Europarlamentarii puterii cred că funcţia lui Kovesi "se joacă politic" | Informaţia Zilei

Credeţi că Laura Codruţa Kovesi va ajunge procuror şef al Parchetului European?

Scris de Vasile Andreica, 19 februarie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Laura Codruta Kovesi

Laura Codruta Kovesi

Renate Weber a declarat, sâmbătă, că va participa la audierea Laurei Codruţei Kovesi în Comisia LIBE din Parlamentul European, care candidează pentru şefia Parchetului European. Europarlamentarul ALDE a precizat că funcţia de procuror-şef european este una care “se joacă politic”.

“Cum puteţi să credeţi că o asemenea funcţie nu este una care se joacă politic? Sigur că se joacă politic. Trebuie să fie oameni de specialitate, clar, dar este o negociere politică. În Consiliu normal că avem drept de vot, că avem şi Preşedinţia Consiliului UE, dar în cele două comisii nu, din ALDE nu sunt. Sunt colegi, într-adevăr din alte grupuri politice”, a conchis Weber.

Europarlamentarul PSD Emilian Pavel a declarat, sâmbătă, că, dacă PE alege unul din candidaţii la şefia Parchetului European, pentru care s-a înscris şi Laura Codruţa Kovesi, iar în Consiliul UE este decis un altul, atunci nu se ştie cine va prelua funcţia, pentru că acest lucru nu e reglementat.

“Dacă în Consiliu se decide că e doamna Kovesi, iar în Parlament va fi francezul sau germanul sau cine va fi, suntem într-un impas”, a afirmat Emilian Pavel, sâmbătă la Antena 3.

Ca urmare, vă punem următoarea întrebare:

Credeţi că Laura Codruţa Kovesi va ajunge procuror şef al Parchetului European?

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.