17.08.2018 00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Radu Ulmeanu. Augustin Iştoc. Titlul emisiunii: Cine este vinovat de violenţele de la mitingul Diasporei. (reluare) 01.40 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 03.00 Cultură, Hajduszoboszlo vacante de vis. 03.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Dispariţie sau crimă 2. 04.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Elena Veturia Chelariu. 05.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Marius Gînţă. Titlul emisiuni: Marius Gînţă – rapor la 8760 de zile . 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu Simona Niste. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu Anzik Arnold. 08.00 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitaţi: Gergely Csaba, Tillinger Ştefan. Titlul emisiuni: Pictura – O stare a sufletului. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu Simona Niste. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu. 10.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Tiberiu Vălean. Titlul emisiunii: Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Radu Ulmeanu. Augustin Iştoc. Titlul emisiunii: Cine este vinovat de violenţele de la mitingul Diasporei. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Marius Gînţă. Titlul emisiuni: Marius Gînţă – rapor la 8760 de zile . 14.45 Teleshopping 15.00 Cultură, La Poessis a avut loc Forumul Economic Invest. 16.40 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 18.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blajan. Titlul emisiunii: Popicari de la CSM încep un nou sezon. 18.30 Audienţe în direct (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Elena Veturia Chelariu.

Delegaţie germană în vizită pe tema învăţământului profesional dual în zona Carei

Scris de Vasile Nechita, 23 ianuarie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Recent, Liceul Tehnologic „Simion Bărnuţiu” Carei şi fabrica parteneră în cadrul învăţământului profesional dual au fost vizitate timp de două zile de o delegaţie de specialişti germani. Ei sunt interesaţi de modul în care a fost adaptat la noi acest tip de învăţământ, inspirat după model german, care funcţionează cu bune rezultate de ani de zile.


Pe această temă am stat de vorbă cu Emeric Gindele, directorul Liceului Tehnologic „Simion Bărnuţiu” Carei. Interlocutorul ne-a relatat că oaspeţii germani s-au declarat mulţumiţi în ceea ce priveşte desfăşurarea învăţământului dual la liceul careian. “Pe acest model, şi Liceul Teologic Romano-Catolic „Ham Janos” Satu Mare va iniţia organizarea unor clase cu sistem de învăţământ dual în meseriile de electrician şi în sfera serviciilor. Va urma o vizită în acest an, în perioada când la noi se desfăşoară Săptămâna meseriilor. Atunci vom prezenta oferta noastră de şcolarizare, temă cu bătaie mai lungă, pe care urmează să cooperăm cu partenerii noştri germani”, ne-a relatat Emeric Gindele.
El a adăugat că reprezentanţii judeţului Satu Mare poartă tratative cu reprezentanţii districtului Ostalb din landul Baden- Württemberg, Germania, prin care ar urma să se realizeze o înfrăţire între cele două unităţi administrativ teritoriale. Oaspeţii germani au fost interesaţi de continuarea colaborării în domeniile învăţământului dual, spitale şi un şir de alte proiecte.

Abonează-te acum Online!
  1. Purdea Florica a spus: 24 ianuarie 2018, ora 13:07

    FELICITARI !

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.