19.11.2019 00.00 Dezbatere Electorală cu Stela Cădar, invitaţi: Ioan Pop, Claudiu Ţinca, Emil Şuhani. Titlul emisiunii: Scandal pe lista jurnaliştilor invitaţi la dezbaterea cu Iohannis.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Promovare Electorală cu Mihai Sălceanu, invitat: Ionel Bogdan. Titlul emisiunii: Preşedintele Iohannis a fost întâmpinat de mii de persoane în Baia Mare. (reluare) 04.00 O partidă de pescuit. 04.30 Info Studio(limba maghiară) cu Eva Laczko, invitat: Boros Zoltan. Titlul emisiunii: Să face cunoştinţă cu Hunguest Erkel din Gyula. 05.30 Portret de artist 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Dezbatere Electorală cu Stela Cădar, invitaţi: Ioan Pop, Claudiu Ţinca, Emil Şuhani. Titlul emisiunii: Scandal pe lista jurnaliştilor invitaţi la dezbaterea cu Iohannis.(reluare) 10.00 Panoramic Sportiv cu Ionuţ Blăjean, invitati: Dorel Simion, Daniel Ion, Florin Mulcuţan.Titlul emisiuni: Starea boxului românesc dezbatută la Satu Mare. 10.50 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş.Titlul Emisiunii: Gospodăria un al doilea loc de muncă. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Promovare Electorală cu Mihai Sălceanu, invitat: Ionel Bogdan. Titlul emisiunii: Preşedintele Iohannis a fost întâmpinat de mii de persoane în Baia Mare. (reluare) 14.00 Dezbatere Electorală cu Stela Cădar, invitaţi: Ioan Pop, Claudiu Ţinca, Emil Şuhani. Titlul emisiunii: Scandal pe lista jurnaliştilor invitaţi la dezbaterea cu Iohannis.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu invitat: Formaţia Argus. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiţă, invitat: Tallian Cristian. 18.00 Audienţe în direct cu Mihai Sălceanu (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică , cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Mihai Sălceanu (reluare)

Au reapărut cormoranii pe Someş

Scris de Ioan Aniţaş, 07 noiembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Cormoranii au devenit în ultimul an subiect de caterincă pentru mulţi necunoscători. De notorietate a devenit fostul ministru al Agriculturii Petre Daea.

În cursul iernii 2018/2019, chiar şi în coloanele ziarului nostru au fost consemnate note privind prezenţa pe râul Someş a cormoranilor, mai ales în zona amonte a podului de cale ferată, în vecinătatea balastierei. Iată că în această perioadă mai mulţi împătimiţi ai sportului cu lanseta se află pe malul Someşului. Probabil contează mai puţin dacă se agaţă ceva în cârlig sau nu. Mişcarea şi ieşirea în natură contează mai mult decât peştele. Câţiva din aceşti pescari amatori ne-au semnalat deja prezenţa pe Someş, deocamdată în număr relativ redus, a cormoranilor. Se presupune că au ajuns în România, implicit la Satu Mare, de pe râurile din Ungaria, din vecinătatea graniţei.

Cei care ne-au semnalat prezenţa cormoranilor pe Someş privesc lucrurile cu multă seriozitate şi cu teamă. Pescarii ştiu că aceste păsări care intră şi sub apă pentru a-şi prinde prada pot produce pagube însemnate fondului piscicol, indiferent că ar fi vorba despre cursuri de apă, amenajări piscicole sau chiar ferme piscicole. Gluma nu-şi are locul în cazul atacurilor de cormorani şi acestea sunt o realitate imediată. Oarecum îngrijoraţi, pescarii amatori se tem că nu se pot lua măsuri împotriva acestor păsări care se dovedesc pescari iscusiţi. Cantitatea de peşte consumată de cormorani depăşeşte zilnic greutatea lor corporală, iar vârsta lor poate ajunge până la 30 de ani.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.