Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Paula Fogaş. Titlul emisiunii: Dezvoltarea comunităţilor prin accesarea de fonduri (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Mariana Sălăgean, Iuliu Ilyes, Adrian Cozma. Titlul emisiunii: Liberalii au întocmit „Cartea Neagră a guvernării PSD-ALDE”(reluare) 02.30 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat Cristian Popa. Titlul emisiunii: Unirea Tăşnad a început pregătirile cu un nou antrenor 03.10 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Lorand Turos raport la 4.410 zile 04.10 Danţul bixădenilor la Ciuperca din Borcut 04.33 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat Ciprian Crăciun 05.26 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Laura Diana Bota 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Willy 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Rodica Borlan. Titlul emisiunii: Crucea Roşie învaţă tinerii să salveze vieţi (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.38 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Se deschid sezoanele de vanatoare 10.38 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat Cristian Popa. Titlul emisiunii: Unirea Tăşnad a început pregătirile cu un nou antrenor 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Mariana Sălăgean, Iuliu Ilyes, Adrian Cozma. Titlul emisiunii: Liberalii au întocmit „Cartea Neagră a guvernării PSD-ALDE”(reluare) 13.00 Ştiri 13.34 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Lorand Turos raport la 4.410 zile 14.36 Teleshopping 14.53 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat Elena Popa 15.48 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Laurenţiu Costin. Titlul emisiunii: Curajul şi frica în viaţa creştinului 16.45 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Vlaicu Popescu. Titlul emisiunii: Meserii moderne în învăţământul postliceal al Colegiului Unio Traian Vuia 17.40 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Vass Zoltan. Titlul emisiunii: Cum ţinem virozele la distanţă? 18.38 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Petru Ştefănescu. Titlul emisiunii: 145 de ani de istorie a industriei lemnului în Satu Mare (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Info studio, cu Ioan Aniţaş, invitat Ioan Coroianu 22.30 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Leontina Ghiţ. Titlul emisiunii: Formarea conştiinţei ecologice la vârsta preşcolară 23.30 Ştiri

5 români morţi şi 3 răniţi într-un accident lângă Viena. Este un mort şi din Satu Mare

Scris de I. Z., 10 septembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Cinci cetăţeni români au murit iar alţi trei au fost răniţi într-un accident care a avut loc lângă Viena, informează un comunicat de presă al MAE.

UPDATE 21.15: Este o victimă şi din Satu Mare.  Potrivit unor surse ste voba şoferul microbuzului, Costel Ardelean, un tânăr de numai 21 de ani. Surse apropiate familiei au precizat pentru că microbuzul condus de tânăr a pornit sâmbătă noaptea din Germania spre Satu Mare.

UPDATE: Primele indicii arată că niciun mort nu este din Satu Mare. Victimele sunt din Bucureşti, Craiova, Slatina şi Mediaş. Nu se spune nimic despre soferul microbuzului.

UPDATE: Doamna Adriana Rahaian, de la Ambasada României din Asustria, a declarat pentru Informaţia Zilei că s-a format o celulă de criza, că victimele au fost transportate la spital şi că se tine permanet legătura cu MAE şi autorităţile locale din Satu Mare. Deocanmdată nu se cunoaşte cu precizie identitatea victimelor.

Se stie că printre cei răniţi se află şi o fetiţă de 13 ani

UPDATE: Potrivit unor surse microbuzul era înmatriculat în Satu Mare.

Poliţia nu a oferit detalii despre identitatea persoanelor din microbuz. Se ştie doar că două femei de circa 60 de ani au ajuns la spital în stare gravă fiind transportate de urgenţă cu elicopterul la spitale din Viena.

UPDATE: Accidentul a avut loc în jurul orei şase, ora locală, când microbuzul a fost proiectat într-unul dintre pilonii podului. Cel mai probabil, spun anchetatorii, microbuzul a intrat în gardul de protecţie, iar de aici a fost proiectat în pilonul podului. Opt persoane se aflau în microbuz, au spus forţele de ordine din Austria.

“Accidentul este cu atât mai cumplit cu cât una dintre victime a fost proiectată pe carosabil, în faţa maşinilor care se deplasau cu viteză,” a spus unul dintre adjuncţii de la ISU, potrivit ziarului krone.at.

 

„Cinci cetăţeni au decedat iar trei au fost răniţi, dintre care doi se află în stare gravă. Persoanele rănite au fost transportate de urgenţă la spital pentru îngrijiri medicale. În acest sens, o echipă consulară mobilă din cadrul misiunii diplomatice se deplasează la spitalul unde se află internaţi cetăţenii români, pentru a obţine detalii cu privire la starea de sănătate a acestora şi pentru a acorda asistenţă consulară. Misiunea diplomatică română sprijină familiile persoanelor decedate în vederea eliberării certificatelor de deces şi a repatrierii trupurilor neînsufleţite”, precizează MAE.

Potrivit sursei citate, conform datelor obţinute până la acest moment, în accident a fost implicat un microbuz înmatriculat în România, la bordul căruia se aflau 8 cetăţeni români.

MAE afirmă că misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare referitoare la circumstanţele producerii accidentului, la starea de sănătate a persoanelor rănite, dar şi pentru confirmarea identităţii acestora.

Ambasada României în Austria menţine legătura cu autorităţile locale şi cu familiile victimelor şi este pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări, mai arată MAE.

Abonează-te acum Online!
  1. Cris a spus: 11 septembrie 2017, ora 08:56

    Firmelor une-ţi şoferi cu experienţă nu copii

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.