20.08.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 01.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 03.30 Cultură cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Iubirea ca artă şi ştiinţă. 04.30 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat: Sorin Berindei. 05.30 Info Studio cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni: Vacanţa perfectă. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 09.30 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiuni: Copiii, tehnicile de meditaţie şi relexare. 10.10 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Porcii de mangaliţa între mit şi realitate. 11.00 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Capcanele reţelelor de socializare. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 13.30 Ne cheamă natura cu Ioana Zaharia. 14.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 15.30 Teleshopping 15.45 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni:Efectele muzicii în tândul adolescenţilor. 16.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 17.30 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Florin Mulcuţan. Titlul emisiunii: Centru olimpic de sport la Satu Mare. 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiunii: Prevenţa cardiovasculară. 18.30 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (reluare) 23.00 Portret de artist

Criminalul are un psiholog, dar familiile victimelor n-au. Au procuror

Părinţii Alexandrei Măceşanu, fata de 15 ani din Caracal care a fost răpită în 24 iulie, au fost audiaţi la poliţia din localitate. De asemenea, în cauză a fost audiat şi un vecin al lui Gheorghe Dincă. Este vorba de bărbatul care spune că a primit de la Dincă un telefon.

Ieri, anchetatorii au refăcut întregul traseu al Alexandrei din ziua în care a fost răpită. Gheorghe Dincă a participat la percheziţia informatică a telefoanelor, laptopului şi a aparatului de fotografiat, ridicate din casa sa. În timp ce suspectul din Caracal are parte de un tratament special, are psiholog, familiile celor două fete răpite sunt lăsate în voia sorţii.

Cumpănaşu: Anchetatorii se poartă cu Dincă mai bine decât cu familia Alexandrei

Joi, părinţii Alexandrei au fost la poliţie, unde au fost întrebaţi dacă doresc să se constituie parte civilă în dosar.

Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei, acuză modul în care se comportă anchetatorii cu familia Alexandrei. El susţine că părinţii fetei nu au fost anunţaţi de ce sunt chemaţi la poliţie, în schimb criminalul Gheorghe Dincă este tratat cu foarte multă atenţie. „Eu îi înţeleg că sunt grăbiţi, că au multe de făcut, dar este inadmisibil să trimită doi poliţişti la o familie acasă şi să nu spună de ce sunt audiaţi. Că văd că pe Dincă, dacă nu are apă rece, au grijă să îi aducă, dacă nu are o pernă sub cap, au grijă să îi aducă, dacă mai oboseşte, eventual îi aduc un pat”, a spus Alexandru Cumpănaşu.

Acesta spune că anchetatorii au mers acasă la părinţii Alexandrei Măceşanu şi le-au spus să se prezinte joi la Poliţia Caracal, dar fără a spune şi de ce.

„Nu mai acceptăm să îşi bată joc de familia asta. Să trimiţi oameni să spună: veniţi mâine la 10 (…). Se merge pe teza psihopatului care a făcut… Pentru toată lumea este cel mai convenabil să închidem dosarul. Dacă le trece prin cap anchetatorilor, sper că nu, să disjungă dosarul şi să îl trimită pe Dincă în judecată pentru omor şi mai facem după, anchetă pe crimă organizată… „, a mai spus Cumpănaşu.

După ce a răpit-o pe Alexandra, Dincă şi-a sunat un prieten

Vecinul şi prietenul lui Gheorghe Dincă a fost audiat joi de procurori. Acesta le-a spus jurnaliştilor că Dincă nu a telefonat niciodată de la aparatul său. Bărbatul a mai precizat că în seara răpirii Alexandrei nu i-a răspuns la telefon.

„Nu a sunat de pe telefonul meu. Mă suna când avea treabă cu mine. Miercuri seara m-a sunat de trei ori, dar nu i-am răspuns pentru că am crezut că mă cheamă la şpriţ şi nu aveam chef”, a spus bărbatul.

Bunicul Luizei a primit două telefoane după dispariţia nepoatei sale

Bunicul Luizei, fata de 18 ani răpită în luna aprilie, a povestit că la două zile de la dispariţia nepoatei sale a primit două telefoane de la două persoane diferite, care i-au spus că fata este bine, că a ajuns cu bine în Elveţia.

