Image 1
Image 2
Ciornă automată

Dacă aţi fi preşedintele României, aţi fi promulgat Codul Fiscal?

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a respins noul Cod Fiscal şi l-a retrimis Parlamentului spre reexaminare, invocând faptul că actul normativ poate fi pus în aplicare numai după o “riguroasă analiză” a implicaţiilor asupra bugetului consolidat.


“Susţinem relaxarea şi simplificarea fiscală prin reducerea unor taxe şi impozite în condiţiile în care sunt asigurate premisele pentru consolidare fiscală şi predictibilitate. Din această perspectivă, considerăm că noul Cod fiscal poate fi pus în aplicare numai după o riguroasă şi temeinică analiză a implicaţiilor întregului set de măsuri fiscale şi bugetare asupra construcţiei bugetului general consolidat, atât pentru anul 2016, cât şi pentru anii următori şi numai cu respectarea obligaţiilor asumate de România şi a legislaţiei interne referitoare la disciplina financiar-bugetară”, se arată în cererea de reexaminare publicată pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.
Preşedintele poate respinge o singură dată promulgarea unei legi.
Premierul Victor Ponta a scris vineri, pe pagina sa de Facebook, că decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a respinge noul Cod Fiscal este una “pur politică”, de blocare a activităţii economice a Guvenului, precizând că această decizie este “luată împotriva intereselor României”.
Victor Ponta a arătat, în postarea de pe pagina sa de Facebook, că decizia lui “Klaus Iohannis de a respinge noul Cod Fiscal ( agreat şi lăudat de mediul de afaceri, votat în unanimitate de Parlament, aşteptat de societatea românească în ansamblu nu doar pentru că readuce cota de TVA la 19% ci pentru că garantează dezvoltarea economică şi socială a ţării ) are doar două posibile explicaţii: 1. este o decizie pur politică de blocare a activitaţii economice a Guvernului şi a ţării cu orice cost; 2 – este o decizie luată în afara României şi împotriva intereselor României pe care Iohannis trebuie să o aplice cu orice risc”.
Primul ministru a subliniat faptul că, “indiferent care din cele două variante este cea reală, pentru români este cea mai proastă veste posibilă”, precizând totodată că e “pentru cei care au votat în noiembrie cel mai clar semn că au fost înşelaţi”.
Premierul a încheiat spunând că noul PNL este condus de “reprezentanţi nu doar slugarnici şi ticăloşi, ci de-a dreptul nişte moluşte politice! Se vor sinucide jalnic – Să le fie ţărâna politică uşoară!”

Iată de ce întrebăm cititorii noştri:

A făcut bine Iohannis că a trimis în Parlament Codul Fiscal?

[cardoza_wp_poll id=139]

Ciornă automată

16 comentarii

  1. Ruruca,demnitatea,personalitate si bunul simt al fiecaruii cetatean se formeaza in familie ,incepand cu cei 7 ani deacasa si sigur cu scoala…dar pentru asta iti trebuie si putina minte si un anturaj de civilizatie.
    PS.Daca nici acest ,presedinte nu are demnitate in raport cu ceilalti, atunci chiar ca nu stapanesti regulile de bune maniere ,demnitate si personalitate.
    In rest intreaba-te,ce popor alege,in mare majoritate, de 25 de ani numai hoti si escroci?si daca ti-ai raspuns si nu rosesti,mai vii cu pareri…dar argumentate nu telegrafiate,asa ca sa mai civilizam si noi putin cate putin.Nu?.

  2. sindrom,(Totalitatea semnelor și a simptomelor care apar împreună în cursul unei boli, dându-i nota caracteristică-DEX) baiete,cine iti da dreptul de a ne cataloga intr-un mod jignitor si categoric,dar in acelasi timp confuz.Folosesti pluralul, apoi singularul (fara sa nominalizezi persoana)la adresa postacilor de mai jos,fapte ce iti definesc SINDROMUL de care suferi .Care ?!Pai eu cred ca un complex de superioritate cu derapaje de aroganta+un pic de paranoia…Adica mai clar, scrii sindromic,,vorbind in oglinda” cu ricoseu catre noi.Indiferent care sunt punctele de vedere pe tema,pertinente sau nu, orice postac trebuie inteles si in acelasi timp respectat, pentru ca fata de multe alte ,,mamaligi cu pretentii”EI AU O OPINIE ASUMATA ,chiar sub rezerva pseudonimului .
    PS.Iohannis a procedat conform uzantelor conferite de functie.Adica acest cod a fost verificat de consilierii presedintiali si PROBABIL i s-a solicitat sa-l refuze.Ce denota acest lucru ?Un fapt ce nu cadreaza in general cu sistemul romanesc, in care …toata lumea se pricepe la toate,DAR IN GENERAL LA NIMIC!Deci DA, l-as fi refuzat daca ,consilierii imi cereau acest lucru.Aaaa,daca ,consilierii l-au tras in piept,e menirea lui,si a noastra sa-i puna(m) la punct.

