Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitaţi: Iacob Izvorean, Daniel Frei, Răzvan Blaga. Titlul emisiunii: Asociaţie versus cooperativă. (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Adrian Albu, Dumitru Pop, Ioan Leitner. Titlul emisiunii: Începe desecretizarea protocoalelor? (reluare) 02.30 Portret de artist – leontina Dorca 03.00 Cultură 04.00 Concert Alina Manole 04.30 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 05.40 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Fazekas Jozsef. Titlul emisiunii: Fermierii din Halmeu. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Anzik Arnold. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Barta Zoltan. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitaţi: Iacob Izvorean, Daniel Frei, Răzvan Blaga. Titlul emisiunii: Asociaţie versus cooperativă. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Anzik Arnold. 09.30 Educaţie ecologică, Cristina Bursuc invitat: Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Cometiţia cel mai tare lareciclare. 10.00 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Călin Secan. Titlul emisiunii: Cu fericirea...la psiholog. 10.30 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Radu Hutton. Titlul emisiunii: Pregătiri de Paşte în parohiile greco-catolice din Ciuperceni şi Dumbrava. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Adrian Albu, Dumitru Pop, Ioan Leitner. Titlul emisiunii: Începe desecretizarea protocoalelor? (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Petre Doroş. Titlul emisiunii: Tineri din Bocicău revin la agricultură. 14.40 Teleshopping 15.00 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Daniel Buda. Titlul emisiuni: Daniel Buda – rapor la 1.380 de zile . 16.10 Info studio, cu Ioan Aniţaş, invitaţi: Dumitru Costin,Florin Jianu. Titlul emisiunii:Creative-start – start creativităţii în Satu Mare. 17.10 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Nicolae Muresan. 18.30 Concert vocal-simfonic extraordinar dedicat centenarului Marii Uniri (in direct) 19.30 Ştiri 21.30 Cultură 22.30 Ne cheamă natura 23.30 Ştiri

De Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, s-au ciocnit cupe de şampanie

Scris de Vasile Nechita, 29 septembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Vineri, 29 septembrie 2017, în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ s-a desfăşurat şedinţa Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice.

Pe ordinea de zi au figurat două puncte: 1. Manifestări şi acţiuni organizate cu ocazia Zilei internaţionale a persoanelor vârstnice; 2. Diverse.

Participanţi

Au participat: Darius Filip, prefect, Doina Feher, viceprimar al municipiului Satu Mare, Ramona Antonescu, şef serviciu în Prefectură, Livia Haidu, preşedinta Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor, col. (r) Nicolae Codrean, preşedintele Asociaţiei Veteranilor, col. (r) Gheorghe Strâmb, preşedintele Consiliului Judeţean pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, col.(r) Voicu Şichet, preşedintele Sucursalei Satu Mare a Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere din S.R.I, Lucian Marişca, preşedintele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Satu Mare, jurnalişti.

Manifestări ale Asociaţiei Pensionarilor

După felicitările şi urările adresate de Darius Filip şi Doina Feher, Livia Haidu a trecut în revistă manifestările pe care asociaţia sa le întreprinde cu prilejul Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice.
“Facem acţiuni care să ne aducă un strop de mulţumire. La un local, vom face o masă festivă cu meniu îmbunătăţit. Activităţile pe care le întreprindem sunt finanţate din venituri proprii. La căminul de bătrâni Şansa merg de câteva ori pe an, îi căutăm pe cei de acolo, le oferim un program artistic, avem grup vocal şi recitatori. La Viile Satu Mare, la Căminul de Argint, le ducem vârstnicilor pacheţele, dar mai mult contează prezenţa noastră acolo. Vom face şi o acţiune social-culturală pentru cei internaţi acolo. Săptămâna viitoare, vom căuta persoanele care o duc mai greu”, a spus vorbitoarea.

Ajutoare pentru veterani

În continuare, Nicolae Codrean a spus că a primit de la Bucureşti o sumă de bani pe care urmează să o distribuie persoanelor cu pensie sub o mie de lei, veterani sau văduve de veterani de război.
“Cu prilejul aniversării România 100, căutăm sponsori pentru edificarea unui monument. O dată la o sută de ani are loc evenimentul, dar greu facem rost de bani, deşi patronii au o reducere de 20% din impozit”.
Lucian Marişca a adăugat că “dacă eşti prieten, te sponsorizează, dacă nu, nu”.
În final, participanţii au ciocnit câte o cupă de şampanie, primită din partea Instituţiei Prefectului, iar în onoarea celor vârstnici a fost intonat cântecul “La mulţi ani!”

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.