24.10.2019 00.00 Dezbatere Electorală, cu Stela Cădar, invitaţi: Sorin Haiduc, Ioana Bran, Lorand Turos, Dan Buurlea. Titlul emisiunii: Premierul desemnat a finalizat a doua rundă de negocieri. (reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Info Electoral cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Manuela Rogoz, Ioan Stănică. Titlul emisiunii: Viorica Dăncilă vine în judeţul Satu Mare de ziua armatei române. (reluare) 04.00 Panoramic Sportiv cu Ionuţ Blăjean, invitat: Attila Pelcz. Titlul emisiuni: Activitate bogată pentru clubul Judo Master Satu Mare. 05.00 Sănătate Frumuseţe Stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat: Călin Secan. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Dezbatere Electorală, cu Stela Cădar, invitaţi: Sorin Haiduc, Ioana Bran, Lorand Turos, Dan Buurlea. Titlul emisiunii: Premierul desemnat a finalizat a doua rundă de negocieri. (reluare) 10.00 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni: Marian Buzilă – un tenor de succes 11.00 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiuni: Ce este stima de sine? 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Info Electoral cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Manuela Rogoz, Ioan Stănică. Titlul emisiunii: Viorica Dăncilă vine în judeţul Satu Mare de ziua armatei române. (reluare) 14.00 Dezbatere Electorală, cu Stela Cădar, invitaţi: Sorin Haiduc, Ioana Bran, Lorand Turos, Dan Buurlea. Titlul emisiunii: Premierul desemnat a finalizat a doua rundă de negocieri. (reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Sănătate cu Mihaela Ghiţă, invitat: Rodica Lohan. Titlul emisiuni: Tinerii şi sănătatea mintală. 17.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Paul Dancu. Titlul emisiuni: Uniunea Democrată a Slovacilor şi Polonezilor Satu Mare se prezintă. 18.00 Info Electoral cu Mihai Sălceanu (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Dezbatere Electorală, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Info Electoral cu Mihai Sălceanu (reluare)

Calitatea apei potabile la Medieşu Aurit se va îmbunătăţi pe seama unor noi investiţii

Scris de Ioan Aniţaş, 11 iulie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Zilele trecute am fost sunaţi din comuna Medieşu Aurit de către Gheorghe Vezentan, care îşi manifesta nemulţumirea faţă de calitatea apei furnizate uneori în comună. Omul reclama faptul că periodic pe conductă curge apă tulbure, ceea ce stârneşte consumatorului o stare de nesiguranţă.

Ba mai mult, reclamantul susţine că a sunat degeaba la dispecerat, nu i-a răspuns nimeni.
Ca urmare a acestei sesizări am luat legătura cu Ioan Leitner, directorul societăţii furnizoare de apă, dar şi cu primarul interimar Marian Torok. Primarul spunea că nu are niciun amestec în furnizarea apei, prestaţia fiind transferată operatorului regional.

De la furnizorul de apă am aflat că în Medieşu Aurit se furnizează apă care adesea conţine mangan. În timp particulele se depun pe conducte. Dacă se produc turbulenţe, opriri şi/sau porniri ale sistemului acele depuneri de pe conducte se desprind şi ajung în apa de la robinet. Problema apei la Medieşu Aurit, spunea Ioan Leitner, o să se rezolve în timp. Se are în vedere o investiţie în sensul realizării unei conducte de transport de la Mărtineşti la Medieşu Aurit.

Este greu de estimat termenul de realizare a unei asemenea investiţii, dar nu este exclus că ar putea dura şi doi ani.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.