26.02.2020 00.00 Agenda Publică cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Sorin Haiduc, Mariana Sălăgean, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Ludovic Orban şi-a depus mandatul de premier.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct cu Eva Laczko, invitat: Koczinger Tibor. Titlul emisiunii: An nou, noi provocări pentru Fundaţia Hans Lindner. (reluare) 04.00 Ne Cheamă Natura cu Ioana Zaharia, invitat: dr. Liana Strîmb. 04.45 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiunii: Merită să mori din dragoste? 5.30 Portret de artist 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Sorin Haiduc, Mariana Sălăgean, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Ludovic Orban şi-a depus mandatul de premier.(reluare) 10.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Creşterea păsărilor şi a animalelor mici este o îndeletnicire reconfortabilă. 10.30 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiunii: De ce se tem oamenii de căsătorie? 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct cu Eva Laczko, invitat: Koczinger Tibor. Titlul emisiunii: An nou, noi provocări pentru Fundaţia Hans Lindner. (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Sorin Haiduc, Mariana Sălăgean, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Ludovic Orban şi-a depus mandatul de premier.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş, invitat: Teodor Giurgiu.Titlul Emisiunii: Vinurile Cramei Teodor sunt tot mai apreciate. 17.00 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat: Radu Bud. 18.00 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş (reluare)

Băile Tăşnad, staţiune locală apreciată de persoane din turismul balnear

Scris de Ioan Aniţaş, 09 august 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Opiniile celor care au petrecut măcar un sejur sunt în majoritatea lor pozitive

Mai aveţi zile de concediu şi nu v-aţi decis unde să le petreceţi pentru a vă relaxa, dar şi pentru a beneficia de proprietăţile curative ale apelor termale?

Suferiţi de afecţiuni reumatismale şi n-aţi reuşit să vă procuraţi din timp un bilet de tratament? Bugetul alocat vacanţei este limitat din cauza cheltuielilor cotidiene şi nu numai? Noi vă oferim o posibilă variantă care să răspundă la mai toate întrebările enumerate mai sus. Da, vă propunem să alegeţi Băile Termale Tăşnad, staţiunea balneară de interes local apreciată de numeroase persoane care s-au angrenat în aşa numitul turism balnear.

Aşa cum mulţi sătmăreni, maramureşeni, sălăjeni, bihoreni, clujeni şi nu numai au remarcat cadrul natural de excepţie de la Tăşnad, dar şi valenţele curative ale apei termale, administratorii zonei se preocupă de a oferi turiştilor o serie de noutăţi, condiţii cât mai bune în petrecerea timpului liber, în vreme ce îşi îngrijesc sănătatea.

Opiniile celor care au petrecut măcar un sejur la Băile Termale Tăşnad sunt în majoritatea lor pozitive, menite a-i îndemna şi pe alţi turişti să viziteze acestă „oază” de sănătate. Până şi specialiştii în balneoterapie au emis judecăţi de valoare în ceea ce priveşte calităţile curative de excepţie ale apei termale de la Tăşnad. Asta în ciuda faptului că părerile pot fi împărţite în ceea ce priveşte efectele benefice.

Caracteristici ale apei termale şi recomandări terapeutice

Apele termale de la Tăşnad sunt captate la adâncimea de 1.354 metri. Temperatura lor fiind de 70 de grade Celsius, mineralizarea de 9.846,3mg/l, pH de 7,5. Institutul Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie din Bucureşti recomandă apa termală de la Tăşnad în următoarele afecţiuni: reumatismele degenerative, reumatisme abarticulare, neurologice periferice cronice, ginecologice cronice, afecţiuni posttraumatice, boli profesionale, boli endocrine, boli de metabolism. Pe lângă curele balneare turiştii pot opta pentru petrecerea timpului liber în piscina cu apă rece, sau la baza sportivă special amenajată în acest scop.

De cele mai multe ori, administratorii Staţiunii Balneare de Interes Locoal Tăşnad şi primăria oraşului caută să ofere ospeţilor o serie de activităţi menite a petrece în mod plăcut timpul liber. Aşa cum am mai subliniat cu alte ocazii, turiştii au posibilitatea de a utiliza gratuit terenurile de sport aflate în incinta bazei de tratament, aparatele de fitnes ş.a.
Este demn de remarcat faptul că pensiunile din vecinătatea ştrandului pun la dispoziţia turiştilor o ofertă deosebit de bogată în domeniul gastronomic, fiind gătite mâncăruri cu specific local, dar nu numai. Nu lipseşte din oferta zilei nici lista cu alimente din bucătăriile internaţionale.

Noi vă recomandăm această staţiune în care puteţi ajunge cu uşurinţă fie că optaţi pentru autoturismul propriu, sau pentru mijloacele de transport în comun. Alegerea vă aparţine în funcţie de timpul pe care-l aveţi la dispoziţie, suma alocată concediului de odihnă şi nu în ultimul rând, disponibilitatea şi posibilitatea dumneavoastră de mişcare.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.