17.09.2019 00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitați: Titlul emisiunii:.(reluare) 02.00 Știri 02.30 Audiențe în direct, cu Mihaela Ghiță, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 04.00 Info Studio cu Ioan Anițaș, invitat:Nicolae Bondici. Titlul emisiunii:Învătătorul rămâne luminătorul satului. 05.00 Sănătate, frumusețe, stil cu Ioana Vladimirescu și Ioana Zaharia. 06.00 Educație Ecologică cu Cristina Bursuc. Titlul emisiuni:O echipă de specialiști în protecția mediului, în vizită de studii. mediului mediului,în 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Știri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitați: Titlul emisiunii:.(reluare) 10.00 Viața la Țară cu Ioan Anițaș. Titlul emisiuni: Cultura de Lavandă. 11.00 Taina Credinței cu Mihaela Ghiță. Titlul emisiuni: Înălțarea Sf.Cruci – Paznic Împărătesc 11.45 Teleshopping 12.00 Știri 12.30 Audiențe în direct, cu Mihaela Ghiță, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 14.00 Agenda publică cu Mihai Sălceanu, invitați: Radu Panait, Mariana Sălageanu, Nagy Otto Titlul emisiunii: Educația, la un nou început.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu 16.40 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat:Ștefan Szilagy. Titlul emisiunii:Radiografia campionatelor județene la fotbal. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiță, invitat: Cătălin Cismaș. Titlul emisiunii:Cum controlăm furia. 18.00 Audiențe în direct, cu Laczko Eva (direct) 19.30 Știri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 22.00 Știri 22.30 Audiențe în direct, cu Laczko Eva (reluare)

Cotaţia grâului la Bursa din Paris şi pe piaţa românească

Scris de Ioan Aniţaş, 10 septembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Secerişul grâului s-a încheiat în toată ţara. Se fac evaluări şi calcule privind producţiile obţinute şi disponibilităţile pentru fondul pieţii.

Majoritatea fermierilor contactaţi zilele trecute s-au dovedit mulţumiţi de producţiile obţinute, dar şi de calitatea grâului. Vocea unanimă a fermierilor susţine că preţul grâului panificabil ar trebui să înceapă de la minimum 70 de bani/ kilogram, în creştere în funcţie de anumiţi parametri. Asta în condiţiile în care profitul realizat la hectar ar fi aproape zero, situaţie care îi pune pe fermieri în dificultate în ceea ce priveşte reluarea ciclului de producţie peste aproximativ o lună de zile.

Faţă de dorinţa, sau dacă vreţi, dorinţele fermierilor, preţurile sunt actuale încă sunt sub valoarea de 70 de bani/ kilogram, în ciuda faptului că în ultimele zile preţul grâului panificabil a înregistrat o uşoară fluctuaţie, creştere, dar sub aşteptările fermierilor. Spre exemplu zilele trecute, la Bursa Cerealelor de la Paris cotaţiile cerealelor au fost: grâu panificabil – 804,09 lei/tonă, în uşoară scădere faţă de perioada anterioară, porumb – 812,36 lei/tonă, în creştere, rapiţa – 1.777,27 lei/tonă, tot în sensibilă creştere, în vreme ce şrotul de soia a fost cotat la 993,28 lei/tonă, în scădere.

În diverse zone din ţară, la sfârşitul săptămânii trecute, pentru grâul panificabil se ofereau: 688 lei/tonă în zona de Est a ţăriiș 686 lei/tonă în zona de Vest, 675 lei/tonă în zona de Sud şi 826 lei/tonă, în portul Constanţa. Normal, sub aceste valori s-au situat preţurile în funcţie de zonă, în cazul grâului furajer: 670 de lei/tonă în zona de Est, 603 lei/tonă în zona de Vest şi 664 lei/tonă în zona de Sud.

Faţă de această situaţie oarecum la zi, este greu de estimate şi mai ales de anticipat ce mişcări se vor înregistra în perioada imediat următoare.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.