Image 1
Image 2

CSM Satu Mare vrea să reprezinte orașul cu mândrie

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În următorii patru ani

Zsolt Feleki, Vasile Fogel, Gabor Kereskenyi, Magyar Lorand, Ovidiu Groza
Zsolt Feleki, Vasile Fogel, Gabor Kereskenyi, Magyar Lorand, Ovidiu Groza

La început de drum, noua conducere a Clubului Sportiv Municipal Satu Mare își pregătește terenul, strategia pe următorii ani. Sigur planurile, proiectele, toate sună bine la început, iar pentru binele sportului sătmărean sperăm ca majoritatea lor să fie concretizate. Deocamdată este bine că ele există la care mai adăugăm și dorința mare de a face performanță. Despre viitorul CSM-ului ni s-a vorbit miercuri în sala mică de ședințe a Consiliului Local Satu Mare.

În fața presei sătmărene s-au aflat: Gabor Kereskenyi – primarul municipiului, Vasile Fogel – președinte CSM, Magyar Lorand – președintele Consiliului de Administrație CSM, Zsolt Feleki – managerul secției de baschet de la CSM, Ovidiu Groza – antrenorul secției de volei.

CSM Satu Mare este un club susținut de Consiliul Local Satu Mare. Are un buget stabil de 3 milioane de lei pe an, iar pentru anul 2016 a mai rămas aproape jumătate din acei bani. Faptul că a răspuns pozitiv invitației Federației Române de Handbal pentru a evolua în Liga Națională, putem spune că este prima realizare a noii conduceri. Mai multe aspecte legate de planurile de viitor ni s-au comunicat miercuri într-o conferință de presă.

Gabor Kereskenyi este primul care a luat cuvântul. Ne-a reamintit că sportul are un loc special lângă sufletul său și speră ca CSM Satu Mare să facă să se audă de orașul nostru în toate colțurile României. “La CSM Satu Mare lucrurile sunt în făgașul lor normal. Le urez mult succes de acum înainte”, a spus primarul municipiului Satu Mare.

În continuare, Magyar Lorand susține că se va continua un proiect mai vechi. “Avem multe secții. Nu dorim să desființăm niciuna, dar vom face o mai bună organizare. Prioritare vor fi sporturile de echipă, handbalul, baschetul, voleiul, scrima. Sunt negocieri și cu înotul. Avem un buget anual de 3 milioane de lei și vor fi schimbări pentru că echipa de handbal joacă în Liga Națională. Așteptăm un răspuns favorabil și de la baschet pentru a putea participa în prima ligă. Dacă primim un răspuns pozitiv probabil că vom cere o rectificare de buget”, susține consilierul local Magyar Lorand.

Zsolt Feleki, managerul secției de baschet

La conferință a fost prezent un personaj reactivat practic în sportul sătmărean. Este vorba de Zsolt Feleki, fost baschetbalist la BC Magic Satu Mare, chiar și component al echipei naționale. Zsolt Feleki ocupă funcția de manager al secției de baschet, iar la conferință a venit bine pregătit cu un caiet din care ne-a prezentat strategia pe următorii patru ani. Ni s-a vorbit de un centru de copii și juniori, de o academie de baschet la Satu Mare, de echipa de senioare de la CSM, obiective și multe altele. S-a vorbit și de Asociația Județeană Baschet care în ultima vreme nu prea a avut activitate, alături de care dorește relansarea diviziei județene atât la licee cât și la seniori, precum și formarea de arbitri.

“Din septembrie vrem să începem cu academia de baschet. Vrem să începem cu șase antrenori: Adriana Pricop, Radu Armaziu, Iulian Sin, George Oșan, Zoltan Filip, Andrea Olah. Obiectivul principal ar fi să servim loturile naționale de juniori și junioare, apoi participarea antrenorilor la stagii de pregătire și altele. Vrem să colaborăm cu echipe din țară, cu academii din alte țări. După patru ani sper să avem 400-500 de copii”, ne-a spus Zsolt Falaki. Legat de activitatea Asociației Județene de Baschet, se pare că se va solicita Consiliului Județean o sumă anuală de aproximativ 200.000 lei. La CSM se vrea și atragerea mediului privat, dar prima dată vor să demonstreze că merită.

Portughezul Jose Araujo vine la Satu Mare

Legat de echipa de senioare de baschet a CSM Satu Mare. Într-o săptămână s-ar putea da un răspuns privind participare noastră în Liga Națională. Dacă nu, echipa sătmăreană va evolua în eșalonul secund. La Satu Mare va ajunge în curând și portughezul Jose Araujo. Un nume cunoscut în baschetul feminin românesc, este fostul antrenor al echipei ICIM Arad, actualmente antrenorul naționalei Portugaliei Under 20. Jose Araujo va ocupa funcția de director tehnic pentru că în eșalonul secund nu se permite ca un străin să fie antrenor. De ce a ales CSM Satu Mare? Pentru proiectul care i-a fost prezentat. Echipa va fi antrenată de Adriana Pricop și Andrea Olah, dar cele două vor fi și jucătoare. Vor mai juca la CSM Satu Mare, sătmărencele: Flavia Ferenczi, Renata Szmutku, Eniko Laza, Adina Pop. S-a mai vorbit de Gabriela Măgureanu din Iași și de câteva junioare sătmărence printre care Valentina Bolba, Anamaria Kadar.

Obiectivele echipei de senioare: promovarea (anul 1), locurile 1-4 (anul 2), locurile 1-3 (anul 3), finala (anul 4), organizarea Final 4 Cupa României (anul 4), participarea în cupele europene (anul 3 și 4). S-a vorbit de un buget de 737.000 lei pentru anul viitor. Dacă CSM Satu Mare va primi zilele acestea un loc în Liga Națională, Zsolt Feleki spune că echipa ar mai trebui întărită cu două jucătoare străine.

Voleiul începe sezonul în 15 octombrie

Voleiul de la CSM Satu Mare va evolua în eșalonul secund din toamnă. Antrenorul Ovidiu Groza se va baza în mare pe aceleași jucătoare. Campionatul începe în 15 octombrie, iar în Divizia A2 Vest se află echipele: CSM Satu Mare, Universitatea Cluj, Medicina Târgu Mureș, CSU Oradea, Politehnica Timișoara, Agroland Timișoara, Provolei Arad.

Despre handbalul masculin am tot scris zilele acestea. Vasile Fogel declară că obiectivul echipei se leagă de menținerea în prima ligă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with