Image 1
Image 2

Campingurile din UE au fost cel mai puţin afectate tip de cazare turistică

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Turismul este unul dintre sectoarele cele mai afectate de pandemia de Covid-19. Pornind de la această idee, Eurostat notează că vacanţele de primăvară şi cele de vară de anul trecut au fost date efectiv peste cap de pandemie şi asta datorită restricţiilor de călătorie, a modificării preferinţelor de călătorie şi a altor măsuri luate ca răspuns la pandemie.

Potrivit Eurostat, în timpul sezonului turistic ridicat (aprilie-septembrie 2020), numărul de nopţi petrecute în cazările turistice din UE a înregistrat o scădere de 56% faţă de aceeași perioadă din 2019. Scăderea a fost mai mare pentru turismul internaţional (-74%) decât pentru cel intern (-38%), scrie Eurostat.

În perioada aprilie – septembrie 2020, hotelurile şi unităţile similare au înregistrat cele mai mari scăderi (-63% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019). Campingurile din UE au fost cel mai puţin afectat tip de cazare turistică (-38%). Nopţile petrecute în camping au scăzut mai mult pentru turismul internaţional (-57%) decât pentru turismul intern (-26%). Nopţile petrecute în campinguri între aprilie şi septembrie 2020 au scăzut în toate statele membre ale UE.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Terminarea școlii la finalul lunii iunie va afecta vacanțele pe litoralul românesc care începuse să fie populat la debutul sezonului estival

LITORAL ROMÂNESC

Preţuri cu 20% mai mici în toate staţiunile

Operatorii din turism speră ca vremea de pe litoralul românesc să rămână favorabilă cât mai mult timp, pentru a putea recupera din pierderile înregistrate la începutul verii. Tot în acelaşi sens, ei au micşorat preţurile practicate pentru cazări, şezlonguri dar şi tarifele pentru servirea mesei.