Image 1
Image 2

Ciocolată pufoasă de casă

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

– 100 ml apă,

– 100 ml lapte (eventual 200 ml apă),

– 1 plic zahăr vanilat,

– 400 grame zahăr,

– 150 grame unt,

– 500 grame lapte praf,

– 50 grame cacao,

– între 50 şi 150 g fulgi de orez expandat (după gust),

– 2 foi mari de napolitane (eventual 4, dacă doriţi să faceţi bucăţi mai subţiri)

Mod de preparare:

 

Se amestecă zahărul cu cacaua şi cu zahărul vanilat, apoi se pune la fiert cu apa şi cu laptele, până când se formează un sirop, cu zahărul complet topit. Pentru asta zahărului trebuie să fiarbă circa cinci minute. Se ia vaasul de pe foc şi se adaugă untul. Compoziţia trebuie lăsată să se răcească puţin, apio se adaugă laptele praf. Se amestecă bine-bine, după care se adaugă şi orezul expandat. Se amestecă şi cu acesta, dar nu cu forţa, ca boabele să rămână întregi. Amestecul astfel obţinut se întinde pe o foaie de napolitană, apoi se acoperă cu cealalta şi se apasă cu mâna, să se lipească bine. Dacă nu aveţi foi de napolitane, ciocolata se poate întinde într-o tavă unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt, după care se taie bucăţi, sau eventual în diverse forme, la fel, unse şi acestea în prealabil cu unt.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Prăjitura cu spumă de căpșuni

DESERT

Prăjitura delicioasă cu spumă de căpșuni

Prăjitura cu spumă de căpșuni este desertul ideal pentru orice ocazie, combinând dulceața căpșunilor cu textura aerată a bezelei și crocantul aluatului foietaj. Inspirată din rețetele tradiționale, această prăjitură “Spumoasa” îți va încânta simțurile și îți va aduce aminte de gustul autentic al deserturilor făcute în casă.