09.01.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Adrian Albu, Ioan Leitner, Dan Burulea. Titlul emisiunii: CSM n-a dat aviz pentru arestarea lui Onea şi Negulescu.(reluare) 01.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Liviu Ciupe. 02.30 Lansare de Carte la Poesis - Ioan Lenciu,omagiu la 90 de ani. 04.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiuni: Incidente mai puţin cunoscute ale începutului de an 1990 în judeţ - Bârsău - Asuaj. 05.30 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat: Romeo Nicoară. Titlul emisiuni: Romeo Nicoară – raport la 753 de zile. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko invitat: Lorand Turos. Titlul emisiunii: Investiţi demarate – va fi şi continuarea? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.15 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 09.45 La Psiholog cu Mihaela Ghiţă, invitat: Delia Danea.Titlul emisiuni: Stabilirea priorităţilor.Ce e important pentru tine? 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas. Titlul emisiunii: Ministranţii diecezei au învheiat un an bogat. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Adrian Albu, Ioan Leitner, Dan Burulea. Titlul emisiunii: CSM n-a dat aviz pentru arestarea lui Onea şi Negulescu.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat: Romeo Nicoară. Titlul emisiuni: Romeo Nicoară – raport la 753 de zile. 14.45 Teleshopping 15.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş. 16.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjan. Titlul emisiunii: Despre planurile sătmărenilor la şah in 2019. 16.45 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Lidia Tămaş. Titlul emisiunii: Ce trebuie să ştim despre gripă? 17.30 Zone Folclorice 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct 23.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Liviu Ciupe.

Cine este adevăratul salvator al Mădălinei?

Pompierul si pescarul la Informatia Zilei

Pompierul si pescarul la Informatia Zilei

    Vineri, 27 februarie, în jurul orei 13.30, o fată de 16 ani, Mădălina B., s-a aruncat în râul Someş de pe podul Golescu. Ajunsă în apa rece, s-a trezit la realitate şi imediat şi-a regretat gestul necugetat.

    Ea a fost scoasă din apă şi apoi predată ambulanţei SMURD de către doi bărbaţi: pescarul Lanczos Iosif şi pompierul Mihai Ştef.

 

Pentru gestul său, pompierul a fost avansat în grad, a fost felicitat de conducerea judeţului şi a primit o sumă de bani. Pescarul s-a mulţumit să o salveze pe fată şi să dispară după ce aceasta a fost dusă cu ambulanţa. Zilele trecute însă ne-a sunat la redacţie soţia lui, nemulţumită că pescarului nu i se recunosc meritele. Luni, 9 martie, cei doi salvatori au venit la „Informaţia Zilei” şi ne-au declarat cum au decurs faptele.
Pescarul a fost cel care a văzut-o pe fată cum cade în apă şi a sărit primul în ajutorul ei. Pompierul era la geamul apartamentului său din Micro 16 şi a văzut lume adunată pe pod şi pe dig. S-a încălţat şi a alergat la malul Someşului. L-a ajutat pe pescar să o ridice pe fată la mal.

Iosif Lanczos are 48 de ani, lucrează ca instalator la Aquaparkul de la Noroieni, iar în timpul liber îi place să pescuiască. De obicei stă la pescuit pe malul drept al Someşului, dar în acea zi de vineri a ales malul stâng. Iată ce ne-a declarat:
„Am auzit o bufnitură puternică în apă şi mi-am dat seama că e vorba despre cineva care a picat în apă de pe Podul Golescu. Fata era conştientă, se zbătea şi striga după ajutor şi practic s-a îndreptat singură către mal. Eu am aruncat firul de pescuit şi am tras-o la mal. Ea şi-a încolăcit firul de pescuit pe mână, aşa am reuşit să o apropiu de mal. Am intrat în apă până peste genunchi, iar când am prins-o de mână s-a albit la faţă şi a leşinat. Atunci am strigat şi eu după ajutor către oamenii care se adunaseră pe dig. Nicio persoană din cei care priveau nu a sărit să mă ajute. A venit domnul pompier care m-a ajutat s-o ridic de pe malul care este foarte abrupt. Ne-am oprit apoi câteva secunde, după care au apărut şi doi domni poliţişti care ne-au ajutat mai întâi s-o ducem pe fată pe dig şi apoi la ambulanţă.”
La malul apei, în acele momente a apărut şi o femeie care a adus o pătură şi o plapumă. Mădălina a scăpat cu viaţă, fără nicio zgârietură, graţie providenţei şi spiritului civic.

Amândoi sunt salvatori. Dar care este adevăratul?

 

Cine este adevăratul salvator al Mădălinei?
Abonează-te acum Online!
 1. florica darnai a spus: 16 martie 2015, ora 16:52

  traieste….. asta conteaza la urma urmei

 2. florica darnai a spus: 16 martie 2015, ora 16:51

  si apoi mai conteaza . cine cum ? traieste…….

 3. ralu a spus: 13 martie 2015, ora 20:18

  Din toata povestea, cel mai important lucru este ca mai exista oameni cu suflet. Cel mai trist este ca mai sunt suflete necajite care sunt suparate pe viata.

