Buletinele de vot pot fi solicitate începând de sâmbătă | Informaţia Zilei

Buletinele de vot pot fi solicitate începând de sâmbătă

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, a anunţat că buletinele pentru votul prin corespondenţă vor putea fi solicitate începând de sâmbătă, dacă legea pentru modificarea unor acte normative în materie electorală este publicată în Monitorul Oficial.

În termen de trei zile de la promulgarea legii va fi disponibilă şi aplicaţia online care va permite românilor din diaspora să se înscrie fie pentru a vota în cadrul unei secţii de votare din străinătate, fie pentru votul prin corespondenţă. Portalul va avea două secţiuni: una dedicată preînregistrării pentru secţia de votare, iar alta pentru votul prin corespondenţă. „Până pe 11 septembrie va fi posibilă preînregistrarea. Ulterior, AEP şi Poşta Română vor începe pregătirea documentelor, iar peste cinci zile de la încetarea preînregistrării va începe procesul de transmitere a plicurilor”, a precizat Mituleţu.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517