Image 1
Image 2

Cremă de conopidă aromată

Cremă de conopidă
Această rețetă detaliată transformă conopida într-o cremă savuroasă, îmbogățită cu unt, smântână, usturoi și pătrunjel, perfectă pentru servire pe pâine sau pâine prăjită.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
conopida
conopidă

Ingrediente :

1 kg de conopidă
100 g de unt
80 ml de smântână (cu conținut redus de grăsime)
2 ouă mari
20 g de făină albă
Un mănunchi de pătrunjel verde, tocat fin
Sare și piper după gust
3 căței de usturoi, zdrobiți
2 litri de apă pentru fierbere
Opțional: nucșoară măcinată, pentru un plus de aromă

 

 

Instrucțiuni de preparare:

Pregătirea conopidei: Îndepărtați frunzele exterioare ale conopidei și spălați-o bine sub apă curentă. Pentru a elimina orice impurități sau posibili dăunători, lăsați conopida să se înmoaie câteva minute în apă sărată.

 

Fierberea: Puneți conopida într-o oală mare cu 2 litri de apă rece și adăugați sare după gust. Lăsați-o să fiarbă la foc mediu până când conopida devine fragedă, ceea ce ar trebui să dureze aproximativ 15-20 de minute.

 

Prepararea cremei: Scoateți câteva buchețele de conopidă pentru decor și treceți restul prin sită sau blender pentru a obține o pastă fină.
Roux-ul: Într-o cratiță separată, topiți untul la foc mic. Adăugați făina și amestecați rapid pentru a evita formarea de cocoloașe. Căliți amestecul pentru câteva secunde, având grijă să nu se coloreze.

 

Combinarea ingredientelor: Adăugați treptat un pahar din zeama în care a fiert conopida, amestecând constant. Încorporați apoi pasta de conopidă și lăsați compoziția să fiarbă la foc mic, amestecând continuu, până când începe să se îngroașe.

 

Finisarea cremei: Într-un bol, bateți ouăle cu smântâna, apoi încorporați-le în cratiță, amestecând energic cu un tel pentru a preveni formarea de cocoloașe. Condimentați cu sare, piper și, opțional, puțină nucșoară măcinată.

 

Aromatizarea: După ce ați dat cratița deoparte de pe foc, lăsați crema să se răcorească puțin, apoi adăugați usturoiul zdrobit și pătrunjelul tocat. Amestecați bine pentru a distribui uniform aromele.

 

Servirea: Crema de conopidă se poate servi caldă, unsă pe felii de pâine sau pâine prăjită. Pentru un aspect mai plăcut, garnisiți cu buchețelele de conopidă rezervate și puțin pătrunjel tocat.

 

 

Sfaturi utile:

Pentru o variantă vegană, puteți înlocui untul cu ulei de cocos sau margarină vegetală și smântâna cu o variantă vegetală.
Crema de conopidă se poate păstra în frigider pentru 2-3 zile și este ideală pentru un mic dejun sățios sau ca aperitiv în cadrul unei mese.
Savurați cu plăcere această cremă de conopidă, o rețetă versatilă și plină de savoare, perfectă pentru orice ocazie!

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

IFPLUS RETETE MEXICANE

Mâncare de fasole cu chili

Ești în pană de idei și vrei să încerci ceva savuros? Chili con carne, rețetă mexicană cu carne de vită tocată, fasole roșie și mirodenii. Este un preparat foarte popular în bucătăria mexicană, picant, plin de gust și cu ingrediente accesibile oricui. Acest preparat devine popular în secolul XIX, în San Antonio (Texas), datorită vânzătorilor ambulanți de origine mexicană. Cum se face rețeta de mâncare mexicană chili con carne.