Image 1
Image 2

Cinci persoane din Sătmărel au ajuns la spital după ce au consumat carne de porc infestată

Sigla Informatia Zilei
Cinci persoane din Sătmărel au ajuns la spital după ce au consumat carne de porc infestată
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Cinci persoane din Sătmărel au ajuns la spital după ce au consumat carne de porc infestată
Cinci persoane din Sătmărel au ajuns la spital după ce au consumat carne de porc infestată

În prima zi a lunii februarie, o femeie din Sătmărel şi cele două fiice ale ei au fost aduse cu ambulanţa la spital cu suspiciune de trichineloză. După  cum precizează Serviciul Judeţean de Ambulanţă Satu Mare, alţi doi membri ai familiei sunt internaţi la secţia de Boli Contagioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare, cu aceeaşi afecţiune determinată de consumul de carne de porc infestată.

Ambulanţa Satu Mare avertizează  populaţia să consume doar carne de porc care a fost în prealabil supusă controlului sanitar prin examenul trichineloscopic. Contaminarea se produce prin ingestia de carne parazitată (de porc, mai rar de mistreţ, urs, cal, etc, în funcţie de obiceiurile alimentare) consumată crudă sau insuficient preparată termic, care conţine larve vii închistate de Trichinella. Boala poate fi prevenită eficace prin aplicarea măsurilor de profilaxie domestice şi anume< consumul cărnii după o prealabilă tratare termică> controlul al cărnii de porc după sacrificare> prevenirea infestării porcilor prin deratizări frecvente pentru distrugerea şobolanilor.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with