Image 1
Image 2

Casa Mesteșugarilor a găzduit orchestra și corul Liceului de Arte

Corul și orchestra Liceului "Aurel Popp"
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

S-a deschis și o expoziție a profesorilor de la clasele de arte vizuale

Corul și orchestra Liceului "Aurel Popp"
Corul și orchestra Liceului “Aurel Popp”

În apropierea finalului de an școlar, Liceul de Arte “Aurel Popp” a ținut să organizeze un eveniment de mare amploare combinând talentele muzicale și vizuale ale școlii într-un cadru generos oferit de Casa Mesteșugarilor, spațiu care se transformă, încet, dar sigur, într-un centru multicultural deschis tuturor artelor.

Evenimentul intitulat “Gaudeamus” a reunit întru bucuria împărtășirii o expoziție a profesorilor de la clasele de pictură, sculptură, arhitectură și textile, găzduită de sala deja consacrată prin expoziții precedente, și un concert al orchestrei liceului, dirijată de prof. Ion Florea și coordonată de prof. Rodica Cuzdriorean, alături de corul școlii, condus de prof. Meszaros Gergely Rudolf.

Concertul a fost găzduit de fosta sală de cinematograf, iar locurile pe scaune s-au dovedit insuficiente pentru marele număr al spectatorilor, peste 150 la o apreciere vizuală aproximativâ. Corul a deschis evenimentul, cum era și firesc, cu imnul latin universitar, “Gaudeamus Igitur” (Să ne bucurăm împreună), iar orchestra și-a început programul cu binecunoscutul Vals nr. 2 de Dimitri Șostakovici. Nu vom face aprecieri critice, fiind lăudabilă dăruirea cu care elevii orchestranți s-au implicat în demersul lor muzical, atât în piesele pur orchestrale, cât și ca acompaniatori ai soliștilor pianiști Struczuj Evelin Zsuzsa (clasa a IV-a B) în prima parte din Concertino nr. 3 de Haydn, respectiv Ionel Cristian Torja (clasa a X-a A) în primele două părți ale Concertului în fa minor de Bach. Cei doi sunt elevii profesoarei Angela Kusnyer.

Expoziția reunește lucrări mai vechi sau mai noi ale pictorilor Lepedus Ildiko, Gabriela Kiraly, Lola Berciu Liviu Paul, Nyiri Zoltan, Eugen Munteanu, Diana Varga, sculpturi semnate de Aurelian Busuioc și Revesz Csaba, proiecte arhitecturale concepute de Bogdan Burciu, Magda Benovszky și Lucian Sabău Trifu, fiecare dintre acești cunoscuți artiști și dascăli venind în fața privitorului cu maniera sa proprie, consacrată. Reținem peisajele lui Eugen Munteanu, unduirile serpentiforme gândite de Revesz Csaba, contrastul dintre un nud fin și o natură statică plină de forță a detaliilor, lucrări  expuse una lângă alta de Nyiri Zoltan, sau dintre compozițiile viu colorate ale lui Lepedus Ildiko și sobrietatea cromatică a Gabrielei Kiraly sau abstractizarea formei spre care tinde Diana Varga. S-a văzut că tinerii plasticieni au de la cine învăța tainele artei.

În deschiderea concertului, elevul Molnar Istvan a primit un premiu din partea Clubului Rotaract Satu Mare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with