Image 1
Image 2
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

O jumătate de kg de lobodă, o jumătate de l borș, zeamă ori sare de lămâie, sau oțet, o ceapă mică, un vîrf de cuțit de piper, 4-5 căței de usturoi, leuștean, o linguriță de bază pentru mâncăruri, un gălbenuș de ouă, 100 ml smântână sau iaurt, sare.

Mod de preparare:

Loboda se spală, fără să se rupă frunzele, în 2-3 ape, apoi se rup frunzele și vârfurile fragede, se iau mănunchi, se taie felii mai late care se vor pune în 1,5 litri de apă clocotită, împreună cu ceapa tăiată mărunt și se vor fierbe circa 30 de minute. Ciorba se acrește cu borș sau cu altă substanță acră. Se poate pune și o linguriță cu vîrf de bază pentru mâncăruri (delikat de casă), un vârf de cuțit de piper, se adaugă sare cât mai este nevoie și 1-2 linguri de ulei, în care se pune un vârf de boia dulce, pentru aspect. Se drege ca și ciorbele de salată sau de salată, apoi se sărează și, pentru aromă, se adaugă usturoi tocat și leuștean. La servire se poate oferi cu smântână.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Sandvișuri gratinate la cuptor

APERITIVE

Sandvișuri gratinate la cuptor cu cașcaval și ouă

Căutați o idee de gustare caldă, simplă și extrem de gustoasă? Aceste sandvișuri gratinate la cuptor cu cașcaval și ouă sunt soluția perfectă, fiind ideale pentru micul dejun, pauza de prânz sau chiar pentru o cină rapidă. Acest preparat versatil vă permite să experimentați cu diverse umpluturi, transformând resturile din frigider într-o masă delicioasă și reconfortantă.

Frigărui în stil grecesc

APERITIVE

Frigărui în stil grecesc

Aceste frigărui inspirate din bucătăria grecească te vor transporta pe malurile mării Egee, oferindu-ți o experiență culinară ușoară și răcoritoare. Datorită conținutului scăzut de calorii, sunt o alegere excelentă pentru a fi savurate ori de câte ori dorești, fie ca gustare, mic dejun sau chiar garnitură.

IDEE DE ÎNCEPUT DE OCTOMBRIE

Tocăniţă de berbecuţ cu cartofi

Carnea de berbecuţ se spală bine, se scurge de apă, se taie în bucăţi, câte două la porţie, se sărează şi se prăjeşte într-o cratiţă cu untură fierbinte (sau preferabil, în natură, la ceaun).După ce carnea se rumeneşte, se scoate într-un vas. În untura rămasă se căleşte ceapa curăţată şi tăiată felii, care apoi se stinge cu bulion, boia, supă sau apă caldă.