Ingrediente:
600 g pește curățat, 500 g zarzavaturi (morcovi, pătrunjei, țelină, gulie), 3-400 g amestec de diverse legume (mazăre verde, fasole verde, conopidă, brocoli, varză, etc.), 2-3 cartofi, 2-3 linguri de pastă de tomate (sau 500 g bulion), o ceapă, un ardei, ulei, sare, piper, boia de ardei dulce sau iute, după preferință, verdețuri după gust (pătrunjel, mărar, leoștean, cimbru).
Mod de preparare:
Zarzavaturile se taie bucăți, sau se răzuiesc, după preferință, iar celelalte legume se taie bucăți. Ceapa mărunțită se călește în ulei, se adaugă zarzavaturile și ardeiul și se călesc puțin și acestea. Se presară cu boia, se adaugă legumele, inclusiv cartofii, se stinge cu aproximativ 2 litri de apă, se condimentează și se fierbe circa 30 minute, apoi se adaugă și pasta de roșii. Peștele se taie bucăți, aproximativ de câte o jumătate de palmă. Se adaugă la supă și se mai fierbe încă circa 10-15 minute. Verdețurile, fie legate, fie mărunțite, se pot adăuga deodată cu bucățile de pește, sau chiar la sfârșit, pentru a-și păstra aroma proaspătă. Se poate servi cu ardei iute.
Fii primul care comentează