Image 1
Image 2
Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    Nu știm cât de bună ar fi Elena Udrea pentru România, așa cum propune sloganul său electoral, însă știm deja cât de bună a fost pentru domnul Cocoș, fostul său soț. În vremurile ei de glorie, după cum reiese din rechizitoriile procurorilor DNA, vedeta incontestabilă a guvernului Boc, nu a fost o imaculată. Soțul său a fost omul de legătură între firmele din dosarul Microsoft și miniștri din Guvernul PDL. În urma unor tranzacții oneroase câțiva dintre apropiații ei și-au împărțit o pradă de câteva milioane de euro. În conturile familiei Udrea-Cocoș au intrat 9 milioane de euro, iar în contul primarului Gheorghe Ștefan, zis Pinalti, 4 milioane de euro. Ministra Udrea s-a împrumutat de la Dan Pescariu, un alt personaj în dosar care s-a înfruptat din șpagă, o jumătate de milion de euro. Nu se știe cum va decurge ancheta și mai ales cum se va finaliza, însă din acest moment Elena Udrea  nu mai poate arăta cu degetul spre “penalii” din parlament. Grupul soțului său a împărțit o șpagă de 18 milioane de euro.
Președintele Băsescu nu o mai poate prezenta ca pe singura persoană “corectă și sinceră” dintre candidații prezidențiali. Sursa bogăției ei afișată încă din timpul când era la conducerea celui mai finanțat minister iese la iveală odată cu reținerea soțului. Nu pot intra 9 milioane de euro într-o familie și unul dintre soți, care este și ministru, să nu știe. Și mai ales să nu simtă schimbarea.
Poate că DNA nu va face legătura dintre soții Udrea-Cocoș și candidata PMP la președinție nu va fi acuzată în dosarul Microsoft, dar pata rămâne. Cum nici ea nu a rămas neatinsă de aripa lungă a DNA în această campanie electorală atipică, la alegerile de dumincă este foarte probabil ca voturile destinate ei să se îndrepte spre sacoșa Monicăi Macovei. Ea pare să fie singura neafectată de anchete. Dar i s-a găsit și ei o vină: când era în fruntea Ministerului Justiției a modificat legea retrocedărilor și din 10 hectare cât se puteau retroceda s-a ajuns la zecii de mii de hectare. Dacă nu se modifica legea, nu mai exista dosarul retrocedărilor, fiul lui Viorel Hrebenciuc nu era arestat, iar el rămânea în continuare deputat. Așa se înlănțuie evenimentele. În toate țările foste comuniste s-a limitat nivelul retrocedărilor. Cine este mai vinovat? Un guvern, și aici vorbim de Guvernul Tăriceanu, care deschide calea retrocedărilor fără limite sau sunt vinovați doar indivizii care profită de o astfel de lege? Nu trebuie să mire pe nimeni dacă va fi acuzată de subminarea economiei naționale. Este posibil orice, dar nu prea este cine să aducă asemenea acuzații pentru că toate partidele își au partea lor de vină. Atunci la guvernare se aflau adversarii de azi, iar la Cotroceni se afla Traian Băsescu. Acum președintele condamnă principiul restitutio in integrum tocmai pentru că s-a ajuns la coruptio in integrum. În concluzie, toți decidenții politici sunt vinovați în egală măsură.
Fără îndoială imaginea Elenei Udrea va fi puternic afectată de dosarul în care este implicat soțul său din perioada în care era una dintre cele mai influente persoane din guvernarea PDL. Elena Udrea era mai puternică decât premierul Emil Boc nu datorită capacității sale intelectuale ci relației cu președintele Băsescu. După cinci ani opinia publică află cu consternare că soțul dumneaei a luat 9 milioane de euro datorită faptului că nevastă-sa era un personaj-cheie în Guvernul Boc. De departe este o acuzație mai gravă decât cele ce palnează asupra oricăruia dintre candidații prezidențiali. Victor Ponta era acuzat că este ofițer acoperit. Klaus Iohannis are un proces de incompatibilitate. Niciunul nu este acuzat că a luat bani. La o judecată mai aspră, Elena Udrea este cea mai coruptă dintre candidați. Să admitem că ar fi “bună” pentru România, pentru soțul Cocoș iată că a fost “foarte bună”.