Câştigătorii Festivalului Naţional de muzică uşoară şi folk Simbol Tăşnad | Informaţia Zilei

Câştigătorii Festivalului Naţional de muzică uşoară şi folk Simbol Tăşnad

Scris de Ioana Vladimirescu, 05 septembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Evenimentul ajuns la ediţia  11 este coordonat de profesoara Daniela Moldovan de la Clubul Elevilor

La finele săptămânii trecute, la Tăşnad a avut loc ediţia cu numărul 11 a Festivalului Naţional de muzică uşoară şi folk Simbol, eveniment care a fost organizat de Palatul Copiilor Satu Mare prin Clubul Copiilor şi Elevilor din localitate.

Zeci de elevi din Satu Mare, Baia Mare, Harghita, Zalău, Cluj-Napoca, Bucureşti şi Ploieşti au concurat la ediţia din acest an, festivalul luând naştere la iniţiativa profesoarei Daniela Moldovan de la Clubul Elevilor Tăşnad care a reuşit de-a lungul anilor, nu doar să îl pună în scenă ca pe un eveniment bine organizat, ci şi să îl facă recunoscut în calendarul activităţilor de gen de la nivel naţional. Iată de ce, an de la vin la Tăşnad copii talentaţi din toată ţara.

Juriul festivalului are şi el un rol important, mereu fiind format din profesionişti care acţionează ca un filtru de folos pentru cei ce se înscriu şi concurează. Anul acesta, juriul a fost format din profesorul Călin Ionce, dirijor la Teatrul de Nord Baia Mare – preşedintele juriului, profesorul Puiu Mircea Câcu de la Palatul Copiilor Satu Mare, profesoara Ramona Marcu, care este fostă membră a Grupului Azur al Clubului Elevilor Tăşnad şi Iulia Bălaj, solistă care are un palmares deosebit şi a reprezentat în componenţa juriului elevii.

Concurs pe mai multe secţiuni

Festivalul a fost găzduit de Cinematograful Unirea, concursul derulându-se pe mai multe secţiuni, respectiv muzică uşoară negative şi grupuri pe categorii de vârstă, muzică folk, grupuri şi solişti şi, nu în ultimul rând, solişti instrumentişti. Spectacolul de gală şi premierea câştigătorilor i-a adus în scenă pe laureaţi şi pe invitaţii special la eveniment, Călin şi Nora, profesorul Călin Ionce (preşedintele juriului) şi Nora Deneş – profesoară la Liceul de Artă Baia Mare, fostă finalistă la Vocea României, care au susţinut un minunat moment artistic.

În rândurile de mai jos vă prezentăm căţtigătorii pe caregorii: la categoria solişti negative, 6-11 ani – premiul I Alexia Florescu, care a câştigat şi Premiul Recreart (pozitiv/ înregistrare), premiul II – Paolo Şugar, premiul III – Anisia Alexandra Calciu, menţiune – Evelina Popa, Premiu Recreart – Iulia Maier. La solişti folk – premiul al doilea Alexandra Sorian şi Alina Maria Pop. La categoria grupuri: premiul I – duet folk Romina Cherecheş, Arnold Aiben, premiul III – Floare de Colţ şi Grupul folk Vise.

La categoria soli instrumentişti (chitară), premiul I – Arnold Aiben, premiul II – David Balog, ambii câştigători ai Premiului Masterclass chitară Baia Mare.

La categoria solişti şi trupe de muzică uşoară, premiul II a fost câştigat de Slide Down, iar premiul III de Cristian Lup.

La solişti negative, categoria de vârstă 12 – 14 ani, premiul II l-au obţinut Iulia Denisa Costinaş şi Alexia Sara Haiduc, premiul III – Giulia Denisa Velker. La categoria de vârstă 15 – 19 ani, tot solişti negative, premiul I l-au obţinut Cătălin Andrei Budea şi Elena Foriş, premiul II Iulia Opriş, iar premiul III Romina Cherecheş.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517