Image 1
Image 2

Clătite cu fructe de pădure

Clatite cu fructe de padure
Clătite umplute cu o cremă delicată de budincă și fructe de pădure, o combinație perfectă de dulce-acrișor, sunt ideale pentru un desert rafinat și colorat.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Această rețetă combină savoarea autentică a clătitelor clasice cu dulceața naturală a fructelor de pădure și onctuozitatea budincii pentru a crea un desert deosebit, potrivit pentru orice moment al zilei. Indiferent dacă dorești să îți impresionezi oaspeții sau să te răsfeți cu ceva special, această rețetă aduce împreună ingrediente simple pentru a crea un echilibru perfect între texturi și arome. Fructele de pădure, cu notele lor acidulate, se complementează armonios cu dulceața fină a budincii, în timp ce clătitele adaugă o textură plăcută care leagă toate gusturile împreună. Este o rețetă care promite nu doar o experiență gustativă minunată, ci și o prezentare vizuală atrăgătoare, făcând fiecare mușcătură o adevărată plăcere.

 

 

 

Clatite cu fructe de padure
Clatite cu fructe de padure

 

 

Ingrediente:

10 clătite, un pahar de fructe de pădure (de care găsiţi: zmeruă, afine, eventuel mure), un praf de budică (se poate utiliza de zmeură, de fructe de pădure, de vanilie, sau eventual cu frişcă), 400 ml lapte dulce, 5 linguri de zahăr, un plic de zahăr vanilat.

 

 

 

Mod de preparare:

Clătitele se prepară după reţeta clasică (se amestecă făină, ouă, lapte, puţină sare şi bicarbonat, iar apoi se prăjesc într-o tigaie). Fructele spălate se amestecă cu 2 linguri de zahăr şi se lasă la frigider circa două ore, după care se toarnă într-o strecurătoare, iar siropul rezultat se lasă să se scurgă într-un pahar.

 

 

Budinca se fierbe conform reţetei de pe ambalaj, dar de data aceasta se folosesc doar 400 ml de lapte şi 3 linguri de zahăr, apoi se răceşte amestecând. Când budinca s-a răcit complet, se adaugă fructele, se amestecă uşor, iar cu această cremă se umplu clătitele, apoi fie se rulează, fie se împătură în patru.

 

Se poate orna cu frişcă, boabe de fructe, sau cu siropul obţinut anterior.

 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with