00.00 Audienţe în direct, cu Laczko Eva, invitat: Tiberiu Markos. Titlul emisiunii: Trăim cea de a IV-a revoluţie industrială? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Claudiu Ţinca, Emil Şuhani, Ştefan Ressler. Titlul emisiunii: Scandal în parlamentul României (reluare) 02.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Sergiu Ioan. Titlul emisiuni: Sergiu Ioan – rapor la 7060 de zile . 03.20 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu. 04.00 Viaţa la ţară, cu Vasile Nechita,invitaţi: Hajnalka şi Paul Kallai. Titlul emisiunii: Legumicultorii sunt sufocaţi de concurenţa importurilor. 04.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 05.40 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Barta Zaltan. 08.00 Audienţe în direct, cu Laczko Eva, invitat: Tiberiu Markos. Titlul emisiunii: Trăim cea de a IV-a revoluţie industrială? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 09.30 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Pop Maria. Titlul emisiuni:Uleiurile esenţiale – cum le întrebuinţăm. 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitat: Pallai Bela.Titlul emisiunii: Gorogkatolikus elet (Viaţa greco-catolică). 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Claudiu Ţinca, Emil Şuhani, Ştefan Ressler. Titlul emisiunii: Scandal în parlamentul României (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat: Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Angajaţi ai Protecţiei Mediului Satu Mare, în excursie de studiu în sudul ţării. 14.10 Teleshopping 14.30 Cultură, cu Vera Pop,invitat:Vari Vasile. Titlul emisiuni: O familie de artişti. 15.00 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Sergiu Ioan. Titlul emisiuni: Sergiu Ioan – rapor la 7060 de zile . 16.00 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Ghiţă Blidar. 16.50 Panoramic sportiv, cu Blejan Ionuţ, invitaţi: Sebastian Coţ, Marian Halas. Titlul emisiunii: Satu Mare găzduieşte în premieră campionatul naţional de judo U13. 17.30 Cultură, Concurs Samus Guit Art – Poesis,ediţia VIII 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Talk Show, cu Carol Erdos 22.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu. 23.30 Ştiri

CSM Satu Mare se confruntă cu probleme interioare

Scris de Ionuţ Blăjean, 10 noiembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Romeo Pop: Este un diletantism clar, o joacă pe bani publici

Situaţia din exterior de la Clubul Sportiv Municipal Satu Mare pare a fi una bună. Pe plan sportiv secţiile obţin rezultate deosebite, iar baschetul feminin ocupă prima poziţie în Liga Naţională, dar şi în Grupa B din Liga Europei Centrale. Vorbim despre baschet pentru că este secţia care are două treimi din bugetul alocat de Consiliul Local Satu Mare către CSM şi de la care se aşteaptă cucerirea titlului naţional. Dincolo de performanţă, în interiorul clubului apele sunt tulburi, iar câteva dintre probleme le-am aflat miercuri, 8 noiembrie, la emisiunea Audienţe în direct.

În studioul Informaţia TV i-am avut invitaţi pe Vasile Fogel – preşedintele CSM, Romeo Pop – consilier local şi membru al Comitetului Director CSM şi Radu Roca – consilier local. Primii doi au început prin a prezenta anumite performanţe de la club, iar Vasile Fogel s-a lăudat cu faptul că bugetul de anul acesta este mai mic faţă de ultimii ani. “Este mai mic faţă de anii în care domnul Neagu a condus acest club. Domnul reprezentant Roca, alături de colegul de partid au condus acest club fără niciun rezultat, să fie clar”, a început preşedintele clubului, prezentând apoi rezultate de când a preluat dânsul clubul.

După ce a felicitat echipa de baschet pentru rezultatele obţinute, Radu Roca a prezentat anumite puncte din regulamentul de organizare şi funcţionare de la CSM. Consilierul local susţine că preşedintele Vasile Fogel nu a respectat acel regulament aprobat în luna februarie şi că a încheiat de unul singur contractele individuale ale jucătoarelor şi ale antrenorilor, fără avizul Comitetului Director. Afirmaţia a fost confirmată de altfel şi de Romeo Pop cu menţiunea că s-a aprobat doar fondul total de salarii la CD şi nu fiecare în parte. Aici apare o nouă dilemă. Radu Roca susţine că CSM plăteşte 37.000 euro pe lună pentru echipa de baschet, iar Fogel l-a contrazis invocând un total de aproximativ 32.000 euro.

Conturi poprite?

Întrebat de Radu Roca dacă CSM Satu Mare are conturile poprite, preşedintele clubului i-a răspuns: “Nu este nimic poprit. Suntem la zi cu toate. Dacă în România se pot face popriri pe conturi fără încheieri definitive judecătoreşti, atunci nu am ce să spun. Noi funcţionăm la fel de bine cu salariile şi facturile la zi. Blocarea nu este reală, zilnic scot bani pentru activitate. Un avocat din Cluj, un manager de jucătoare care este supărat că CSM nu a luat nicio jucătoare de la el anul acesta şi ne-a poprit toate conturile şi funcţionăm la fel de bine cu salariile şi facturile la zi.”