“Am primit două apeluri la două zile după dispariţie. A zis că la insistenţele unei prietene nu mai vrea să vină acasă. Am cerut-o la telefon.

Mi-a zis că nu vrea să vorbească cu mine şi mi-a închis telefonul. Al doilea telefon a fost altă voce, prima voce era mai tânără, a doua voce era ca a mea, mai în vârstă, 50-60 de ani cu aproximaţie. Telefonul a fost scurt, a zis ‘A ajuns cu bine în Elveţia, nu vă faceţi probleme’, după care a închis. Erau numere de România”, a zis bunicul Luizei.

Avocat: După dispariţia Luizei, soţia lui Dincă a locuit în casa groazei o lună

Fostul avocat al lui Gheorghe Dincă, Bogdan Alexandru, a spus că soţia lui Gheorghe Dincă s-a întors în casa groazei după 15 aprilie, la scurt timp după răpirea Luizei. Potrivit avocatului, femeia a locuit acolo timp de o lună. “A locuit în casă timp de o lună, de la sfârşitul lunii aprilie până la sfârşitul lunii mai, soţia inculpatului a locuit acolo. Nu a observat nimic neobişnuit faţă de ceea ce era în trecut, iar cu privire la fapte nu a bănuit nimic. Când am purtat prima discuţie cu dânsa mi-a spus că a fost o surpriză şi pentru ea şi că nu-i venea să creadă că soţul ei a făcut aşa ceva”, a declarat fostul avocat al lui Gheorghe Dincă, Bogdan Alexandru.

Guvernul vrea să îmbunătăţească sistemul Alertă Răpire Copil

Joi, în debutul şedinţei de Guvern, s-a anunţat că Executivul discută în primă lectură un proiect de lege care prevede îmbunătăţirea sistemului Alertă Răpire Copil, a modalităţii de localizare şi modul în care se desfăşoară cercetarea criminalistică la domiciliu.

“Am demarat un amplu proces de modificare a legislaţiei pentru ca drame precum cea din Caracal care a cutremurat întreaga societate să nu se mai întâmple. În şedinţa de astăzi discutăm în primă lectură un proiect de lege care stabileşte proceduri clare pentru căutarea persoanelor dispărute şi îmbunătăţeşte metodele de căutare a acestora prin eliminarea blocajelor administrative şi instituţionale”, a anunţat Viorica Dăncilă. De asemenea, premierul îi cere ministrului Justiţiei, Ana Birchall, să vină cu propuneri pentru modificarea legislaţiei, astfel încât răpirea să fie mai bine definită, iar pentru cazurile grave să fie interzisă eliberarea condiţionată.

Abonează-te acum Online!
  1. Cetatean a spus: 09 august 2019, ora 13:55

    Cred că nu mai există un stat pe acest pämânt care sä-şi bată joc de cetăţenii ei aşa cum face statul român, autorităţile din România! La noi criminalii şi hoţii au toate drepturile, în penitenciar au medic, asistent medical, stomatolog, psiholog, medicamente, apă, căldură, sală de sport, bibliotecă, mâncare proaspătä de 3 ori pe zi, program de plimbare, etc! Şi toate acestea GRATUIT! Câţi dintre oamenii care muncesc şi 12 ore pe zi au toate acestea gratuit? Câţi dintre copiii acestei ţări beneficiază de toate aceste facilităţi! Câţi bani se cheltuie lunar cu un criminal şi care este alocaţia unui copil? Care este pensia lunară a unui bătrân ce a muncit o viaţä? Bine că statul are grijă de criminali şi deţinuţi! Şi de parlamentarii care tot pe bani foarte mulţi, plătiţi de noi toţi, nu sunt în stare să dea nişte legi prin care cetăţenii să nu mai fie batjocoriţi! Mergeţi dragi parlamentari şi luaţi-vă lunar salariile mari, îndemnizaţiile, diurnele, maşinile de serviciu, deplasările în străinătate! Mergeţi liniştiţi că muncim noi proştii şi pentru voi! Doar de aceea vă plătim şi votäm, să vä bateţi joc de noi!!!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.