Image 1
Image 2
Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    Încet, încet, ecourile eșecului din Apuseni se vor stinge. Figurile sacrificate vor sta o vreme pe tușă, pentru ca apoi să-și găsească alte locuri călduțe și bine plătite.
    Problema de fond rămâne. Ea ține de modul în care partidele de la guvernare înțeleg să-și răsplătească membrii. Clientela politică a atins un nivel de la care devine un pericol social. Practic, România s-a împărțit în două. Nomenclatura de partid, bugetarii politici au acaparat întreaga decizie în toate instituțiile de stat.

Nu mai există director fără carnet de partid. Nu se mai fac angajări la stat decât dacă ai acceptul unui partid.  Cum există două partide mari, când se ivește o funcție, trebuie automat alta, pentru a respecta principiul parității care stă la baza USL. Eșecul salvării supraviețuitorilor din avionul condus de Iovan este o consecință firească a modului în care sunt conduse instituțiile vitale ale statului de bugetarii politici.

Semnalele de alarmă trase de Traian Băsescu au partea lor de subiectivitate. Președintele s-a concentrat doar pe independența Justiției. El nu a atacat niciodată clientela politică a USL pentru că toate partidele, mai cu seamă PDL, a participat la crearea acestui sistem. PDL a cules toți neaveniții și le-a dat funcții în toate structurile. USL i-a înlocuit pe nepricepuții democrat-liberali cu proprii săi nepricepuți.

S-a ajuns atât de departe încât nu există lider politic din această țară care să nu aibă o soție, un fiu, un frate sau soră, un nepot, un văr, un fost coleg de clasă angajat undeva. În timp ce două milioane de români își câștigă pâinea pe toate meridianele lumii, s-a creat o pătură de privilegiați care parazitează sistemul bugetar.

România va fi într-un final sufocată. Această problemă de stat poate fi rezolvată într-un singur fel, ieșirea unui partid de la guvernare. Această țară nu are resurse să poată duce în spate clientela politică a două partide mari. Presupunând că va fi scos de la guvernare partidul B, a doua zi zboară din funcții jumătate dintre bugetarii de lux susținuți de partidul A.

Evident, partidul B poate fi PNL sau PSD. Depinde care dintre ele își poate crea o majoritate parlamentară. Spre binele țării, se impune spargerea USL. Doi lupi flămânzi nu se pot hrăni dintr-un pui de vrăbiuță.

Tot atât de adevărat este că nici două săbii nu încap într-o singură teacă. Este motivul pentru care cei doi miniștri, al Apărării și al Internelor, nu s-au călcat pe bătătură în situația cu totul specială a accidentului aviatic. Dacă erau din același partid, ar fi acționat la unison. Aceste partide, deși aliate, și-au marcat teritoriile, ca niște lei în junglă. Nu intră unul pe teritoriul celuilalt, ca să nu pună în pericol stabilitatea USL.

Dincolo de lumea politică există o altă lume. Lumea salvatorilor anonimi, a oamenilor de rând care-și văd de munca lor.  Între cele două lumi se deschide o prăpastie, din ce în ce mai largă. La fel s-a întâmplat și în perioada guvernării PDL. Tăierea salariilor a declanșat avalanșa. Eșecul din munții Apuseni este înainte de toate o lovitură de imagine greu de șters.

Păstrând proporțiile, se poate face o paralelă între înmormântarea lui Corneliu Coposu și Adrian Iovan. Populația simplă, la fel de mișcată, își îndreaptă furia și revolta spre  actualii guvernanți, spre întregul  lor sistem  de false valori, profund imoral.

Sigla Informatia Zilei

Iluzoria alternativă de dreapta

Asculta acest articol Interesant anunţul PMP, prin preşedintele Eugen Tomac, reales lider al partidului, de a relansa ideea alternativei de