 4. Roatis Alexandru a spus: 11 martie 2015, ora 17:34

  Ar mai trebui spus ca a mai fost un salvator si acela a fost „subconstientul” Madalinei care a anulat vointa de sinucidere a ei si a considerat ca merita sa lupte pentru viata ei. Acesta a amplificat si mai mult puterea ei vazand ca exista o persoana care poate ajuta. Faptul ca s-a prins de acel fir si ca cineva a fost destul de abil ca sa i-l ofere a facut diferenta. Cand s-a vazut salvata, subconstientul ei a stins „becul” intern… restul era pentru altii. Ce e de invatat de aici e ca salvarea unei persoane sau mai multe poate sa depinda de un fir, fie el si de undita, principal este atitudinea celor care sunt in apropiere. Sa ne gandim la Gabriela Dorgai, un mic ajutor daca ar fi primit, si-ar fi inzecit si ea puterile si cine-stie poate traia si acum.

 5. Eugen a spus: 11 martie 2015, ora 13:52

  Firul este salvatorul deoarece a rezistat. Iar cum firul este proprietatea pescarului se poate numi pescarul drept salvator mai ales ca el a fost si cel care s-a bagat in apa ca sa scoata victima !, si a lucrat cu firul intr-un mod profesionist. Restul a fost „incheierea” – ajutor la mal. Din Somes (apa) pescarul l-a scos, restul au stat la panda cu gura cascata asteptand deznodamantul. Marele Pescar (maghiar !) poate fi considerat un erou pt. fapta facuta. Amintiti-va de El la sfarsitul anului cand o sa votati Omul anului !!!!. O viata nu se poate cumpara !!. Acest Om simplu a salvat o viata din constiinciozitate fara beneficii materiale. Pacat ca la inceput a fost marginalizat (preferat un Stef Mihai fata de Lanczos). Omenia nu are nationalitate si nici culoare politica !.

 6. zoli a spus: 11 martie 2015, ora 08:55

  chestia cu pompierul este ,,VITEJI DUPA RAZBOI” tipic romanesc

 7. lolo a spus: 11 martie 2015, ora 08:53

  PESCARUL ESTE ADEVARATUL SALVATOR, numai ca el nu a avut mizerabilul de stat Roman in spate sa-i aca reclama si sa se umfle in pene

 8. cititor a spus: 11 martie 2015, ora 07:25

  Vreau şi eu din acel fir de pescuit. Poate, poate mai salvez şi eu pe cineva la mal. Să recompensăm producătorul firului.

 9. Roatis Alexandru a spus: 11 martie 2015, ora 02:55

  @Dorel Coica.Asa se pare ca viata Madalinei a atarnat si de un „fir de undita”.

 10. Dorel Coica a spus: 10 martie 2015, ora 19:45

  Pescarul a scos-o din Someş cu undita ? Va bateti joc de noi ?

 11. Roatis Alexandru a spus: 10 martie 2015, ora 19:00

  In cazurile acestea cand o persoana este in pericol de moarte, atunci fiecare contributie adusa de cineva este vitala. Sa ne amintim de accidentul din Apuseni, ei nu au avut norocul ca cineva sa fie in apropiere(asta ar fi rolul pescarului care din intamplare a fost acolo), au beneficiat de actiunea voluntara a satenilor, dar care a venit destul de tarziu(pompierul nostru a fost relativ prompt, la fel cei doi politisti) si aici inchei pe moment pentru ca asta a fost marea greutate. Dupa aceea este interventia personalului medical care si ea ar trebui amintita pentru ca si ea a fost tot atat de importanta. Chiar fi faptul ca femeia aceea a fost acolo cu patura a avut contributia ei. Eu i-as felicita pe toti cei care au contribuit la salvarea Madalinei, restul e treaba autoritatilor cum vor sa acorde meritele sa zicem materiale.

 12. cititorul a spus: 10 martie 2015, ora 17:20

  Felicitari acestor 4 salvatori ai fetei iar domnilor ziaristi ar fi fost frumos sa scrieti in reportajele dumneavoastra felicitari pescarului, omului de la ISU si celor 2 politisti. Acesti oameni au dat dovada de curaj, solidaritate si profesionalism.

 13. altul a spus: 10 martie 2015, ora 17:15

  Bravo domnule MARTOR, ai pus punctul pe ” i ” referitor la cei doi oameni ai legii, politistii, despre ei nu s-a scris in nici un material, nu au fost amintiti, nu au fost felicitati, ei si-au facut doar datoria si cred ca ar fi fost frumos sa fie mentionati in toate materialele scrise depre acest caz. Felicitari celor 4 salvatori : pescarul pompierul si cei doi politisti care au fost solicitati la eveniment.

 14. Xpert a spus: 10 martie 2015, ora 17:02

  fata stie cine a salvat-o si poate confirma situatia reala!!!!!!!!!!!!

 15. somes a spus: 10 martie 2015, ora 16:51

  de ce nu o intrebati pe madalina?

 16. MARTOR a spus: 10 martie 2015, ora 14:51

  PAI INCONTESTABIL PESCARUL ESTE ADEVARATUL SALVATOR,POMPIERUL A DAT O MANA DE AJUTOR SI EL LA FEL CUM AU FACUT DEALTFEL SI CEI DOI POLITISTI(UNUL DINTRE EI,IN TIMP CE AJUTA SA O SCOATA PE FETITA A CAZUT IN APA,ASA IN UNIFORMA)INSA PE IE NU I-A MENTIONAT NIMENI,EI ERAU ORICUM LA DATORIE.

 17. roli a spus: 10 martie 2015, ora 13:41

  bravo colegu de la aquapark…

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.