00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Ştefan Ressler, Romeo Pop. Titlul emisiunii: Ministrul de interne Carmen Dan a plecat din guvern înainte de a fi dată afară. (reluare) 01.30 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. 02.15 Ne Cheamă Natura 03.30 Concert de jazz la Satu Mare 05.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Csaba Csintalan. Titlul emisiunii: Un alt mod de cuantificare a rezultatelor –BAC 2019. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Adrian Marc. Titlul emisiuni: Noi obiective ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare. (reluare) 09.00 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. 09.30 Religie cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcel Malanca, Nicolae Pop, Adriana Huja. Titlul emisiuni: Activităţi dedicate satului românesc în Protopopiatul Ortodox Oaş. 10.30 Tabără de creaţie la Ocoliş 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Ştefan Ressler, Romeo Pop. Titlul emisiunii: Ministrul de interne Carmen Dan a plecat din guvern înainte de a fi dată afară. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Iată omul, cu Gabriel Ghişan,invitat: Sebastian Borleştean. 14.50 Teleshopping 15.10 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 16.10 Cultură, Strigăt disperat al firmelor de construcţii, întâlnirea patronilor din construcţii la Poesis 17.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Darius Şchiop. Titlul emisiunii: Halep, prima româncă campioană la Wimbledon! Cum stă tenisul sătmărean? 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Maria Pop. Titlul emisiunii: Uleiurile esenţiale – cum le întrebuinţăm? 18.30 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş (reluare) 23.30 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat: Rafaelo Varga. 16.07.2019

Ce părere aveţi despre condiţiile de scăldat pe care le oferă bălţile şi balastierele din judeţ?

Lacul Mujdeni

Lacul Mujdeni

Balastiera de la Apa, Iojib, Călineşti Oaş, lacul de la Mujdeni, Oţeloaia sau râurile Someş, Tur şi Cransa reprezintă zone unde scăldatul este interzis întrucât riscul de înec sau de îmbolnăvire este foarte mare. 
Dan Cojoc director executiv al Direcţie de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare spune că nici unul din cele opt puncte examinate nu corespund cerinţelor de calitate a mediului pentru apele de suprafaţă şi nu se recomandă pentru a fi utilizate în scopuri de agrement.

Zilele toride de vară îi îmbie pe oameni să caute un loc ideal pentru a se răcoriec. Dacă unii preferă ştrandurile din municipiul Satu Mare sau din judeţ, alţii riscă alegând balastiere, lacuri, bălţi sau râuri. Acestea din urmă nu sunt autorizate, astfel după o sesiune de îmbăiere pot apărea infecţii stafilococice, streptococice, dar şi altele.“ Oamenii riscă mult atunci când aleg să se răcorească în zone cu risc mare de înec sau de îmbolnăvire.

În judeţul Satu Mare avem zone precum cele din localitatea Apa sau Iojib unde adâncimea apei este foarte mare. Gândiţi-vă că acestea sunt foste sau actuale zone de excavaţie a pietrişului şi nisipului, astfel că în apropierea malului putem avea10 metri adâncime, iar în larg chiar şi 27 metri adâncime. Nu cred că cineva ar trebui să rişte atât de mult.

Totodată mersul la scăldat în locaţii neautorizate şi neverificate din punct de vedere bacteriologic poate fi un pericol dacă ne gândim la sănătatea noastră.Cel mai adesea bacteriile atacă ficatul şi sistemul digestiv, pot apărea simtome precum diareea, febra sau dezhidratarea“, a declarat Dan Cojoc director executiv al DSP Satu Mare.

 

Preferaţi ca zone de agrement ştrandurile sau bălţile şi balastierele din judeţ?
Abonează-te acum Online!
 1. ioan a spus: 07 august 2015, ora 23:35

  Foarte simplu respectiv cineva are in administrare sau patrimoniu astfel de BELTI SI BALASTIERE,, si sunt responsabili pecuniar si mai ales penal in cazul accidentelor sub forme boli,, de infectii si inec , motiv pentru care SE INTERZICE CATEGORIC PREZENTA UMANA IN ASTEFL DE GUNOAIE SI MIZERII PLINE DE BOLI, INFECTII, SAU CHIAR DECESE UMANE ,, deci autoritati nu fugiti de responsabilitati,, sau va fost foarte bine pana ce a-ti exploatat nisipul si dupa voi POTOPUL ,,, cONSILIUL JUDETEAN este si acesta responsabil de necazurile din astfel de zone extrem de periculoase pentru oameni !!!!!!!!!!!!

 2. Eugen a spus: 07 august 2015, ora 11:09

  Conditiile sunt cele naturale mioritice. Baltile si balastierele nu au fost infiintate pt. a se scalda in ele !. Cei care se infecteaza in asemenea locuri ar trebui obligati sa suporte cheltuielile de insanatosire. Ar trebui interzis scaldatul in asemenea locuri si aplicate amenzi drastice celor care sunt prinsi pe fapta.

 3. gogu a spus: 06 august 2015, ora 23:03

  Eu ma duc la strandul din Hajdunanas ,ungaria -15 km de la \nyiregyhaza, , loc placut ,fara aglomeratie ,cu spatiu verde ingrijit, bazine de toate felurile si temperaturi ,olimpic,termala ,tobogane etc.Sunt 9 particulari care ofera intr-o concurenta acerba mancare buna si bauturi ,una are ca patron o satmareanca din micro 16 * in capatul strandului .Recomand berea neagra la butoi Dreher ,pestele fript Hekk ,langosul cu usturoi,smantana ,cascaval si legume diverse.Curatenie ,si respect pt clienti.

 4. Munca lui Sisif a spus: 06 august 2015, ora 13:41

  La cât timp am eu şi mult de muncă nu-mi permit să ies la iarbă verde sau la ştrand. Nu-i problemă de bani sau de riscuri.

 5. gigi a spus: 06 august 2015, ora 09:01

  Ce ofera ,de ex.zona de agrement,Padurea Noroieni?.Conform
  legii nr. 313/2009din 12/10/2009
  pentru modificarea şi completarea Legii nr. 24/2007
  privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din
  zonele urbane? care la art.12 obliga:”Art. 12.
  -(1) Municipiile de rang zero şi unu
  au obligaţia să efectueze, până la data de 1 ianuarie 2011, auditul
  suprafeţei, calităţii şi accesibilităţii spaţiilor verzi, urmat de elaborarea unei strategii şi a unui plan de acţiune privind
  conservarea şi dezvoltarea reţelei de spaţii verzi.
  (2)Strategia privind conservarea şi dezvoltarea reţelei de spaţii verzi are în vedere distribuţia echilibrată a
  acestora în raport cu specificul unităţii teritoriale de referinţă, precum şi crearea de spaţii verzi prin transformarea
  terenurilor neproductive,a altor categorii de terenuri şi prin aplicarea de metode alternative.
  (3) La extinderea suprafeţei intravilanului localităţilor, autorităţile publice locale au obligaţia să asigure o cotă de
  5% pentru amenajarea de spaţii verzi publice.”
  Ce a facut primaria doftorului Coi ca ,in acest sens,in zona de agrement?.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.