Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Călin Durla, titlul emisiunii: România se află pe locul 3 în Europa la abandonul şcolar (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Sergiu Băbăşan, Ioan Sas, Dan Burulea, titlul emisiunii: Ce şanse are moţiunea PNL? (reluare) 02.33 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Adrian Albu raport la 4.860 de zile 03.42 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.46 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Ferencz Levente, titlul emisiunii: Cerbii lopătari din Supur, atracţie pentru turişti 05.53 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi Lia Deliu, Constantin Demian, titlul emisiunii: Asistenţii medicali şi provocările din sănătatea românească 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Nicolate Balea 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Călin Durla, titlul emisiunii: România se află pe locul 3 în Europa la abandonul şcolar (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.36 Sport, meci de fotbal, FC Olimpia-Dacia Brăila 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Sergiu Băbăşan, Ioan Sas, Dan Burulea, titlul emisiunii: Ce şanse are moţiunea PNL? (reluare) 13.00 Ştiri 13.36 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Vlaicu Popescu, titlul emisiunii: Meserii moderne în învăţământul postliceal al Colegiului Tehnic Unio Traian Vuia 14.30 Teleshopping 14.48 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Bekessy, titlul emisiunii: Cetăţenii chemaţi să se implice în săptămâna mobilităţii europene 15.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Laurenţiu Costin, titlul emisiunii: Rostul postului în respectarea poruncilor dumnezeieşti 16.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Ferencz Levente, titlul emisiunii: Cerbii lopătari din Supur, atracţie pentru turişti 17.40 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi Cristian Popa, Răzvan Nintaş, titlul emisiunii: Doi antrenori de fotbal în judeţ cu licenţa A 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Marcel Nichita, titlul emisiunii: Ritualuri pentru îngrijirea tenului iarna 22.30 Concert In Memoriam Tavi Bud 23.30 Ştiri

5 români morţi şi 3 răniţi într-un accident lângă Viena. Este un mort şi din Satu Mare

Scris de I. Z., 10 septembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Cinci cetăţeni români au murit iar alţi trei au fost răniţi într-un accident care a avut loc lângă Viena, informează un comunicat de presă al MAE.

UPDATE 21.15: Este o victimă şi din Satu Mare.  Potrivit unor surse ste voba şoferul microbuzului, Costel Ardelean, un tânăr de numai 21 de ani. Surse apropiate familiei au precizat pentru că microbuzul condus de tânăr a pornit sâmbătă noaptea din Germania spre Satu Mare.

UPDATE: Primele indicii arată că niciun mort nu este din Satu Mare. Victimele sunt din Bucureşti, Craiova, Slatina şi Mediaş. Nu se spune nimic despre soferul microbuzului.

UPDATE: Doamna Adriana Rahaian, de la Ambasada României din Asustria, a declarat pentru Informaţia Zilei că s-a format o celulă de criza, că victimele au fost transportate la spital şi că se tine permanet legătura cu MAE şi autorităţile locale din Satu Mare. Deocanmdată nu se cunoaşte cu precizie identitatea victimelor.

Se stie că printre cei răniţi se află şi o fetiţă de 13 ani

UPDATE: Potrivit unor surse microbuzul era înmatriculat în Satu Mare.

Poliţia nu a oferit detalii despre identitatea persoanelor din microbuz. Se ştie doar că două femei de circa 60 de ani au ajuns la spital în stare gravă fiind transportate de urgenţă cu elicopterul la spitale din Viena.

UPDATE: Accidentul a avut loc în jurul orei şase, ora locală, când microbuzul a fost proiectat într-unul dintre pilonii podului. Cel mai probabil, spun anchetatorii, microbuzul a intrat în gardul de protecţie, iar de aici a fost proiectat în pilonul podului. Opt persoane se aflau în microbuz, au spus forţele de ordine din Austria.

“Accidentul este cu atât mai cumplit cu cât una dintre victime a fost proiectată pe carosabil, în faţa maşinilor care se deplasau cu viteză,” a spus unul dintre adjuncţii de la ISU, potrivit ziarului krone.at.

 

„Cinci cetăţeni au decedat iar trei au fost răniţi, dintre care doi se află în stare gravă. Persoanele rănite au fost transportate de urgenţă la spital pentru îngrijiri medicale. În acest sens, o echipă consulară mobilă din cadrul misiunii diplomatice se deplasează la spitalul unde se află internaţi cetăţenii români, pentru a obţine detalii cu privire la starea de sănătate a acestora şi pentru a acorda asistenţă consulară. Misiunea diplomatică română sprijină familiile persoanelor decedate în vederea eliberării certificatelor de deces şi a repatrierii trupurilor neînsufleţite”, precizează MAE.

Potrivit sursei citate, conform datelor obţinute până la acest moment, în accident a fost implicat un microbuz înmatriculat în România, la bordul căruia se aflau 8 cetăţeni români.

MAE afirmă că misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare referitoare la circumstanţele producerii accidentului, la starea de sănătate a persoanelor rănite, dar şi pentru confirmarea identităţii acestora.

Ambasada României în Austria menţine legătura cu autorităţile locale şi cu familiile victimelor şi este pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări, mai arată MAE.

Abonează-te acum Online!
Baby Trend
  1. Cris a spus: 11 septembrie 2017, ora 08:56

    Firmelor une-ţi şoferi cu experienţă nu copii

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.