Image 1
Image 2

Creşte numărul gospodăriilor de la sate racordate la reţeaua de apă potabilă

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Primarul Gheorghe David din Moftin
Primarul Gheorghe David din Moftin

În condiţiile în care tot mai mult se vorbeşte despre reducerea resurselor de apă potabilă, despre deşertificare, este normal ca autorităţile locale să fie preocupate de a avea pe raza de competenţă reţele de utilităţi. Statisticile arată că este în creştere numărul gospodăriilor de la sate racordate la reţelele de apă.

Peste 815 kilometri de reţea de apă în judeţ

Potrivit unor informaţii primite de la operatorul regional de apă şi canalizare, la nivel de judeţ, unitatea administrează 815,2 kilometri de reţea de apă potabilă. În unele aşezări din zona de deal sunt familii care şi-au rezolvat alimentarea cu apă prin captarea unor izvoare precum în Gherţa Mică, Turţ ş.a. Pentru a afla care este gradul de utilizare a reţelelor de apă din mediul rural am luat legătura cu mai mulţi primari din judeţ. În cele ce urmează vă reţinem atenţia cu sinteza opiniilor formulate de interlocutori.

La Moftin s-au făcut dese extinderi de reţea

Comuna Moftin se numără printre unităţile administrativ teritoriale ale judeţului care a avut parţial reţea de apă potabilă cu ani şi ani în urmă. După cum ne-a spus primarul Gheorghe David, la Moftin sunt aproximativ 80 de kilometri de reţea de apă potabilă, socotind şi aducţiunile. Până la redactarea acestor rânduri, dispun de reţea de apă potabilă satele Sânmiclăuş, Moftinu Mare, Moftinu Mic, Domăneşti şi Ghilvaci. Ultima investiţie majoră făcută în comuna Moftin pentru realizarea unor reţele de apă potabilă s-au recepţionat prin anul 2002.

De atunci, pe seama veniturilor proprii ale Consiliului Local s-au făcut extinderi de reţele. Interlocutorul nostru estimează că pe cuprinsul comunei este realizată reţea de apă în proporţie de 70%, în vreme ce proporţia racordărilor pe zonele aflate în discuţie se apropie de 90%.

La Botiz lunar sunt solicitări de racordare

Mai multe citiţi în ediţia tipărită disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

 

2 comentarii

  1. Inca suntem departe de lumea civilizata, sa ai apa potabila este un vis prea indepartat pentru unele localitati. Daca cetatenii acestei tari sunt divizati in cetateni cu acces total la fonduri financiare si cetateni de “mana a doua” adica cei care sunt mereu “pasati” de la finantarea proiectelor, atunci, nici peste un mileniu nu vom face parte din lumea civilizata. Din pacate in judetul nostru aceasta impartire de fonduri se face numai pe criterii politice.

Lasă un răspuns

Connect with