Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) nu confirmă cele spuse de către vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Mircea Govor, în legătură cu carnea provenită de la leșuri de porc.
În urma unui control efectuat de reprezentanți ai DSVSA-ului, din data de 3 aprilie, la ferma de porci de lângă localitatea Andrid, aceștia au constatat că în anul 2014 au existat doar trei cazuri de porci morți din diferite cauze. Porcii au fost păstrați în una din camerele frigorifice ale fermei.“Zvonurile cum că în comuna Pișcolt s-ar vinde carne din hoituri de porc provenită de la ferma de lângă Andrid, nu se confirmă. Am verificat unitatea și am descoperit că în anul 2014 au existat doar trei cazuri de porci morți. Corpurile porcilor au putut fi verificate de către reprezentanții noștrii, carnea fiind depozitată în una din camerele frigorifice ale unității”, a declarat Eugen Mureșan, purtător de cuvânt al DSVSA.
2 comentarii
DE CE MA DUC LA UNICARM,BARTA ATI,DANIEL SI PESTE TOT PAINEA E STRICATA IN ULTIMA SAPTAMANA AM ARUNCAT ZECE PAINI?CUM DESCHIZICUME ACRITA!
Parca stiam exact numarul de animale salbatice pe fiecare specie, cum de nu reusim sa identificam ce porci au fost taiati si dati spre consum? Devenim incet niste consumatori de astfel de “delicatese”, un fel de consumatori “hoitari”.