Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Cionca. Titlul emisiunii: Vânătoarea între pasiune şi necesitate (reluare)01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Kereskenyi Gabor,Adrian Albu, Gabriel Leş. Titlul emisiunii: Este afectat bugetul primăriei de revoluţia fiscală.(reluare) Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 03.50 Mesager educaţiona, cu Vasile Nechita, invitat: Vlaicu Popescu. Titlul emisiuni: Învăţământul dual la Colegiul Tehnic Unio- Traian-Vuia. 04.45 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 05.40 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Nicolae Popan. Titlul emisiunii: Carnea de struţ. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Prinzinger Zsoka. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Cionca. Titlul emisiunii: Vânătoarea între pasiune şi necesitate (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 09.40 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc,invitat: Mark Nagy Janos. Titlul emisiunii:Noutăţi în custodia ariei protejate de pe râul Tur. 10.15 La psiholog, Ioana Vladimirescu,invitat: Adriana Laszlo.Titlul emisiuni: Obiceiurile fericirii. 10.50 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: De la Înviere Mântuitorul până la Înălţarea la cer. 11.40 Teleshopping 12.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Kereskenyi Gabor,Adrian Albu, Gabriel Leş. Titlul emisiunii: Este afectat bugetul primăriei de revoluţia fiscală.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile. 14.30 Teleshopping 14.45 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii:Monitorizarea lucrărilor agricole prin satelit. 15.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 16.45 Panoramic sportiv, cu Constantin Damian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Primăvara sportivă cu Dacian Nastai. 17.35 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Universal Band. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat- Sebi Borlaştean. 22.30 Ne cheamă natura 23.30 Ştiri

Catedrala Mântuirii Neamului va fi sfinţită pe 30 noiembrie

Scris de Vasile Andreica, 02 ianuarie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Patriarhul Daniel

Patriarhul Daniel

Patriarhul Daniel a spus luni, la slujba Acatistului Domnului Iisus Hristos, slujba trecerii dintre ani de la Catedrala Patriarhală, că dacă nu mulţumim lui Dumnezeu şi oamenilor pentru binefacerile primite în trecut, întrerupem în prezent comunicarea şi comuniunea noastră cu Dumnezeu şi cu vrednicii înaintaşi, sărăcim duhovniceşte şi slăbim în demnitate, tocmai pentru că nu cultivăm recunoştinţa.

Părintele Patriarh s-a rugat în noaptea trecerii dintre ani împreună cu slujitorii Catedralei Patriarhale şi cu câteva sute de credincioşi în lăcaşul de pe Colina Bucuriei. Duminică, începând cu ora 23:30, a fost oficiată slujba Acatistului Domnului nostru Iisus Hristos, după care s-au citit rugăciuni de mulţumire pentru binefacerile primite în anul ce a trecut şi rugăciuni la intrarea în noul an, potrivit Basilica.

Locul cel mai potrivit pentru încheierea anului vechi şi întâmpinarea anului nou este Biserica lui Hristos, aceasta fiind spaţiul de întâlnire a timpului cu veşnicia, după cum ele s-au întâlnit mai întâi în persoana Fiului Veşnic al lui Dumnezeu, a spus PF Daniel.

La finalul rugăciunilor, Părintele Patriarh a subliniat în cuvântul rostit faptul că această slujbă este lucrarea cea mai potrivită pentru petrecerea anului vechi şi întâmpinarea anului nou. În noaptea de Anul Nou citim Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos pentru că El a primit numele de Iisus – adică „Dumnezeu mântuieşte” la opt zile după naştere, când a fost tăiat împrejur, eveniment sărbătorit de Biserica Ortodoxă în data de 1 ianuarie a fiecărui an, a explicat Patriarhul, citat de Agenţia de presă Basilica. Ne rugăm Domnului nostru Iisus Hristos la trecerea dintre ani, veacuri şi milenii, deoarece Dumnezeu L-a pus moştenitor peste toate şi prin El a făcut şi veacurile, după cum spune Sfântul Apostol Pavel în Epistola către Evrei, şi deoarece Iisus Hristos, ieri, astăzi şi în veci este Acelaşi, a adăugat Preafericirea Sa.

Părintele Patriarh a spus că acum la cumpăna dintre ani se cuvine să ne gândim mai mult la ceea ce înseamnă darul timpului vieţii prezente pământeşti, ca timp de pregătire pentru viaţa eternă din Împărăţia cerurilor. Referitor la anul care a trecut, Patriarhul a spus că a fost unul bogat în manifestări dedicate omagierii sfintelor icoane, iconarilor şi pictorilor bisericeşti şi comemorării Patriarhului Justinian şi apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului.

Despre anul 2018 Preafericirea Sa a amintit că după Sfânta Liturghie din prima zi a anului, 2018 va fi proclamat drept An omagial al unităţii de credinţă şi de neam şi An comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918 şi că în acest context în data de 30 noiembrie 2018 va fi sfinţită Catedrala Mântuirii Neamului – o necesitate liturgică practică dar şi un simbol al spiritualităţii şi comuniunii româneşti.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.