Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Lorand Turos. Titlul emisiunii: Ce se întâmplă cu fondul de pensii din pilonul II? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Vasile Ciocan, Ştefan Ressler, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Preşedintele Iohannis iese din ce în ce mai des în mulţime. (reluare) 02.30 Info studio, cu Ioan Aniţaş, invitat: Ioan Coroianu. Titlul emisiunii: Dispariţie sau crimă Mesager educaţiona, cu Vasile Nechita, invitat: Vlaicu Popescu. Titlul emisiuni: Învăţământul dual la Colegiul Tehnic Unio- Traian-Vuia. 04.20 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla . 05.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat:Bornyasz Iosif. Titlul emisiunii: Caprele spaniole la concurenţă cu cele autohtone. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 07.00 Ştiri 07.30Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Prinzinger Zsoka. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Lorand Turos. Titlul emisiunii: Ce se întâmplă cu fondul de pensii din pilonul II? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Maria Carmen Sas. 10.30 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Pallai Bele. Titlul emisiunii: Gorog katolikus elet. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Vasile Ciocan, Ştefan Ressler, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Preşedintele Iohannis iese din ce în ce mai des în mulţime. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile. 14.30 Teleshopping 14.50 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Marcel Nichita. Titlul emisiuni: Îngrijirea tenului primăvara. 15.25 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 16.30 Panoramic sportiv, cu Constantin Damian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Primăvara sportivă cu Dacian Nastai. 17.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat:. 18.30 Şedinţă a consiliului local Satu Mare 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Cultură. 22.30 Concert 23.30 Ştiri

Comunele Moftin şi Pişcolt au găsit surse de finanţare pentru a organiza ziua comunei

Scris de Ioan Aniţaş, 26 iulie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Corul din Finteuşul Mare a interpretat cântece patriotice la Ziua comunei Moftin

Corul din Finteuşul Mare a interpretat cântece patriotice la Ziua comunei Moftin

Este în scădere numărul comunelor din judeţ care mai găsesc surse de finanţare pentru a organiza manifestări reunie sub genericul „Ziua Comunei”, precum la Moftin, sau „Ziua legumicultorului”, la Pişcolt. Acolo unde se găsesc sursele de finanţare, se organizează serbări câmpeneşti.

Duminică, 24 iulie, pe o vreme superbă, numeroşi locuitori ai comunei Moftin, invitaţi şi nu numai, s-au adunat în jurul prânzului, în vecinătatea monumentului eroilor din Moftinu Mic. Acolo au avut loc momentele de deschidere a manifestărilor reunite sub genericul „Ziua comunei Moftin”, ediţia a XVI-a.

Momente oficiale şi alocuţiuni
Sărbătoarea a început cu Imnul de Stat al României şi cel al Uniunii Europene, interpretate de Fanfara reunită din Căpleni şi Petreşti, sub bagheta dirijorală a profesorului Mircea Câcu. Au urmat momentele religioase oficiate de preoţi din comună, fiind ridicat şi un Te Deum în memoria eroilor, după care primarul Gheorghe David a reamintit asistenţei că este vorba despre cea de a XVIa- ediţie a Zilei comunei, primul momentu semnificativ din actual său mandat, după alegerile locale din luna iunie.

Prim gospodarul comunei a prezentat câteva repere din şederea în urmă cu mai bine de 400 de ani, pe meleagurile comunei, a lui Mihai Viteazul şi oştirea pe care o comanda, în drumul său de la Debreţin spre Alba Iulia. Din istoria privind prezenţa lui Mihai Viteazul pe aceste meleaguri şi faptele sale de arme, a prezentat secvenţe şi Felician Pop.
Printre primarii din judeţ realeşi pe 5 iunie, se numără şi Cosmin Varga, cel care consecvent fiind cu sine şi obiectivele propuse, susţinut de Consiliul Local Pişcolt, a organizat duminică, 24 iulie, „Ziua legumicultorului”.

 

Locuitorii comunei Pişcolt şi invitaţii acestora au participat la Ziua legumicultorului

Locuitorii comunei Pişcolt şi invitaţii acestora au participat la Ziua legumicultorului

Comuna Pişcolt fiind o aşezare în care legumicultura reprezintă pentru numeroşi localnici sursa de subzistenţă, era normal ca să se organizeze o sărbătoare a celor care trudesc pe câmp pentru a-şi asigura cu demnitate traiul. Aşa s-a ajuns la organizarea „Zilei legumicultorului”, ca semn de recunoaştere a activităţilor şi rezultatelor dovedite în timp de către locuitorii comunei Pişcolt.

Asemeni ediţiilor precedente, sărbătoarea a fost organizată în cursul după amiezi, atunci când la deschiderea oficială a petrecerii au urcat pe scenă: deputatul UDMR – Erdei D. Istvan, Ionuţ Rus, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Cosmin Varga, primarul comunei, Kovacs Endre, viceprimar, preoţii din comună, cei care au oficiat o slujbă de binecuvântare a eroilor comunei şi a tuturor participanţilor la sărbătoare.

Alături de cei enumeraţi, am mai menţiona prezenţa unor directori de instituţii precum Eugenia Sabou, Cristian Sasu, dar şi consilieri judeţeni şi locali.
Gheorghe David, Cosmin Varga, primar, Moftin, Pişcolt, sărbătoare

Abonează-te acum Online!
  1. ala micu a spus: 28 iulie 2016, ora 15:10

    la Moftin….. deci ….nicidecum nu sunt bani ptr drumul de legatura Moftinu Mare cu soseaua Carei- SM, insa ptr ziua comuei se pot face eforturi disperate de gasire a fondurilor …..

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.