Campania electorală aduce primele  confruntări şi proteste contra PSD | Informaţia Zilei

Campania electorală aduce primele confruntări şi proteste contra PSD

Scris de Vasile Andreica, 06 mai 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Premierul Dăncilă a avut de-a face cu oponenţii la Hunedoara. Se anunţă proteste joi la Iaşi

Premierul Viorica Dăncilă a fost aşteptată, sâmbătă, la Hunedoara, de un tânăr care i-a strigat “Ruşine” şi “Viorica Dăncilă, cea mai docilă”, ulterior el fiind legitimat şi amendat de jandarmi. Se pare că tânărul era membru USR.

Ulterior, Dăncilă a fost întrebată de o femeie de ce nu demisionează, după adoptarea unor legi, premierul spunând că acele acte normative sunt „pentru oameni”, iar ea este „un bun român”. „Eu vă respect opinia şi sper ca dacă vă uitaţi spre tot ce a făcut acest Guvern să vă răzgândiţi”, i-a spus Dăncilă femeii.

Dăncilă invocă solidaritatea feminină

Viorica Dăncilă a fost aşteptată, sâmbătă, la sosirea la Primăria Hunedoara, de un tânăr care i-a strigat „Ruşine” şi „Viorica Dăncilă, cea mai docilă”. Premierul şi-a continuat drumul, salutând oficialităţile care o întâmpinaseră, şi a intrat în sediul Primăriei.

Tânărul le-a spus jurnaliştilor prezenţi că a fost legitimat de jandarmi, ulterior fiind amendat pentru injurii aduse unei oficialităţi.

Ulterior, în timp ce se afla pe stradă, Dăncilă a fost întrebată de o femeie de ce nu demisionează, pentru că a dat anumite legi şi „numa’ rău faceţi”. Dăncilă a răspuns că acele legi au fost date „pentru oameni” şi a îndemnat-o să îşi arate solidaritatea, ca femeie.

„Pentru că aceste legi sunt pentru oameni şi pentru că sunt un bun român. Şi un bun român ţine cu România şi vrea stabilitate în ţară. Şi cred că demisia unui Guvern care a făcut pentru români trebuie să continue să meargă pe aceeaşi linie. Şi vreau să vă spun un lucru: sper ca dumneavoastră, sunteţi femeie, să daţi dovadă de solidaritate între femei. Eu vă respect opinia şi sper ca dacă vă uitaţi spre tot ce a făcut acest Guvern să vă răzgândiţi”, i-a spus Dăncilă femeii.

Două asociaţii vor protesta la mitingul PSD de la Iaşi

Două organizaţii civice anunţă că vor organiza proteste la Iaşi, pe 9 mai, în locul în care va avea loc mitingul regional al PSD, la care social-democraţii speră să adune peste 40.000 de oameni. Cele două proteste au fost iniţiate pe Facebook pe organizaţiile civice ”Luptăm pentru România” şi „Reset”, iar în mai puţin de 24 de ore, peste 5.000 de persoane au anunţat că sunt interesate să participe la evenimente.

„Dragnea şi PSD au anunţat că vor să organizeze un miting de 40.000 de persoane la Iaşi, chiar în ziua summit-ului UE de la Sibiu. Probabil, Dragnea vrea să îşi ia revanşa pentru faptul că în urmă cu două săptămâni a fost huiduit şi apostrofat de câteva sute de oameni. Pe 9 Mai, începând cu ora 15.00, ne strângem în Piaţa Unirii din Iaşi să arătăm că Iaşiul nu e roşu, Iaşiul nu e PSD, şi că Iaşiul merită mai mult decât PSD! România merită mai mult decât PSD!”, susţin reprezentanţii „Luptăm pentru România”, care şi-au intitulat protestul „Iaşiul merită mai mult DECÂT PSD”.

„După fuga ruşinoasă din 20 aprilie de la Iaşi, Liviu Dragnea îşi doreşte foarte mult să-şi ia revanşa în capitala istorică a Moldovei. Baia de mulţime la care a visat pentru a-şi arăta şi consolida puterea nu a ieşit cum şi-a dorit, iar el nu poate accepta că Moldova se revoltă. Judeţele Moldovei sunt cele mai sărace şi subdezvoltate judeţe ale României. (…) După actul ratat din 20 aprilie şi umilinţa aplicată de ieşeni, PSD vine cu întăriri şi noi discursuri în ritm de fanfară. A hotărât să confişte Ziua Europei, o zi în care românii sărbătoresc adevăratele valori pe care se fondează aceasta: democraţie, libertate de exprimare şi stat de drept. Vino să îi spunem că vremea lui a trecut. Ne apărăm oraşul şi Moldova!”, au transmis pe Facebook iniţiatorii protestului „Euro. Pa, Nimicule”.

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 06 mai 2019, ora 11:50

    Cu ce a injurat tanarul pe Veorica pt. care a fost amendat de jandarm din abuz de putere ?. Acesti jandarmi nu pot fi demisi ?. Cineva intr-o democratie poate fi amendat pt. opinia lui liber exprimata ?. Unde-i dreptul la opinie , la libera gandire si exprimare ?. In ce fel de stat traim ?.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345