CE vrea să taie fondurile europene ale Ungariei

Scris de I. Z., 18 septembrie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Comisia Europeană a propus duminică statelor membre să suspende 7,5 miliarde de euro din finanţarea europeană către Ungaria din cauza riscurilor legate de corupţie, informează France Presse, potrivit Agerpres.

Executivul euripean propune blocarea a 65% din fondurile europene pe care le prime;te Ungaria prin trei programe de coeziune, echivalentul a 7,5 milioane de euro.

“Ungaria s-a angajat să informeze Comisia cu privire la punerea în aplicare a măsurilor de remediere a situaţiei până la 19 noiembrie. Vom reevalua situaţia şi vom acţiona în consecinţă”, a declarat comisarul UE pentru buget Johannes Hahn.

În aprilie, Comisia Europeană a lansat împotriva Ungariei o procedură nefolosită până atunci, ce poate duce la suspendarea finanţării europene a cărei utilizare este ameninţată de probleme de corupţie sau lipsa controlului judiciar într-o ţară.

Decizia finală revine Consiliului, instituţie ce reprezintă statele membre.

Abonează-te acum Online!
 1. Babacu a spus: 20 septembrie 2022, ora 09:21

  De pe agerpres.ro:
  „Ministrul Justiţiei, Judit Varga, a scris pe pagina sa de Facebook că a înaintat primul proiect de lege în parlament, în contextul în care guvernul ungar „se va concentra pe pregătirea şi implementare angajamentelor (faţă de UE) în următoarele săptămâni şi luni”.”

  Si uite asa sint pusi cu botul pe labe toti cioflingarii care isi inchipuie ca fara ei lumea nu se misca! Se misca lumea si fara voi! Acum Viktor Orban se va inchide in baie si privindu-se in oglinda va spune: „eu sint liderul”!

 2. Nicu a spus: 20 septembrie 2022, ora 08:56

  Bulibasule , degeaba incerci sa ne convingi ca rata impunge ca esti singurul pro V.O.si Putin, iar gandul ma duce ca ai putea fi sponsorizat de comunisti rusi sau unguri si nu ma mir ca le sugi pixu in toate interventiile.

 3. Tractorist a spus: 19 septembrie 2022, ora 22:06

  Nu mai puneti fotografia gagiului la ziar, Causescu a fost baiat mai frumos si mai mare conducator.

 4. Lorand a spus: 19 septembrie 2022, ora 20:14

  Cineasten este acest alexandar vucicescu? Co..ul drept al lui orbancsavo?

 5. Vasile a spus: 19 septembrie 2022, ora 20:09

  Dac Bulibas, ai scuipat din nou in supa dar sa lingi ce a mai ramas, afirmatiile tale sunt foarte handicapate si false. Mentine IZ este un ziar democratic sa scrii la orban si rasputin daca ai curajul ca in cateva zile te trezesti in Gulac.

 6. Dac Bulibas a spus: 19 septembrie 2022, ora 12:29

  Sursa : NEWSWEEK si alte surse.

  Orban, sfidător la adresa UE după ce i-au tăiat fondurile europene: „O glumă plictisitoare”
  DE ALIN CRIŞAN | 16.09.2022 – 18:13

  Viktor Orban a declarat că solicitarea Parlamentului European de a tăia fondurile pentru Ungaria din cauza regresului democratic a fost o „glumă plictisitoare”.
  „În ceea ce priveşte decizia Parlamentului UE, credem că este de domeniul glumelor. Nu râdem pentru că este o glumă plictisitoare. Ei (legislatorii UE) fac acest lucru pentru a se amuza. Noi nu le acordăm atenţie”, a declarat Orban, după întâlnirea cu preşedintele sârb Aleksandar Vucic.
  Vineri, stralucitul Om de Stat Viktor Orban a fost decorat la Belgad in Serbia chiar de catre presedintele sârb Aleksandar Vucic “pentru serviciile sale remarcabile în dezvoltarea şi consolidarea cooperării paşnice şi a relaţiilor de prietenie între Serbia şi Ungaria”.
  Aleksandar Vucic a considerat o onoare acordarea celei mai înalte distincţii a Serbiei premierului Viktor Orban.
  Prietenii adevăraţi se sprijină unul pe celălalt chiar şi în vremuri dificile, iar Serbia şi Ungaria sunt cu siguranţă prieteni adevăraţi, a declarat vineri, la Belgrad, preşedintele sârb Aleksandar Vucic, după ce l-a decorat pe prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban.
  De asemenea, Aleksandar Vucic i-a mulţumit lui Viktor Orbán pentru eforturile sale continue de îmbunătăţire a relaţiei dintre cele două ţări, care, prin urmare, este tot mai bună şi a atins până în prezent un nivel maxim fără precedent în istoria lor. El a subliniat că Serbia este recunoscătoare Ungariei şi în special premierului ungar, pentru sprijinul deschis şi clar acordat Serbiei întotdeauna şi în orice circumstanţă, fie că este vorba de integrarea europeană, fie în chestiuni regionale sau bilaterale.

