

O destinaţie mai ieftină şi mai caldă

”Hotelierii se aşteaptă ca din ce în ce mai mulţi turişti, inclusiv o parte dintre cei cu vouchere de vacanţă, care n-au mai găsit loc la mare în vară, să aleagă Delta pentru Crăciun şi Revelion, o destinaţie mai ieftină, mai caldă şi mai puţin aglomerată decât staţiunile montane în perioada sărbătorilor de iarnă”, a informat vineri Eurolines.

Câteva hoteluri importante şi mai multe pensiuni din Deltă rămân deschise în acest an pentru sărbătorile de iarnă, în timp ce o parte dintre structurile de cazare din această destinaţie şi-au închis deja porţile, iar cealaltă parte îşi va închide porţile la jumătatea lunii octombrie. Cu toate acestea, structurile de cazare care rămân deschise până pe 3 ianuarie, pentru a putea organiza şi Crăciunul, şi Revelionul, cumulează peste 500 de camere, respectiv mai mult de 1.000 de locuri.

„Deja, din această toamnă se constată o creştere cu 25% a cererii pentru Delta Dunării. Acum, la jumătatea lunii septembrie, avem un grad de ocupare de 75% faţă de peste 65% anul trecut, iar pentru luna octombrie estimăm că resortul va fi ocupat în proporţie de 45%, comparativ cu 22% în octombrie 2017”, a declarat directorul general al Green Village Resort, Laurenţiu Butuc.

Avantajele Deltei

La resortul de patru stele, un pachet de trei nopţi de cazare de Crăciun, cu pensiune completă, cu mese tradiţionale şi program de entertainment, costă 230 de euro de persoană, iar un pachet similar de Revelion are preţul de 335 de euro de persoană.

„În Deltă nu este atât de frig iarna sau, oricum, nu atât de frig ca la munte. Oamenii vin aici pentru sărbătorile de iarnă ca o alternativă la aglomeraţia, agitaţia şi preţurile mari de pe Valea Prahovei. Vin pentru experienţă, pentru un altfel de Crăciun sau Revelion. Vremea este mai blândă, iarna este ca o toamnă întârziată, Dunărea nu îngheaţă până la jumătatea lunii ianuarie, iar turiştii se pot plimba cu barca, pot pescui şi pot observa păsările prădătoare. Ne aşteptăm ca în următoarele două luni, dar mai ales de Crăciun şi Revelion, să avem un număr important de turişti cu vouchere de vacanţă”, a afirmat Laurenţiu Butuc. În Deltă, mâncarea este gătită în continuare după reţete vechi, păstrate nealterate de către locuitori, spune el.

Resortul a încheiat anul trecut cu o cifră de vânzări de 2,2 milioane euro, cu 22% mai mare faţă de anul precedent.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.