Image 1
Image 2

Cifra de afaceri pe piaţa jucăriilor, estimată la un nivel record în 2022

Cifra de afaceri pe piaţa jucăriilor, estimată la un nivel record în 2022
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cifra de afaceri pe piaţa de jucării din România va atinge un nivel record de peste 1,7 miliarde  lei în 2022, după ce, în 2021 a înregistrat 1,5 miliarde lei, potrivit estimărilor unui furnizor de soluţii de business information.

În 2021, cifra de afaceri pe acest segment (producţie & comerţ) a crescut cu 14% faţă de 2020 şi a fost de aproape 8 ori mai mare decât în 2012, la cel mai ridicat nivel din istorie.

“Pentru 2022 estimăm continuarea creşterii pieţei de jucării peste media europeană şi depăşirea maximului istoric atins în 2021, în baza extinderii portofoliului de produse, a dezvoltării segmentului de jucării ecologice şi a transmiterii presiunilor inflaţioniste la nivelul consumatorului.

Numărul mai mare de alianţe şi parteneriate strategice, achiziţii şi colaborări între vânzători şi participanţii la piaţă la nivel european va susţine şi creşterea pieţei jucăriilor la nivel local.

Se aşteaptă ca jucăriile pentru sport şi în aer liber să beneficieze de o creştere a cererii pe fondul preocupărilor ridicate ale părinţilor privind obezitatea infantilă şi a celorlalte probleme de sănătate asociate sedentarismului copiilor”, a declarat Diana Florescu, analist economic KeysFin. Pe de altă parte, evoluţia pieţei poate fi afectată de factori precum creşterea disponibilităţii produselor contrafăcute, fabricate din materii prime de calitate scăzută şi care pot fi chiar dăunătoare copiilor.

Dezvoltarea comerţului electronic a propulsat vânzările de produse contrafăcute.

În 2021, în România existau 504 companii care aveau ca obiect de activitate producţia şi/sau comerţul cu amănuntul de jucării, cu 5% mai multe faţă de 2020 şi în creştere cu 73% comparativ cu 2012.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

CEREALE UCRAINENE

România nu merge alături de Polonia, Ungaria şi Slovacia

Importurile de cereale au fost blocate pe teritoriul acestor cinci ţări, până vineri, 15 septembrie, în urma unui acord semnat la începutul anului, fiind permisă doar tranzitarea produselor ucrainene către alte ţări. Repectiva măsură a fost luată pentru protejarea fermierilor din cele cinci ţări. Măsura nu a fost respectată, astfel că produse mai iefine din Ucraina au invadat pieţele, mai ales în cazul României.