  3. Putine idei la voi, mai baieti… da si fixe. Si despre acoperirea economica mai pune si dumneata mana pe o carte, pe un mouse ceva, ca sa intelegi cum e cu Codul Fiscal si cu acoperirea (sau decopertarea?) economica. Ca asta a fost numa intrarea, nici nu prea conteaza ce spui, importanta era scandarea asta imbecila care iti da impresia ca spui ceva. In realitate, doar behai

  4. S-au uitat atunci pendelistii ce s-au uitatuitat, au mai amendat pe ici pe colo, au sunat la Cotroceni, au primit verde si au votat toti. Doar 2 voturi impotriva! Atat. Deci a fost bun pt toata lumea. Acum, cand vine vremea promulgarii, lui KWJ i-a sunat telefonu’ interurban (pardon, international). A ridicat grasu ala och3larist telefonu’ si a strigat: “Tomnu’ Klaus Werner, e pt dumneavoastra, toamna Merkel va cheama!” Si cine stie ce i-o fi zis “toamna” ca de atunci dom’le, KWJ e numai nu si nu…

  5. @Mara !, Nu trebuie sa fi neaparat un specialist ca sa-ti dai seama ca lucrurile merg mai bine sau mai rau. E de ajuns sa vezi pt. cat iti ajunge salariul minim sau sa iesi pe strada. In ceea ce ma priveste sunt cu mult mai specialist in economie decat multi altii pe care i-ati ales !. Tie iti convine/place noul Cod Fiscal (ridicol !!!)?, sau nu esti suficient de informat si comentezi asa in vant fara sa cunosti mai nimic ! . Trompeta nu sunt dar in schimb sunt multe “scule” care nu judeca in tara asta de oi . Vrei argumente ?, poftim !.

    Gogosi politicianiste !. Ia vedeti ce ne-au pregatit acestia:

    ” NOUL COD FISCAL. Impozitul pe locuinţe şi terenuri va CREŞTE chiar şi de şase ori
    Publicat: Miercuri, 18 Februarie 2015 14:16 // Actualizat: Miercuri, 18 Februarie 2015 17:03 // Sursa: romaniatv.net
    Autor: Iulian Tudor

    Impozitul pe locuinţe şi terenuri va creşte, chiar şi de şase ori în anumite cazuri, fiind stabilit între 0,08% şi 0,2% din valoarea impozabilă. Majorările de impozite sunt prevăzute în proiectul noului Cod Fiscal. Totodată, cotele adiţionale impozitelor şi taxelor locale vor putea fi majorate cu până la 50%.

    Potrivit unui proiect al noului Cod Fiscal redactat de Guvern, impozitele vor creşte până la 0,2% din valoarea impozabilă în funcţie de anumite criterii. Astfel, proprietarii care nu îşi îngrijesc casele şi/sau terenurile vor plăti, din ianuarie 2017, un impozit de şase ori mai mare faţă de nivelul standard.

    Cota unică de impozitare va fi redusă la 14% din anul 2019

    Conform proiectului prezentat de Guvern, impozitul pe teren va putea fi majorat de către primării tot de şase ori pentru terenurile situate în intravilan, dacă acestea au un grad de ocupare mai mic de 20% inclusiv.

    Această majorare îi va afecta inclusiv pe proprietarii de mari terenuri.

    Guvernul vrea să reducă TVA la 20% de la 1 ianuarie 2016

    De asemenea, pentru terenul agricol nelucrat timp de doi ani consecutiv, consiliul local va putea majora impozitul pe teren cu până la 500% începând cu al treilea an.

    Impozitele şi taxele locale vor fi indexate în continuare o dată la trei ani în funcţie de inflaţie, dar nu de către Guvern, ca în prezent, ci direct de primării, şi vor putea fi majorate cu până la 50% faţă de acest nivel, comparativ cu nivelul maxim de 20% permis de normele actuale.

    Legislaţia actuală stabileşte că impozitele şi taxele locale sunt indexate o dată la trei ani prin hotărâre de guvern, în funcţie de rata inflaţiei calculată de la ultima indexare, iar administraţia locală poate majora suma de plată printr-o cotă adiţională, dar nu mai mult de 20% faţă de nivelul stabilit de Guvern.

    Sistemul de impozitare a proprietarilor de terenuri aflate în intravilan, cu construcţii, va fi modificat prin înlocuirea actualelor valori fixe cu grile având o limită minimă şi una maximă, cota maximă de impunere fiind dublă comparativ cu actualele taxe, conform proiectului noului Cod Fiscal.

