Ciucă: Suntem în urmă cu elaborarea OUG privind stabilirea cadrului de implementare a PNRR

Scris de I. Z., 03 decembrie 2021 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Premierul Ciucă

Premierul Ciucă

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a atras atenţia că suntem  în urmă cu elaborarea ordonanţei de urgenţă privind stabilirea cadrului de implementare a PNRR. Ciucă vrea ca până la 24 decembrie să avem bugetul aprobat.

„Am dorit să avem această şedinţă este cel legat de proiectul de buget pe anul 2022. Am discutat cu domnul ministru Câciu. O să stabilim liniile de efort pentru perioada imediat următoare, astfel încât să avem toate demersurile întreprinse pentru ca, până la 24 decembrie, să putem să avem bugetul finalizat şi aprobat, aşa cum am discutat.

Iar cel de-al treilea subiect este legat de Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Ieri, Uniunea Europeană a plătit 1,8 miliarde de euro sub formă de prefinanţare, este echivalentul a 13% din alocarea de granturi pentru ţara noastră. Eu doresc doar să subliniez că, revizuind ceea ce înseamnă partea de responsabilitate guvernamentală, avem în cadrul PNRR 15 componente, care acoperă şase piloni prevăzuţi la nivel european. Ceea ce cred că este, de asemenea, foarte important de menţionat este că avem 507 jaloane, nu mă înşel, şi ţinte pe care fiecare dintre ministerele responsabile trebuie să şi le extragă şi să le urmărească în îndeplinirea lor. Şi, de asemenea, avem 171 de măsuri; din aceste măsuri, 64 sunt reforme şi 107 investiţii. Ca atare, suntem în urmă cel puţin cu elaborarea Ordonanţei de Urgenţă privind stabilirea cadrului de implementare a PNRR. Aş dori să avem o dezbatere, să vedem cât de repede avem această ordonanţă pe masă, să putem să o dezbatem şi să o aprobăm.” a spus premierul în debutul şedinţei de guvern.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517