Brâncuşi Day la Satu Mare, în 19 februarie

Scris de I. Z., 11 februarie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Primăria Municipiului Satu Mare şi Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu”, în parteneriat cu Asociaţia Culturală Nomanid organizează ediţia a II-a prin care marchează Ziua Constantin Brâncuşi, sculptorul de renume mondial care s-a născut în 19 februarie 1876.

Pentru a-i apropia pe sătmăreni de spiritul creaţiilor Constantin Brâncuşi, în curtea Muzeului de Artă va fi expusă o reproducţie a sculpturii „Masa Tăcerii”. Această capodoperă a creaţiei „brâncuşiene” va oferi vizitatorilor o viziune asupra dimensiunilor şi materialelor, similare cu cele ale obiectului original de artă. 

•În cadrul unei  expoziţii tematice vor fi prezentate lucrările artiştilor sătmăreni, inspirate de maestrul Brâncuşi< Adrian Golban, Aurelian Busuioc, Csilla Râpa, Gabriela Király, Herczeg Edwárd, Lola Belicciu, Mikló Antal Annamária, Mitroi Tímea, Radu Ciobanu, Reha Márk, Révész Csaba, Sebastian Iacobuţ, Valer Sasu. Deschiderea evenimentului va avea în data de 19 februarie de la ora 16.00 la Muzeul de Artă. Expoziţia va putea fi vizitată până în 28 februarie. 

•În cadrul vernisajului, în curtea Muzeului De Artă, va avea loc şi o demonstraţie interactivă de olărit prin intermediul căruia toţi cei interesaţi vor fi iniţiaţi de Sályi Robert şi Sályi Panna în secretele acestui meşteşug. Locurile la workshop sunt limitate, participarea se face în baza completării unui formular de înscriere, disponibil la acest link: https://bit.ly/3Lq6XWS

Accesul la evenimente este gratuit, prin prezentarea certificatului verde şi respectarea măsurilor de prevenire a transmiterii COVID-19, care se aplică în funcţie de reglementările valabile pentru ziua respectivă. Prin acest eveniment, organizatorii îşi propun să promoveze arta ca formă de expresie, comunicare şi limbaj universal, care ne onorează sufletul şi ne încarcă de bucurie.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517