  ( Sper ca am clarificat lucrurile ,…, UE este un mare BLA,BLA,BLA si nimic altceva !!!, in mare parte o adunatura corupta si coruptibila de sexoneomarxisti globalisti si homosexuali sorosisti care incearca sa ne impuna o noua ordine mondiala in folosul lor !. UE ar tebui sa se preocupe mai mult de evitarea recesiunii care o paste, de deteriorarea nivelului de trai a populatiei europene, de cresterile de preturi la energie si combustibili si de oprirea cresterii inflatiei ca urmare a sanctiunilor aplicate Rusiei , care loveste mai mult in UE decat in Rusia !.) NU Ungaria si Viktor Orban este cauza prabusirii UE-lui si a dezastrului din UE !!!.

 7. Babacu a spus: 19 septembrie 2022, ora 11:11

  Stim, camarila de la Budapesta nu va avea prea mult de suferit, problema e ca la Viktor Orban se aplica basmul lui Andersen „imparatul e gol”! Adica respectivul a fost redus la adevarata lui valoare.

 8. Dr. Szabo a spus: 19 septembrie 2022, ora 10:55

  No Panic of Titanic! Bancile rusesti si cei din China sunt deja in Budapesta, sunt bani cu vagonul, cu o „mica deosebire” imprumutul de la comunisti trebuie platit inapoi cu dodinda decenii intregi iar banii de la UE este gratis cu conditia respectarii democratiei, este chiar asa de greu democrat sa fi? Bontele FIDESZ si miliarderii maghiari nu vor fi mai saraci, UDMR, mediile din Ardeal si cei din S-M vor primii banii(murdari) de la Viktor in continuare si propaganda lui putin poate sa mearga mai departe.

 9. Babacu a spus: 19 septembrie 2022, ora 10:20

  De pe zf.ro:
  „”Presat cu uşa” de UE, Viktor Orban cedează. Ungaria promite să îşi respecte toate angajamentele asumate faţă de Comisia Europeană, pentru a debloca fondurile Uniunii Europene”

  Cum adica, Viktor Orban nu mai este „lider regional”? A devenit mielusel? Cum ramine cu „fala mare straita goala” pe care a afisat-o pana acum?
  Eu cred ca Viktoras tot nu va renunta, tot timpul se va crede lider, doar ca de acum incolo va fi „lider” numai in fata oglinzii!

 10. Viorel a spus: 18 septembrie 2022, ora 20:25

  Ei vin din Azerbaidzsan le convine acest model si „marele, iubitul,tiganocul, eroul mult stimat conducator ” cu familia si prietenii olighiari sunt foarte multumiti.

 11. Attila a spus: 18 septembrie 2022, ora 20:15

  Aproape doua decenii UE a finantat dictatura gagiului (csavo) orban. Fara aceste enorme surse de bani Ungaria este Bankroth, UE este vinovat ca a sustinut urcarea unui dictator fara scrupel in Ungaria, gagiul a creat un stat comunist cu Industrie capitalista deci modelul China, Rusia, in UE este numit ca stat hybrid. Este bine venit ca UE sa nu mai sustine un stat de banane, gagiul primeste ajutor de la putin, ei vor elibera Ungaria de „westul decadent”.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517