17.08.2018 00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Radu Ulmeanu. Augustin Iştoc. Titlul emisiunii: Cine este vinovat de violenţele de la mitingul Diasporei. (reluare) 01.40 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 03.00 Cultură, Hajduszoboszlo vacante de vis. 03.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Dispariţie sau crimă 2. 04.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Elena Veturia Chelariu. 05.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Marius Gînţă. Titlul emisiuni: Marius Gînţă – rapor la 8760 de zile . 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu Simona Niste. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu Anzik Arnold. 08.00 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitaţi: Gergely Csaba, Tillinger Ştefan. Titlul emisiuni: Pictura – O stare a sufletului. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu Simona Niste. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu. 10.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Tiberiu Vălean. Titlul emisiunii: Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Radu Ulmeanu. Augustin Iştoc. Titlul emisiunii: Cine este vinovat de violenţele de la mitingul Diasporei. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Marius Gînţă. Titlul emisiuni: Marius Gînţă – rapor la 8760 de zile . 14.45 Teleshopping 15.00 Cultură, La Poessis a avut loc Forumul Economic Invest. 16.40 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 18.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blajan. Titlul emisiunii: Popicari de la CSM încep un nou sezon. 18.30 Audienţe în direct (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Elena Veturia Chelariu.

Comunele Moftin şi Pişcolt au găsit surse de finanţare pentru a organiza ziua comunei

Scris de Ioan Aniţaş, 26 iulie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Corul din Finteuşul Mare a interpretat cântece patriotice la Ziua comunei Moftin

Corul din Finteuşul Mare a interpretat cântece patriotice la Ziua comunei Moftin

Este în scădere numărul comunelor din judeţ care mai găsesc surse de finanţare pentru a organiza manifestări reunie sub genericul „Ziua Comunei”, precum la Moftin, sau „Ziua legumicultorului”, la Pişcolt. Acolo unde se găsesc sursele de finanţare, se organizează serbări câmpeneşti.

Duminică, 24 iulie, pe o vreme superbă, numeroşi locuitori ai comunei Moftin, invitaţi şi nu numai, s-au adunat în jurul prânzului, în vecinătatea monumentului eroilor din Moftinu Mic. Acolo au avut loc momentele de deschidere a manifestărilor reunite sub genericul „Ziua comunei Moftin”, ediţia a XVI-a.

Momente oficiale şi alocuţiuni
Sărbătoarea a început cu Imnul de Stat al României şi cel al Uniunii Europene, interpretate de Fanfara reunită din Căpleni şi Petreşti, sub bagheta dirijorală a profesorului Mircea Câcu. Au urmat momentele religioase oficiate de preoţi din comună, fiind ridicat şi un Te Deum în memoria eroilor, după care primarul Gheorghe David a reamintit asistenţei că este vorba despre cea de a XVIa- ediţie a Zilei comunei, primul momentu semnificativ din actual său mandat, după alegerile locale din luna iunie.

Prim gospodarul comunei a prezentat câteva repere din şederea în urmă cu mai bine de 400 de ani, pe meleagurile comunei, a lui Mihai Viteazul şi oştirea pe care o comanda, în drumul său de la Debreţin spre Alba Iulia. Din istoria privind prezenţa lui Mihai Viteazul pe aceste meleaguri şi faptele sale de arme, a prezentat secvenţe şi Felician Pop.
Printre primarii din judeţ realeşi pe 5 iunie, se numără şi Cosmin Varga, cel care consecvent fiind cu sine şi obiectivele propuse, susţinut de Consiliul Local Pişcolt, a organizat duminică, 24 iulie, „Ziua legumicultorului”.

 

Locuitorii comunei Pişcolt şi invitaţii acestora au participat la Ziua legumicultorului

Locuitorii comunei Pişcolt şi invitaţii acestora au participat la Ziua legumicultorului

Comuna Pişcolt fiind o aşezare în care legumicultura reprezintă pentru numeroşi localnici sursa de subzistenţă, era normal ca să se organizeze o sărbătoare a celor care trudesc pe câmp pentru a-şi asigura cu demnitate traiul. Aşa s-a ajuns la organizarea „Zilei legumicultorului”, ca semn de recunoaştere a activităţilor şi rezultatelor dovedite în timp de către locuitorii comunei Pişcolt.

Asemeni ediţiilor precedente, sărbătoarea a fost organizată în cursul după amiezi, atunci când la deschiderea oficială a petrecerii au urcat pe scenă: deputatul UDMR – Erdei D. Istvan, Ionuţ Rus, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Cosmin Varga, primarul comunei, Kovacs Endre, viceprimar, preoţii din comună, cei care au oficiat o slujbă de binecuvântare a eroilor comunei şi a tuturor participanţilor la sărbătoare.

Alături de cei enumeraţi, am mai menţiona prezenţa unor directori de instituţii precum Eugenia Sabou, Cristian Sasu, dar şi consilieri judeţeni şi locali.
Gheorghe David, Cosmin Varga, primar, Moftin, Pişcolt, sărbătoare

Abonează-te acum Online!
  1. ala micu a spus: 28 iulie 2016, ora 15:10

    la Moftin….. deci ….nicidecum nu sunt bani ptr drumul de legatura Moftinu Mare cu soseaua Carei- SM, insa ptr ziua comuei se pot face eforturi disperate de gasire a fondurilor …..

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.