Radu Roca a prezentat un nou document, o adresă către un birou judecătoresc prin care CSM a solicitat acordul pentru achitarea drepturilor salariale aferente lunii septembrie 2017. “Dacă CSM a cerut acordul pentru deblocare atunci cum nu sunt conturile blocate?”, este întrebarea adresată în continuare. Fogel susţine că nu este semnătura dânsului de pe acel document ci vine de la contabilitate. În pofida acestui fapt, Fogel spune că s-a dat un bonus 10% la salariul contabilei pentru soluţia găsită.

Jose Araujo nu va primi banii solicitaţi

Totodată, se pare că există o sentinţă prin care clubul este obligat să plătească în jur de 20.000 de euro unui creditor, dar Fogel susţine că nu este definitivă, este pe rol. S-a adus în discuţie şi situaţia fostului antrenor Jose Araujo. Fogel declară că portughezul nu va primi nimic din cei peste 20.000 euro solicitaţi, chiar dacă clubul a fost dat în judecată. Asta pe motiv că nu s-a prezentat la club pe 15 august şi pentru că el nu a promovat echipa în Liga Naţională, CSM primind o invitaţie din partea federaţiei în sezonul trecut.

În cadrul emisiunii am aflat că “este posibil” ca o jucătoare să primească peste 8.000 de dolari salariu şi că nu există o jucătoare care să aibă peste 6.000 de euro?! Străinele primesc din partea clubului bani pentru câte un bilet de avion dus şi unul întors.

În legătură directă a intrat şi impresarul Sabin Gherdan. “Sunt datorii pe care CSM şi domnul Fogel şi le-au asumat anul trecut şi pe care nu le onorează, iar acea sentinţă pe care domnul Roca a adus-o în emisiune este definitivă, nu s-a depus apel, este în executare şi s-a pus poprire pe conturi. În total trebuie să primim 25.000 euro care sunt definitivi şi mai sunt alte 15 dosare în lucru la judecătoria Satu Mare şi Cluj-Napoca. Urmează să fie câştigate pentru diferite activităţi şi prestări de servicii. În primul rând este vorba de o datorie de 1.000 de euro pe care domnul Fogel a refuzat să o plătească, iar acea datorie s-a transformat în 20.000 euro şi creşte zilnic cu 100 lei”, spune Sabin Gherdan. A venit şi răspunsul lui Fogel: “Nu avea calitatea de agent FIBA, ci doar din luna noiembrie, a semnat în iunie şi iulie. A făcut fals în acte, fals în contracte, a semnat în locul jucătoarelor când nu era agent FIBA.”

La finalul emisiunii, concluzia lui Romeo Pop a fost următoarea: “Concluzia mea e trasă de mult legată de activitatea CSM. Nu vorbesc de cea actuală ci de la înfiinţare şi până acum. Ca si fiu scurt şi la obiect, acolo este un diletantism clar, pur şi simplu o joacă pe bani publici.”

Întreaga emisiune poate fi urmărită pe site-ul informatiatv.ro la secţiunea Audienţe în direct.

Abonează-te acum Online!
 1. Satmarean a spus: 11 noiembrie 2017, ora 15:27

  Ne meritam sorta! asta am votat asta avem sa administreze banii publici o persoana care are probleme mari cu alcoholic, l-am vazut in ce stare a aparut in fata Satmarenilor fara nici un pic de jena! el semneaza el aproba si primarul ai tine parte! pana cand o sa ne prosteasca in halul asta si noi sa tacem dragi Satmareni!!! inpreuna cu ITV sa facem ceva impotriva acestor,, specialisti in performanta furtului „auzi 8600 de dolari pe luna!!!

 2. Carcotas a spus: 11 noiembrie 2017, ora 07:33

  Cum puteti sa primiti in emisiune o persoana in stare de ebrietate? au vazut si satmarenii pe mana cui se dau banii publici sai manegerieze! podul nu e gata, parcari nu avem si dam mina libera unui betiv sa se joace cum vrea cu banii nostri! rusinos primarasule!

 3. Miron a spus: 10 noiembrie 2017, ora 13:10

  E interesant cum acest domn impresar e singurul care are probleme cu csm sm…e acelasi care are probleme cu cluburile din timisoara, iasi, galati etc…si se pare ca are si un site de baschet in spate cu care ataca daca nu i convine lui situatia.Jenant..de ce nu apar si altii care au probleme cu csm??? Recomand un film f bun acestei situatii Secretul lui Nemesis…

 4. dani a spus: 10 noiembrie 2017, ora 12:35

  Propun prostului de ROCA sa ne spuna citi banii au cheituit si pe ce(ca doar sunt banii nostri)banditii de NEAGU si BABUT fara nici un rezultat cind cind erau laCSM si la OLIMPIA iar dinsul era viceprimar?????

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.