De şapte ani, niciun guvern nu şi-a asumat să dea copiilor şcolari şi preşcolari miere.Legea a fost iar prorogată

Scris de Ioan Aniţaş, 04 ianuarie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

După cum sublinază publicaţia Ştiriagricole, încă din anul 2015, se tot discută şi se prorogă aplicarea legii în baza căreia, copiii din sistemul şcolar şi preşcolar de învăţământ din România, ar urma să primească gratuit o anume cantitate de miere.

Guvernul a decis că, în perioada 1 ianuarie 2022-31 decembrie 2022, se suspendă aplicarea prevederilor Legii nr. 509/2006 privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru preşcolari şi elevii din învăţământul primar de stat, privat şi confesional.

Legea prevede că se acordă gratuit pentru preşcolari şi elevii din învăţământul primar de stat, privat şi confesional miere polifloră, în limita unei cantităţi de 350 grame miere lunar.

Achiziţionarea mierii poliflore, transportul şi distribuţia acesteia la unităţile de învăţământ puteau fi contractate şi de către consiliile judeţene, respectiv de către consiliile locale ale unităţilor administrativ-teritoriale şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti, cu asistenţa direcţiilor pentru agricultură judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.

Numai că acordarea de miere de albine copiilor a fost amânată din nou.

De fapt, din 2015 încoace, niciun Guvern sau ministru al agriculturii nu şi-au dat interesul să le dea copiilor noştri mierea promisă.

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 06 ianuarie 2022, ora 10:00

    Daca mierea care ar urma sa se dea elevilor este una importata de origine chinezeasca ( adica CONTRAFACUTA/ARTIFICIALA ) care are valoare nutritiva ZERO barat, atunci nu este nici o pierdere !. Pt. mai multa siguranta, dati copiilor miere romaneasca !. Nu consumati miere importata deoarece nu sunt sigure !!!.. Consumati doar miere autohtona produsa in romanica !.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517