Au reapărut cormoranii pe Someş | Informaţia Zilei

Au reapărut cormoranii pe Someş

Scris de Ioan Aniţaş, 07 noiembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Cormoranii au devenit în ultimul an subiect de caterincă pentru mulţi necunoscători. De notorietate a devenit fostul ministru al Agriculturii Petre Daea.

În cursul iernii 2018/2019, chiar şi în coloanele ziarului nostru au fost consemnate note privind prezenţa pe râul Someş a cormoranilor, mai ales în zona amonte a podului de cale ferată, în vecinătatea balastierei. Iată că în această perioadă mai mulţi împătimiţi ai sportului cu lanseta se află pe malul Someşului. Probabil contează mai puţin dacă se agaţă ceva în cârlig sau nu. Mişcarea şi ieşirea în natură contează mai mult decât peştele. Câţiva din aceşti pescari amatori ne-au semnalat deja prezenţa pe Someş, deocamdată în număr relativ redus, a cormoranilor. Se presupune că au ajuns în România, implicit la Satu Mare, de pe râurile din Ungaria, din vecinătatea graniţei.

Cei care ne-au semnalat prezenţa cormoranilor pe Someş privesc lucrurile cu multă seriozitate şi cu teamă. Pescarii ştiu că aceste păsări care intră şi sub apă pentru a-şi prinde prada pot produce pagube însemnate fondului piscicol, indiferent că ar fi vorba despre cursuri de apă, amenajări piscicole sau chiar ferme piscicole. Gluma nu-şi are locul în cazul atacurilor de cormorani şi acestea sunt o realitate imediată. Oarecum îngrijoraţi, pescarii amatori se tem că nu se pot lua măsuri împotriva acestor păsări care se dovedesc pescari iscusiţi. Cantitatea de peşte consumată de cormorani depăşeşte zilnic greutatea lor corporală, iar vârsta lor poate ajunge până la 30 de ani.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517