E bine să valorificați orice fel de fructe, mai ales dacă sunt de la țară. Chiar și dacă faceți câte 2-3 borcane de compot, decât să le cumpărați apoi din magazin, mai bine să le aveți în cămară
Ingrediente (pentru 5 borcane):
– 2 kg de pere coapte, dar încă suficient de tari,
– 10 linguri de zahăr,
– 10 batoane de scorţişoare,
– 15 bucăţi de cuişoare,
– salicil sau conservant conform îndrumărilor de pe ambalaj.
Mod de preparare:
Fructele se curăţă şi se taie în 4-6 bucăţi, în funcţie de mărimea lor. Borcanele se opăresc în prealabil, pentru dezinfectare. Fructele bine spălate se aşează în borcan, cât mai aspectuos, apoi lateral se ornează cu batoanele de scorţişoare şi cu câte 3 bucăţi de cuişoare în fiecare borcan. Se adaugă câte 2 linguri de zahăr în fiecare borcan, apoi se adaugă apă, cât să acopere bine fructele. Conservantul se foloseşte conform indicaţiilor. Borcanele se acoperă cu folie de celofan şi se aşează pe o tavă în care se toarnă apă. Se pune la cuptor şi se fierbe la foc mediu circa 30 minute. Când este gata, cât timp mai e fierbinte compotul, borcanele se acoperă cu capace şi se lasă să se răcească învelite în pături.
Fii primul care comentează