01.04.2020 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitați: Ovidiu Mureșan, Ciprian Costea, Lorand Turos. Titlul emisiunii: Cum se dau banii pentru șomaj tehnic.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audiențe în Direct cu Mihai Sălceanu, invitat: Silaghi Daniela. Titlul emisiunii: Cum depășim stresul provocat de izolarea la domiciliu? (reluare) 03.30 Sport 04.45 Portret de artist, invitat: Maria Carmen Sas. 05.50 Cultură cu Laczko Eva. Titlul emisiunii: O jumătate de secol de teatru la Satu Mare. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitați: Ovidiu Mureșan, Ciprian Costea, Lorand Turos. Titlul emisiunii: Cum se dau banii pentru șomaj tehnic.(reluare) 09.30 Info Studio cu Mihai Sălceanu, invitat: Tiberiu Markos. Titlul emisiunii: Cât de afectate sunt firmele de pandemia de Coronavirus? 10.30 Cultură cu Ioana Vladimirescu 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audiențe în Direct cu Mihai Sălceanu, invitat: Silaghi Daniela. Titlul emisiunii: Cum depășim stresul provocat de izolarea la domiciliu? (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitați: Ovidiu Mureșan, Ciprian Costea, Lorand Turos. Titlul emisiunii: Cum se dau banii pentru șomaj tehnic.(reluare) 15.30 Teleshopping 15.45 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu, invitat: Ioana Zaharia. Titlul emisiunii: Obiective versus fantezii. 16.25 Concert Sinfonic la Filarmonica Dinu Lipatii din Satu Mare. 18.00 Audiențe în direct cu Ioan Anițaș (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audiențe în direct cu Ioan Anițaș (reluare)

Au început controalele! Poliţişti şi jandarmi pe străzile din Satu Mare (Video, foto) S-au dat 26 de amenzi în valoare de 12.750 lei

UPDATE, rezultatul controalelor de luni spre marţi noaptea:

S-au dat 26 de amenzi în valoare de 12.750 lei.

La data de 23 martie a.c., începând cu ora 22.00, echipaje mixte de poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali, au efectuat o acţiune pentru asigurarea unui climat optim de siguranţă publică, ce a avut ca principal scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanţa Militară nr. 2 din 21.03.2020.

În cadrul acţiunii au fost verificate în trafic, pe raza judeţului Satu Mare, autovehiculele care s-au deplasat pe arterele rutiere după ora 22.00 cât şi pietonii, astfel s-au aplicat 26 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 12 750 de lei, pentru nerespectarea dispoziţiilor Ordonanţei Militare nr. 2 din 21.03.2020.

Conform prevederilor legale, nerespectarea interdicţiilor prevăzute de Ordonanţa Militară nr. 2 din 21.03.2020, se sancţionează cu amenzi cuprinse între 100 – 5.000 de lei, pentru persoanele fizice şi între 1.000 – 70.000 de lei, pentru persoane juridice.

Structurile din dispozitivul de ordine publică şi siguranţă publică, vor acţiona în sistem integrat şi în zilele următoare pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgenţă.

Reamintim tuturor cetăţenilor că nerespectarea legislaţiei în vigoare atrage sancţiuni şi foarte important, necunoaşterea legii nu poate fi invocată ca scuză. Tocmai de aceea, recomandăm tuturor să se informeze doar din surse oficiale.

De asemenea, vă reamintim că este esenţial să fim responsabili, să conştientizăm faptul că suntem parte dintr-o colectivitate, iar acţiunile noastre pot afecta comunitatea în care trăim.

Situația pe plan național:

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 226 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 4 persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Totodată, începând de aseară, de la ora 22.00, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru motive referitoare la deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi, deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale, deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie și deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.

Reiterăm faptul că, începând din data de 23 martie a.c., în intervalul orar 22.00 – 06.00, pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional sau personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la solicitarea autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverință eliberată de angajator sau o declarație pe proprie răspundere și actul de identitate, după caz.  Declarația pe propria răspundere poate fi completată și olograf.

 

 

În seara de 23 martie 2020 a intrat în vigoare măsura privind circulaţia persoanelor în afara locuinţei/ gospodăriei în intervalul orar 22:00-06:00. Pe străzile din municipiul Satu Mare se află poliţişti şi jandarmi care îi controlează pe şoferi şi pietoni.

Vă reamintim Articolul 5 din Ordonanţa militară:

Art. 5. –

(1) În intervalul orar 22.00 – 06.00, circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei este permisă numai pentru motivele prevăzute la art. 4.

(2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu, adeverinţa eliberată de angajator sau o declaraţie pe propria răspundere.

(3) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

(4) Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă nume şi prenume, data naşterii, adresa locuinţei/ gospodăriei/ locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura.

(5) Măsura se aplică începând cu data de 23 martie 2020, ora 22.00, ora României.

Nu iesiti fara motiv din casa! Au inceput controalele la Satu Mare!

Publicată de Informatia Zilei pe Luni, 23 martie 2020

Abonează-te acum Online!
  1. mipudeco a spus: 26 martie 2020, ora 09:42

    Declaratia pe proprie raspundere, model pe net, apare mult mai stufoasa! De fapt, inutil de stufoasa: ce legatura au numele parintilor, CNP-ul, seria si nr de buletin cu deplasarea mea cand trebuie sa prezint si Buletinul?
    Niste oameni grabiti care nu au timp sa judece, nici nu lasa pe altii sa faca un lucru cu capul. Cereți ajutor, oameni buni! Nu dați ordine si ordonanțe! Aveți grijă de medici, asigurați-le materialele de protejare, ca altfel si ei raspandesc moartea și pot muri si ei. Nu permiteti iesirea din tara spre alte tari (Bulgaria) a medicamentelor necesare acestei populații, sau avem asa de multe?

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.