Cupa 25 Octombrie de la Carei, premiată de Federaţia de Atletism

Scris de Constantin Demian, 27 ianuarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Organizată neîntrerupt din 1970, este cea mai longevivă competiţie din ţară

Federaţia Română de Atletism şi-a premiat la sfârşitul săptămânii trecute laureaţii anului 2019 într-o gală care a avut loc la Bucureşti. Au fost premiaţi o mulţime de sportivi, antrenori, cluburi pentru bunele rezultate obţinute pe parcursul anului 2019.Spre surpriza şi bucuria noastră, pe lista laureaţilor s-au aflat şi sătmărenii, mai exact careienii.

Astfel, la secţiunea ”Cele mai longevive competiţii” pe locul 1 se clasează ”Cupa 25 Octombrie Carei” competiţie atletică organizată neîntrerupt din anul 1971. Competiţia este menită să marcheze eliberarea, la 25 octombrie 1944, a ultimelor teritorii ale României, de sub de sub ocupaţia trupelor fascisto-horthiste.
Placheta acordată de către Federaţia Română de Atletism la Gala Atletismului a fost înmânată profesorului Ioan Mărneanu prezent la această manifestare. Dar, pe plachetă este inscripţionat şi numele profesorului Florin Turcu. Asta pentru că fostul campion naţional la aruncarea suliţei este implicat şi el în organizarea acestei competiţii.

Prima ediţie a competiţiei Cupei 25 Octombrie a avut loc în anul 1970 şi a fost iniţiată de profesorul Ştier Alexandru caren colaborare cu profesorul Buzaş Alexandru. Premierea câştigătorilor avea loc în anul 1970 în faţa Monumentului Ostaşului Român din Carei.

Din anul 1975 cel care s-a ocupat de organizarea manifestării sportive a fost profesorul Ioan Mărneanu căruia, din 1995, i s-a alăturat profesorul Florin Turcu.
La ultima ediţie, cea din 2019, au luat parte la Cupa 25 Octombrie de la Carei peste 30 de cluburi. Iar ediţia jubiliară, a 50-a, care se vrea să fie o adevărată sărbătoare a careienilor, va fi organizată în octombrie 2020.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517