Caravana Filmelor TIFF revine la Carei în perioada 15 – 17 iulie

Romania Salbatica (Valea Topologului)

După Satu Mare, şi oraşul Carei reprezintă una dintre opririle cele mai aşteptate ale Caravanei Filmelor TIFF Unlimited. Acesta va găzdui 3 seri de filme care promit, rând pe rând, să stârnească zâmbete, admiraţie şi fiori de suspans. În perioada 15 – 17 iulie, toţi cinefilii au intrarea liberă la serile de film în aer liber din Parcul Dendrologic pe care organizatorii le propun pentru această vară.
Startul la Carei se dă cu pelicula Dineu cu vecinii de sus, o comedie savuroasă în care două cupluri vecine explorează complexitatea relaţiilor moderne. Filmul a fost nominalizat la 5 premii Goya şi are pe afiş vedete spaniole precum Javier Cámara (Hable con ella, La mala educación, de Pedro Almodóvar, serialele The Young Pope şi Narcos) şi Belén Cuesta (La casa de papel, Parking).
Seara de sâmbătă, 16 iulie, îi provoacă pe toţi spectatorii la o incursiune spectaculoasă prin frumuseţile autohtone, prin intermediul documentarului România Sălbatică, câştigător a 3 Premii GOPO anul acesta – Cel mai bun sunet, Cea mai bună muzică originală, Cel mai bun documentar. Cea mai spectaculoasă producţie dedicată naturii din ţara este narată de cunoscutul actor Adrian Titieni, iar coloana sonoră e semnată de compozitorul Alexei Ţurcan. Piesa centrală a filmului România Sălbatică este completată de vocea Mădălinei Pavăl, o artistă desăvârşită, care a adus folclorul din Bucovina pe ritmuri moderne în muzica mainstream.
Săptămâna se încheie cu mister şi suspans duminică, 17 iulie, când legendarul actor Gérard Depardieu revine pe marele ecran în Maigret, cel mai nou film al multi-premiatului regizor Patrice Leconte. Spectatorii vor avea ocazia să-l urmărească într-un rol care-i vine mănuşă, cel al comisarului Maigret, personaj iconic creat de romancierul Georges Simenon, care anchetează cazul misterios al unei crime care a îngrozit Parisul.

 

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517