19.07.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Costea, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Ce a discutat preşedintele cu premierul?(reluare) 01.30 Cultură, Fior de Zatmar 02.40 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 03.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Daniel Frei. Titlul emisiunii: Cooperativa şi avantajele ei pentru fermieri. 04.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Ionela Toma. 05.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona . 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Adrian Marc. Titlul emisiunii: Stadiul investiţiilor la Spitalul Judeţean Satu Mare.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona. 09.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Lia Marinela Avram. 10.20 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas, Gordan Dalma, Gsiszar Lorant. Titlul emisiunii: La Satu Mare se organizează Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Costea, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Ce a discutat preşedintele cu premierul?(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 14.20 Teleshopping 14.45 Cultură, Samfest jazz. 17.00 Cultură, La Poesss a avut loc Forumul Economic Invest. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Talk Show cu Carol Erdos

Concert dedicat centenarului Dinu Lipatti, la Cadogan Hall din Londra

Scris de Vasile Andreica, 28 noiembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Cadogan Hall

Cadogan Hall

Cu prilejul împlinirii unui secol de la naşterea marelui pianist şi compozitor român Dinu Lipatti, la Cadogan Hall din Londra are loc astăzi, 28 noiembrie 2017, un concert pe care îl susţin pianista Alexandra Dariescu împreună cu Orchestra Filarmonicii Regale din Londra, sub bagheta dirijorului Cristian Mandeal. În program – Rapsodia română nr. 1 de George Enescu, Concertul op. 16 în la minor de Edvard Grieg, Concertino în stil clasic de Dinu Lipatti şi fantezia simfonică „Francesca da Rimini” de Piotr Ilici Ceaikovski.

Evenimentul va fi precedat de prezentarea primului film cunoscut care îl înfăţişează pe Dinu Lipatti. Imaginile durează doar 10 secunde, iar filmările au fost făcute la Lucerna în anul 1947, la o petrecere în aer liber la care au participat şi alţi muzicieni celebri, precum Paul Hindemith, Wilhelm Furtwängler, Elisabeth Schwarzkopf, Walther Aeschbacher, Paul Sacher, dar şi soţia lui Lipatti, Madeleine. Spre deosebire de celebrele forografii în care apare Lipatti cântând la pian, în aceste imagini poate fi văzută o latură diferită a artistului român, mai relaxat, cu un zâmbet cald, trecându-şi natural mâna prin păr în timpul conversaţiei. Filmul a fost descoperit de Orlando Murrin, care a făcut în ultimii doi ani cercetări remarcabile privind viaţa lui Dinu Lipatti şi care va oferi publicului detalii despre descoperirea sa în preambulul concertului de la Londra.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.