    Dacă în prezent impozitul pe terenul amplasat în intravilan înregistrat la categoria de folosinţă terenuri cu construcţii, este stabilit prin înmulţirea suprafeţei terenului, exprimată în hectare, cu o sumă fixă, calculată în funcţie de rangul localităţii, de anul următor această sumă nu va mai fi una fixă, ci va avea o limită minimă şi una maximă.

    Limita minimă este uşor sub cifra luată în calcul în prezent la stabilirea impozitului, în timp ce limita maximă este de două ori mai mare decât actuala sumă.

    Conform viitorului sistem de calcul, impozitul pentru un teren intravilan aflat în zona A a localităţii şi rang zero va fi cuprins între 8.282 lei-20.706 lei/hectar (faţă de 10.353 lei/hectar în prezent), impozitul pentru un teren din zona B a localităţii şi rang I va fi între 5.199 lei-12.998 lei/hectar (faţă de 6.499 lei/hectar în prezent), impozitul pentru un teren din zona C a localităţii şi rang II va fi între 2.668 lei-6.670 lei/hectar (faţă de 3.335 lei/hectar în prezent), iar impozitul pentru un teren din zona D a localităţii şi rang III va fi între 984 lei-2.460 lei/hectar (faţă de 1.230 lei/hectar în prezent).

    Pentru un teren similar din zona D a localităţii şi rangul V, impozitul va fi între 142 lei-356 lei/hectar (faţă de 178 lei/hectar în prezent).

    Pentru terenuri în extravilan, proiectul de Cod Fiscal nu prevede modificări. ”

    In ceea ce priveste reducerea TVA-ului si asta s-a dovedit a fi o prostie monumentala deoarece dupa cum putem observa fiecare dintre noi, a tinut o saptamana ca dupa aia, preturile au urcat inapoi imbogatind si mai mult multinationalele si pe patroni nicidecum populatia !. Diferenta nu va mai intra in bugetul de stat ci in buzunarele patronilor asa ca sa traiasca ei si mai bine. Guvernantilor care au afacerile lor le convine reducerea TVA-ului ca astfel se vor imbogati mai bine. Daca vroiau binele populatiei nu TVA-ul trebuia sa reduca (folositor la dezvoltare) ci sa mareasca salariul minim ca populatia sa aiba mai multa putere de cumparare. Dar in schimb ce primeste populatia ?,mariri de taxe si impozite !!!, atunci cum vom trai mai bine ?. Nicicum !. Guvernantii nostri romani sunt adevaratii dusmani ai poporului roman !
    @Mara, mai ai mult de studiat !, si nu mai citi asa, numai printre randuri ca sa-ti alegi ce-ti convine tie asa cum ti le prezinta acestia ca o sa patesti ca cei care si-au luat credite in franci elvetieni si atunci n-o sa-ti convina !. Trebe vazut mai departe de varful nasului pe care-l ai evident, daca esti capabila !.

  6. Guvernul condus de Victor Ponta stă prost la capitolul eficienţă, transparenţă decizională, independenţa justiţiei, încrederea în politicieni, infrastructură, educaţie şi sănătate. Cel puţin acest lucru reiese din ultimul raport al World Economic Forum, care a clasat România pe locul 59 în topul celor mai competitive guverne din lume, obţinând o notă de 4,3 din 7 posibile. În ce priveşte doar eficienţa Executivului, România este pe ultimele poziţii: locul 101 din 144 de ţări analizate, mai jos chiar decât Burkina Faso, Mozambic, Tanzania şi Uganda. Nici la independenţa justiţiei România nu s-a clasat pe un loc fruntaş: locul 84, un loc mai prost decât cel ocupat de Tadjikistan, Botswana sau Namibia. Când vine vorba despre sănătăte şi educaţie primară, România a prins abia locul 88, după Vietnam şi Rwanda. Per total, cel mai bun guvern este al Elveţiei, urmate de Singapore şi Statele Unite ale Americii. La coada clasamentului, Guinea, Ciad şi Yemen.

  7. Nu !, noul Cod Fiscal reprezinta o sinucidere/ subminare a populatiei din Romania !. In locul presedintelui as desfiinta parlamantul si as face tot posibilul pt. alegeri anticipate. Noul Cod Fiscal in forma actuala nu ar trebui sa fie acceptabila populatiei. Este o marsavie curata indreptata impotriva dezvoltarii Romaniei si impotriva intereselor populatiei !. Numai ca, Iohanescu (Papagal fara pene si limba de lemn) presedintele romanilor nu are curaj si pana la urma o va promulga (din pacate).

Lasă un răspuns

Connect with