Image 1
Image 2

Comisia de control a SRI analizează jocul mortal Balena Albastră: tot mai mulţi copii români sunt atraşi în acest joc

În ultimele săptămâni, jocul a devenit tot mai popular printre adolescenţii din Europa de Est
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
În ultimele săptămâni, jocul a devenit tot mai popular printre adolescenţii din Europa de Est
În ultimele săptămâni, jocul a devenit tot mai popular printre adolescenţii din Europa de Est

Jocul mortal ”Balena albastră” ajunge în comisia de control a SRI, anunţă senatorul Cristian Chirteş. ”SRI e singurul organism care poate să acţioneze asupra lor (…) Marţi sau miercuri, în Comisia de control asupra activităţii SRI, probabil vom ridica şi această problemă, pentru că SRI este singurul organism abilitat să controleze aceste atacuri cibernetice, acesta e rolul SRI, şi dacă există vreo posibilitate să identifice modalitatea de propagare.
Jocul ”Balena albastră” presupune 50 de ”sarcini” zilnice, dintre care ultima este sinuciderea. Sute de adolescenţi din Rusia s-au sinucis după ce au jucat ”Balena albastră”, iar în ultimele săptămâni jocul a pătruns şi în România, unde se presupune că este cauza mai multor accidente şi a mai multor sinucideri”.
Părinţii trebuie să fie foarte atenţi la copiii lor, o spun atât specialiştii din cadrul inspectoratelor de poliţie, cât şi cei din cadrul inspectoratelor şcolare. Copiii trebuie verificaţi. Chiar zilele trecute, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea s-a prezentat un copil de 16 ani cu tatăl său, băiatul având zeci de zgârieturi pe braţe. S-a tăiat pentru că aşa i-a cerut jocul. Misiunile jocului mortal sunt îngrozitoare, iar părinţii trebuie să observe orice schimbare în comportamentul copilului lor.
În ultimele săptămâni, jocul a devenit tot mai popular printre adolescenţii din Europa de Est. Fenomenul a apărut în Rusia, unde s-au sinucis din cauza jocului peste 130 de tineri. Balena Albastră presupune îndeplinirea a 50 de misiuni în 50 de zile. În ultima zi, jucătorul are sarcina de a-şi pune capăt zilelor. Săptămâna trecută, de exemplu, un copil de 11 ani din judeţul Dâmboviţa s-a spânzurat în podul casei, asta după ce le-a spus colegilor de clasă că joacă Balena albastră. Tot săptămâna trecută, un adolescent de 14 ani de la noi din judeţ, din Gherţa Mare, se sinucidea prin spânzurare tot în podul casei. Cu câteva zile înainte de a-şi pune capăt zilelor, băiatul a postat un status pe reţeaua de socializare Facebook în care vorbea despre viaţă ca un joc cu mai multe nivele şi anunţa parcă sfârşitul pe care l-a ales.

În tot acest timp, un alt elev, de 13 ani, din Dărăbani, a devenit victimă a jocului ucigaş. Se pare că în ţară ar exista până în acest moment 54 de cazuri. În cazul copilului din Dărăbani, dirigintele e cel ce a depistat schimbarea comportamentului băiatului şi după discuţii cu acesta a aflat că a fost atras în mediul virtual să răspundă unor provocări din joc, fiind chiar ameninţat. A fost sesizat poliţia din Botoşani în acest caz.

3 comentarii

  1. Părintii, școala, bunicii și biserica nu mai au voie sa respire în fata copilului. Iată rezultatele de azi și, din păcate, și de mâine. Copii care nu înțeleg nimic și care fac ce cred ei că este mai interesant. Așa se întâmplă tragediile, adică un rău ireversibil. Cine și-l dorește? Nimeni, dar răul există!

Lasă un răspuns

Connect with