Claudiu David, un român la porţile gloriei americane

Scris de Vasile Andreica, 12 iulie 2014 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Claudiu David şi maşina sa NASCAR

Claudiu David şi maşina sa NASCAR

    Singurul pilot român care s-a aventurat în universul NASCAR a fost Claudiu David, care a absolvit în 2010 cursurile unei şcoli de specialitate în California, dar nu a dorit să aprofundeze domeniul, fiind mai întâi de toate un expert în raliuri, cu participări remarcabile în etape de Campionat Mondial.

Despre experienţa sa de pilotaj pe ovalele americane, Claudiu David a declarat într-un interviu în 2011: “Mi-a fost puţin greu la început pentru că am atins repede viteze de aproape 300 km/h şi, când mă apropiam de turnantă, instinctul meu de conservare dorea să frânez foarte mult. Reperele mele dinamice au fost bulversate. În raliuri, un viraj de acelaşi unghi, dar evident plat, l-aş fi putut parcurge cu o viteză mult mai mică. Aici, datorită înclinaţiei, viteza de parcurgere a turnantei este una foarte mare. De asemenea, frânarea se face mult mai finuţ decât în raliuri, pentru că frânele şi cauciucurile trebuie să reziste până la 500 de tururi. Într-un cuvânt, mi-am adaptat toate cunoştinţele mele în materie de pilotaj. Când am început să simt maşina şi limitele ei mi s-a părut mai uşor din punct de vedere al manevrelor de pilotaj decât ce fac eu în mod obişnuit în timpul unui raliu, dar dificultatea competiţiei vine din următoarele lucruri: viteza ameţitoare de până la 330 km/h, rularea cu 30-40 de maşini pe lângă tine la distanţe de mai puţin de un centimentru câteodată, puterea de a rezista pe parcursul a 500 de tururi şi capacitatea de a evita coliziunile.”

În vărstă de 34 de ani, Claudiu David face parte actualmente din echipa de antrenori pentru pilotaj sportiv a concernulu german BMW.­

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517