09.04.2020a 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Ionuţ Oneţ, Ciprian Costea, Ovidiu Mureşan. Titlul emisiunii: Acord politic între lideii partidelor parlamentare. (reluare) 01.30 Ştiri 02.00 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou. Titlul emisiunii: Legea pensiilor pe înţelesul tuturor. (reluare) 03.30 Concurs d epescuit la Turulung 04.40 Festival de teatru 05.45 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Creşterea oilor şi urgenţele sezonului 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Ionuţ Oneţ, Ciprian Costea, Ovidiu Mureşan. Titlul emisiunii: Acord politic între lideii partidelor parlamentare. (reluare) 09.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu 10.50 Panoramic Sportiv cu Constantin Demian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Fotbalul este suspendat în această perioadă. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou. Titlul emisiunii: Legea pensiilor pe înţelesul tuturor. (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Ionuţ Oneţ, Ciprian Costea, Ovidiu Mureşan. Titlul emisiunii: Acord politic între lideii partidelor parlamentare. (reluare) 15.30 Teleshopping 15.50 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiunii: Dăruieşte şi primeşti. 16.20 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă invitat: Iulian Budău. Titlul emisiunii: Unicitatea sărbătorii Floriilor. 17.15 Ne Cheamă Natura cu Ioana Zaharia, invitat: dr. Liana Strîmb. 18.00 Audienţe în direct cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică , cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Eva Laczko (reluare)

Câţi agenţi economici sătmăreni au anunţat Primăria că organizează vânzări de soldare?

Scris de Ioana Vladimirescu, 15 ianuarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În 15 ianuarie se dă oficial startul la prima etapă de vânzări de soldare din anul 2020. Vânzările de soldare încep în 15 ianuarie şi se încheie în 15 aprilie 2020.

Sunt prilej numai bun de a ieşi la cumpărături şi de a achiziţiona produse pe care poate în lunile noiembrie sau decembrie, când au apărut în magazine, nu ni le-am putut cumpăra din cauza preţului care ni s-a părut mare.

Pentru produsele de toamnă-iarnă, soldările pot avea loc în 15 ianuarie – 15 aprilie

Vânzările de soldare se fac în conformitate cu legislaţia în vigoare de două ori pe an. Prima etapă e în intervalul 15 ianuarie – 15 aprilie, iar a doua în 1 august – 31 octombrie pentru sezonul primăvară – vară. Pentru a putea realiza vânzări de soldare, reprezentanţii magazinelor trebuie să anunţe primăria din zona în care îşi desfăşoară activitatea cu cel puţin 15 zile înainte de demararea vânzărilor de soldare. În anunţul către autorităţile locale, administratorii de magazine au obligaţia să precizeze care este perioada în care fac acest gen de vânzări. Agenţii economici au aşadar obligaţia să anunţe Primăria Satu Mare referitor la organizarea acestui tiop de vânzare şi perioada în care practică vânzarea de soldare. Anunţul se face cu cel puţin 15 zile înainte de începerea operaţiunilor.

Nerespectarea obligaţiei de a notifica primăria se amendează de la 200 la 1.000 de lei

Până în prezent, la Biroul Control Comericial, Autorizaţii, Funcţionare şi Transport din cadrul Primăriei Municipiului Satu Mare au fost depuse 7 notificări de către persoanele juridice privind perioada de începere a soldărilor. Autorităţile locale atrag atenţia că nerespectarea obligaţiei de a notifica la primărie perioada în care efectuează vânzările de soldare, cu cel puţin 15 zile înainte de începerea operaţiunilor, se sancţionează cu amendă de la 200 la 1.000 de lei.

Soldările sunt permise doar în două perioade pe an

Conform Ordonanţei Guvernului nr. 99 din anul 2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă, vânzările de soldare pot fi făcute de comercianţii cu amănuntul doar în două perioade fixe ale anului, una fiind rezervată vânzărilor accelerate pentru produsele de toamnă-iarnă, cealaltă vânzărilor accelerate pentru produsele de primăvară-vară. Pentru produsele de toamnă-iarnă, soldările pot avea loc în orice perioadă din intervalul 15 ianuarie – 15 aprilie. Soldările sunt aşadar permise doar în două perioade pe an, durata fiecăreia fiind de maximum 45 de zile. Socul de mărfuri destinate soldării trebuie să fie constituit în avans, cu minimum 15 zile înainte de perioada decisă de comerciant pentru începerea vânzărilor accelerate la preţ redus, el nu poate să fie reînnoit nici după constituire, nici în cursul soldării, iar vânzarea trebuie făcută în magazinele în care produsele erau vândute de obicei.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.