Băutură energizantă cu ghimbir

Scris de Eva Laczko, 27 aprilie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Bautura energizanta

Bautura energizanta

Ingrediente:

O lingură – o lingură şi jumătate de miere, o bucatică de circa un cm de rădăcină de ghimbir, un sfert de lingură de nucşoară, o linguriţă mică de tumeric, 1-2 felii de lămâie sau lime.

Mod de preparare:

Se taie 2 felii subţiri de ghimbir şi se pun într-un pahar. Restul de ghimbir se pisează ca usturoiul, într-un mojar. Se adaugă celelălte două condimente şi peste ele se toarnă apă caldă, apoi se amestecă bine. Se adaugă apoi şi mierea, în funcţie de gust. La sfărşit se adaugă şi lămâia sau lime-ul, sau eventual doar câteva picături de zeamă de lămâie. Acest energizant este un excelent înlocuitor pentru cafea. Ghimbirul stimulează metabolismul şi măreste circulaţia ajutând, de asemenea, şi sistemul digestiv. Tumericul este văr bun cu ghimbirul şi ajută la creşterea nivelului de energie, la fel cum este şi nucşoara. Mierea este un energizant natural şi foarte sănătos, iar lămâia este o sursă importantă de vitamina C, deci toate la un loc dauo băutură energizantă deoseită.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517