17.09.2019 00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Titlul emisiunii:.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 04.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat:Nicolae Bondici. Titlul emisiunii:Învătătorul rămâne luminătorul satului. 05.00 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia. 06.00 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. Titlul emisiuni:O echipă de specialişti în protecţia mediului, în vizită de studii. mediului mediului,în 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Titlul emisiunii:.(reluare) 10.00 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Cultura de Lavandă. 11.00 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Înălţarea Sf.Cruci – Paznic Împărătesc 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 14.00 Agenda publică cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Radu Panait, Mariana Sălageanu, Nagy Otto Titlul emisiunii: Educaţia, la un nou început.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu 16.40 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat:Ştefan Szilagy. Titlul emisiunii:Radiografia campionatelor judeţene la fotbal. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiunii:Cum controlăm furia. 18.00 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (reluare)

Cine distruge ambrozia dintre şinele de cale ferată şi de pe lângă drumuri, indiferent de categorie?

Scris de Ioan Aniţaş, 20 iulie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

După ce cotidianul Informaţia Zilei a scris cu mai multe ocazii despre declanşarea inclusiv la sate a controalelor privind cosirea/ distrugerea ambroziei, cititorii ziarului nostru n-au rămas insesibili. Aşa se face că am primit în ultimele zile mai multe apeluri telefonice, subiectul dialogurilor a fost iarba pârloagei, necesitatea unor societăţi/ instituţii să intervină.

Iată o însumare a celor semnalate de cititori ai ziarului nostru: Este bine că aţi adus aminte populaţiei, primarilor, dar şi anumitor instituţii obligativitatea de a interveni pentru cosirea/ stârpirea acestei buruieni deosebit de rezistente la condiţiile de climă şi sol, dar în egală măsură producătoare de neplăceri imense în cazul persoanelor alergice la polen. Ne întrebăm dacă în grădinile şi curţile populaţiei proprietarii vor interveni pentru a-şi uni eforturile de distrugere a acestei plante, ce se va întâmpla spre exemplu între şinele de cale ferată pe parcurs, acolo unde sunt cantităţi mari din acestă buruiană? Cine o să poată interveni eficient de-a lungul drumurilor naţionale, judeţene şi comunale? O simplă ieşire la cosit pe lângă acostamentul acestor drumuri nu rezolvă fondul problemei. Iarba Pârloagei este răspândită aproape peste tot, inclusiv pe marginile şanţurilor, printre spini sau te miri unde. Cu siguranţă la necesitatea intervenţiei individuale a cetăţenilor, după mijloacele mecanice, legiuitorul s-a gândit mai puţin. În lipsa unei prevederi legale în acest sens, bătălia declanşată de persoanele fizice şi de către fermieri este pierdută din start.

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 22 iulie 2019, ora 10:35

    Asa este cand la Conducerea Orasului sunt niste Gunoaie !.

  2. satmarean a spus: 21 iulie 2019, ora 16:13

    O simplă traversare a căii ferate dinspre Electrolux spre cimitire este oglinda acestui oraş, ambrozie, buruieni, gunoaie, mormane întregi de mizerii, toate pe domeniul public, într-un loc foarte circulat! Desigur,nimeni din cei ce sunt plătiţi pentru a asigura curăţenia oraşului nu face absolut nimic. De ani de zile!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.